Laatste reacties

- Advertentie -

Rekenkamer: Jaarverslag 2011 ontoereikend

jaarverslagWILLEMSTAD — De beleidsinformatie in het jaarverslag van 2011 van Curaçao geeft de Staten onvoldoende inzicht in de gerealiseerde prestaties en effecten. Dat is de conclusie die de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) trekt nar aanleiding van een onderzoek naar de beschikbaarheid van beleidsinformatie in het betreffende jaarverslag.

Het gaat om het verslag bij de jaarrekening van 2011.
Volgens de Landsverordening Comptabiliteitsvoorschriften Curaçao moet een jaarrekening onder meer een verslag over het afgelopen dienstjaar bevatten, waarin ten minste moet staan wat er daadwerkelijk is gedaan.
Volgens de Rekenkamer bevat het jaarverslag op vele plaatsen echter dezelfde tekst als de begroting.
Andere bevindingen zijn onder meer dat de begroting en het jaarverslag niet hetzelfde zijn ingericht, waardoor een vergelijking tussen planning en uitvoering niet mogelijk is, en dat er soms onvoldoende toelichting is, ook als er ‘aanmerkelijke verschillen zijn tussen begroting en realisatie’.

Volgens de Rekenkamer is het gevolg van dit ontoereikende verslag dat de regering onvoldoende verantwoording aflegt aan de volksvertegenwoordiging, met andere woorden niet transparant genoeg is.
Daardoor is volgens de Rekenkamer bijsturing van het regeringsbeleid door de Staten ook niet mogelijk.

Dat het jaarverslag niet toereikend is wijt de ARC aan diverse oorzaken.
Zo is het het eerste jaarverslag van het nieuwe land Curaçao en is het tot stand gekomen in een fase waarin Curaçao met diverse uitdagingen te maken had.
Ook is de begroting 2011 zelf niet toereikend.
Zo bevat deze weinig meetbare doelen, waardoor een jaarverslag ook weinig concreet kan worden. De ARC geeft aan dat het ministerie van Financiën inmiddels al een aantal stappen heeft gezet om de kwaliteit van de beleidsbegroting te verbeteren.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Antilliaans Dagblad | Gedeputeerde Zagers van Saba overhandigt voorstellen

The Bottom - Tijdens zijn recente bezoek aan Den Haag heeft gedeputeerde Bruce...

DolfijnFM | Inspectie vindt weer vieze toko vol ongedierte

Volgens de Inspectie was het er al maanden niet schoongemaakt. Bij navraag bleken ook de vergunningen niet in orde.

DolfijnFM | Geldschieters mogen hun klanten bij wanbetaling niet op Facebook zetten

Een geldschieter op het eiland mag informatie van wanbetalers niet op zijn facebook zetten en ook geen 30 procent rente rekenen.

LC | Woonkamer in Reduzum vol met hulpgoederen voor Limburg

De overstromingsramp in Limburg inspireert ook in Friesland tot hulpacties. Een daarvan is het idee van Corneila Winklaar uit Reduzum.

NTR | Curaçao gaat evenementenbranche begeleiden bij naleving coronamaatregelen

Op Curaçao geeft een crisisteam sinds kort informatie aan de evenementenbranche en de uitgaanswereld over de aangepaste coronamaatregelen.

PBC | Politie houdt rekening met achterstand ontheffingen

Mensen die nog geen ontheffing hebben kunnen vandaag en morgen toch hun werk doen zegt premier Rhuggenaath
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PB | Saba subsidy to mitigate sharp rise electricity tariff

SABA--Consumers on Saba will be spared a drastic increase in their monthly electricity bill. Thanks to a subsidy of the Public Entity Saba, consumers will not have...

CC | Sandals opens bookings for entry into romantic Curaçao

WILLEMSTAD - Sandals Resorts International (SRI) unveils new details for its flagship brand’s highly anticipated 16th resort and the company’s first venture into Curaçao, the newly named...

Ingezonden | Opdat wij niet vergeten…

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Subsidie beperkt stijging elektriciteitstarief Saba

The Bottom - Dankzij een subsidie van het openbaar lichaam Saba (OLS) hoeven consumenten niet de volledige verhoging van het elektriciteitstarief te betalen om de hogere brandstofkosten...

AntilliaansDagblad | Sint Maarten wint Amerikaanse prijs

Philipsburg - House of Nehesi Publishers (HNP) uit Sint Maarten heeft een Amerikaanse prijs gewonnen voor het ontwerp van het boekomslag van ‘Africa in my skin’. Het...

AntilliaansDagblad | Odyssey of the Seas meert aan bij Tulapier

Willemstad - De Odyssey of the Seas is het nieuwste schip van Royal Caribbean. Het werd vorig jaar opgeleverd en vaart nu voor het eerst met cruisepassagiers...
- Advertentie -