26 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Raad van State behandelt aanvraag uitstel aanwijzing

DEN HAAG — De Raad van State in Den Haag buigt zich aanstaande woensdagochtend over een verzoek van de Curaçaose regering om de aanwijzing door de Rijksministerraad op te schorten. Als de Raad van State het verzoek inwilligt, hoeft de begroting voor 2012 niet al per 1 september aan de voorwaarden van het College financieel toezicht (Cft) te voldoen.

Het bezwaar van de Curaçaose regering – dat eerder deze week door de gevolmachtigde minister Sheldry Osepa werd ingediend – bestaat uit twee delen, namelijk een inhoudelijk bezwaar tegen het aanwijzingsbesluit en een spoedprocedure voor een voorlopige voorziening, bevestigt een perswoordvoerder van de Raad van State: “Het gaat woensdag om de vraag om het aanwijzingsbesluit te schorsen voor de periode dat het beroep van Curaçao nog aanhangig is.”

- Advertentie -

Op 13 juli besloot de Rijksministerraad tot het geven van een aanwijzing omdat de begroting voor 2012 nog een tekort van zo’n 150 miljoen gulden vertoonde, terwijl de regering volgens de Rijkswet Financieel Toezicht moet zorgen voor evenwichtige begrotingen.
Premier Gerrit Schotte maakte direct bekend dat de Curaçaose regering bezwaar zou aantekenen tegen de aanwijzing, omdat er volgens hem al volop maatregelen waren genomen om de begroting op orde te krijgen.
Zowel Schotte als de Nederlandse premier Mark Rutte zei destijds dat het aantekenen van bezwaar geen opschortende werking had, maar de voorlopige voorziening biedt die mogelijkheid blijkbaar wel.

Rijksministerraad
De Curaçaose regering heeft om een spoedprocedure gevraagd, omdat aanstaande vrijdag de eerste Rijksministerraad na het zomerreces plaatsvindt.
Tijdens die vergadering zal onder meer bekeken worden welke vorderingen de Curaçaose regering de afgelopen maand heeft gemaakt.
Inmiddels is duidelijk dat het minister van Financiën George Jamaloodin (MFK) niet lukt om de tweede suppletoire begroting voor 2012 op tijd in te leveren en te voldoen aan de instructies in de aanwijzing.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -