26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 07:29

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPolitiebond SAP dient lijst van klachten in

Politiebond SAP dient lijst van klachten in

politie-curacaoWILLEMSTAD — De vakbond SAP heeft onlangs een klachtenlijst met 37 punten over onder meer het management binnen het Korps Politie Curaçao (KPC), bij het ministerie van Justitie ingediend.

Voor SAP is het overduidelijk dat de problemen binnen het korps opgelost kunnen en moeten worden met een drastische wijziging in het beheer.
Uit de genoemde 37 punten blijkt dat het managementteam zich niet aan de regels houdt.
Zo worden bijvoorbeeld de periodieke verhogingen van agenten ingehouden, omdat er zogenaamd een onderzoek tegen hen gaande is, terwijl er geen officieel (beoordelings)proces tegen hen is begonnen.
Er zouden verder allerlei illegale methodes gebruikt worden om de werknemers te evalueren en er zouden onevenredige disciplinaire maatregelen tegen hen genomen worden.

Hulpofficier
Een opmerkelijk voorbeeld is volgens de SAP het ‘voorkeursbeleid’ dat het KPC hanteert voor ‘hulpofficieren’.

“Geliefde agenten werken soms zelfs als hulpofficier, terwijl ze hiervoor niet bekwaam zijn en dus niet over een landsbesluit voor deze functie beschikken. Sterker nog, ze maken zich schuldig aan meineed door processen-verbaal op te stellen en te tekenen zonder hiervoor bevoegd te zijn.
Alles wordt voor je geregeld, zolang je van de partij bent.
Er wordt van een managementteam gesproken, maar in werkelijkheid is er sprake van een ‘one man show’.”

Daarmee illustreert SAP dat het beheer volgens de bond helemaal niet transparant is.

”Dit laatste heeft als gevolg dat niet alle werknemers duidelijk weten wat de wijzigingen binnen het korps zijn, dus ook niet waar ze aan toe zijn en worden geliefde werknemers die in de fout gaan, beschermd.
Verder krijgen de andere agenten die meer doen dan wat hun functie omschrijft, deze diensten niet betaald”

, aldus SAP.

Volgens SAP kunnen de bonden werkelijke veranderingen in het belang van de organisatie en de werknemers brengen.
SAP betreurt het dan ook dat de andere vakbonden ervoor hebben gekozen om ‘hypocrieten’ te zijn en niet voor de leden op te komen.
Het SAP-bestuur vermoedt dat dit te danken zou kunnen zijn aan de angst die zij hebben voor represailles.
Het kan ook zijn dat ze weinig kennis van rechten hebben en onbekwaam zijn.
Volgens de bond is er uit een eigen analyse ook gebleken dat persoonlijke dingen ten koste van de meeste andere werknemers worden geregeld.
En dat de andere bonden te weinig leden hebben om een duidelijk beeld te krijgen van wat er precies gaande is binnen het korps.

“Het in het verleden al bewezen zeer slecht beheer binnen het korps werd blindelings overgenomen door het nieuwe managementteam.
En niemand die nou iets daarover zegt of doet, ongeacht het feit dat ‘de overheid’ (lees beheer) al te veel civiele zaken had verloren.”

Naar aanleiding van de ernstige klachten tegen het managementteam, wil SAP nu van de minister van Justitie weten of de korpsleden dit beheer moeten blijven accepteren.
Verder eist de bond dat er een ander managementteam voor het KPC wordt benoemd.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties