25 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 06:46

Laatste reacties

- Advertentie -

Protest eigenaren van RHD-auto’s bij keuringslokaal

WILLEMSTAD — Eigenaren van RHD-auto’s (Right Hand Drive) protesteerden gisterochtend bij het keuringslokaal tegen het feit dat hun voertuigen niet werden gekeurd.
Ze blokkeerden de uitgang van het lokaal en eisten dat er een eind komt aan de ‘discriminatie’ bij het keuren van deze voertuigen.

Diverse chauffeurs van de RHD-auto’s klaagden gisteren dat er sprake is van discriminatie, omdat hun voertuigen strenger gecontroleerd worden in vergelijking met de LHD-voertuigen (Left Hand Drive).
Voorzitter van de Stichting Right Hand Drive Francis Christiaan legde desgevraagd aan de Amigoe uit, dat er een ander apparaat gebruikt wordt om de verlichting van de RHD-voertuigen te testen en dat aan de hand van die test de voertuigen bijna altijd afgekeurd worden.

Christiaan is van mening dat hetzelfde apparaat dat gebruikt wordt om de verlichting van de LHD-voertuigen te controleren, gebruikt moet worden om de verlichting van de RHD-voertuigen te testen.

“Het keuringslokaal gebruikt momenteel een speciaal apparaat, dat overigens niet optimaal werkt.
Bovendien staat er niets over de autolampen van de RHD-auto’s in onze verkeerswetgeving, dus dienen deze voertuigen normaal gekeurd te worden.”

Naar aanleiding van het protest zat de directeur van de Dienst Verkeer en Transport, Melvin Doran, om de tafel met onder andere Christiaan en twee politieagenten.
Er werd afgesproken dat de RHD-voertuigen volgens het normale keuringsproces gekeurd zullen worden.
Er staat voor morgenmiddag een vergadering gepland over alle zorgpunten van de stichting.

- Advertentie -

Doran verontschuldigt zich verder voor de problemen die zich gisterochtend bij het keuringslokaal voordeden en kondigt verder aan dat het lokaal vanaf vanochtend weer open is.

Video by Notisia360

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -