31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 15:15

Laatste reacties

- Advertentie -

Politiebond SAP dient lijst van klachten in

politie-curacaoWILLEMSTAD — De vakbond SAP heeft onlangs een klachtenlijst met 37 punten over onder meer het management binnen het Korps Politie Curaçao (KPC), bij het ministerie van Justitie ingediend.

Voor SAP is het overduidelijk dat de problemen binnen het korps opgelost kunnen en moeten worden met een drastische wijziging in het beheer.
Uit de genoemde 37 punten blijkt dat het managementteam zich niet aan de regels houdt.
Zo worden bijvoorbeeld de periodieke verhogingen van agenten ingehouden, omdat er zogenaamd een onderzoek tegen hen gaande is, terwijl er geen officieel (beoordelings)proces tegen hen is begonnen.
Er zouden verder allerlei illegale methodes gebruikt worden om de werknemers te evalueren en er zouden onevenredige disciplinaire maatregelen tegen hen genomen worden.

Hulpofficier
Een opmerkelijk voorbeeld is volgens de SAP het ‘voorkeursbeleid’ dat het KPC hanteert voor ‘hulpofficieren’.

“Geliefde agenten werken soms zelfs als hulpofficier, terwijl ze hiervoor niet bekwaam zijn en dus niet over een landsbesluit voor deze functie beschikken. Sterker nog, ze maken zich schuldig aan meineed door processen-verbaal op te stellen en te tekenen zonder hiervoor bevoegd te zijn.
Alles wordt voor je geregeld, zolang je van de partij bent.
Er wordt van een managementteam gesproken, maar in werkelijkheid is er sprake van een ‘one man show’.”

Daarmee illustreert SAP dat het beheer volgens de bond helemaal niet transparant is.

”Dit laatste heeft als gevolg dat niet alle werknemers duidelijk weten wat de wijzigingen binnen het korps zijn, dus ook niet waar ze aan toe zijn en worden geliefde werknemers die in de fout gaan, beschermd.
Verder krijgen de andere agenten die meer doen dan wat hun functie omschrijft, deze diensten niet betaald”

- Advertentie -

, aldus SAP.

Volgens SAP kunnen de bonden werkelijke veranderingen in het belang van de organisatie en de werknemers brengen.
SAP betreurt het dan ook dat de andere vakbonden ervoor hebben gekozen om ‘hypocrieten’ te zijn en niet voor de leden op te komen.
Het SAP-bestuur vermoedt dat dit te danken zou kunnen zijn aan de angst die zij hebben voor represailles.
Het kan ook zijn dat ze weinig kennis van rechten hebben en onbekwaam zijn.
Volgens de bond is er uit een eigen analyse ook gebleken dat persoonlijke dingen ten koste van de meeste andere werknemers worden geregeld.
En dat de andere bonden te weinig leden hebben om een duidelijk beeld te krijgen van wat er precies gaande is binnen het korps.

“Het in het verleden al bewezen zeer slecht beheer binnen het korps werd blindelings overgenomen door het nieuwe managementteam.
En niemand die nou iets daarover zegt of doet, ongeacht het feit dat ‘de overheid’ (lees beheer) al te veel civiele zaken had verloren.”

Naar aanleiding van de ernstige klachten tegen het managementteam, wil SAP nu van de minister van Justitie weten of de korpsleden dit beheer moeten blijven accepteren.
Verder eist de bond dat er een ander managementteam voor het KPC wordt benoemd.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...

Ingezonden | Praise The Lord, The Lord be praised

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

NTR | Overschot van straathonden dreigt op Curaçao

Kim Hendriksen WILLEMSTAD – Al 36 honden heeft Carina Tieke met behulp van de stichting Rescue Paws van de straat gered en allemaal een nieuw thuis kunnen geven....
- Advertentie -