27 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 22:32

Laatste reacties

- Advertentie -

Ouderen gaan manifesteren tegen maatregelen

protestWILLEMSTAD — Ouderen en gepensioneerden op het eiland zullen zich morgenochtend op het Waaigat verzamelen voor een demonstratie tegen de verschillende maatregelen die de huidige regering aan het nemen is. Dit is vanochtend overeengekomen tijdens een drukbezochte vergadering voor gepensioneerden, die in de Klup di Shell te Suffisant werd georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst gaven de meer dan 400 aanwezigen aan dat zij ‘genoeg gepraat hebben en nu actie willen’.

Initiatiefnemer voor de bijeenkomst van vanochtend was Ronald ‘Doble’ Schoop.
In een reactie na het gebeuren stelde Schoop dat hij zijn actie had ondernomen, omdat er volgens hem sprake was van een gebrek aan eenheid onder lokale gepensioneerdenorganisaties op het eiland om het hoofd te bieden aan de verschillende maatregelen die door de huidige regering zijn doorgevoerd.
Schoop verzet zich met name tegen de introductie van de basisverzekering ziektekosten (bvz), die hoge kosten voor de gepensioneerden met zich meebrengt terwijl zij ook gekort worden op hun zorg.

“Omdat niemand iets deed, heb ik maar zelf het initiatief genomen. Ik heb twee politici uitgenodigd, een van de oppositie en een van de coalitie. Zij hebben allebei toegezegd. Maar vanochtend gaven de aanwezigen aan dat zij de aanwezigheid van politici niet echt op prijs stellen. Onder de gepensioneerden bestaat een besef dat zij naar de stembus zijn gegaan, maar nu geregeerd worden door mensen waarop zij niet gestemd hebben en die hen, zonder rekening te houden met de situatie waarin ouderen op het eiland leven, tal van zware maatregelen willen opleggen”

, aldus Schoop vanochtend.

Tijdens de informatiebijeenkomst hield PAR-Statenlid Omayra Leeflang een presentatie, waarin zij melding maakte van een nieuw woord in het Papiaments.

“Gepensioneerden zijn pensho-nada geworden. Zij houden nada (niets) meer over.”

- Advertentie -

Leeflang kreeg bijval vanuit de zaal, waarbij iemand zelf aangaf nu een ‘penshoniets’ te zijn geworden door de maatregelen van de regering.
Namens de coalitiepartijen was Jaime Cordoba uitgenodigd, maar die kwam pas tegen het eind van de bijeenkomst opdagen.

Gedurende de bijeenkomst werden twee resoluties ter stemming gebracht.
In de eerste werd voorgesteld om namens alle gepensioneerden een brief naar de gouverneur te sturen, waarin wordt gevraagd om de bewuste wetten terug te draaien.
Dit voorstel werd echter door de aanwezigen verworpen, aldus Schoop.

“De gepensioneerden stelden dat er genoeg is gesproken.
Zij hebben tal van bijeenkomsten bijgewoond en telkens hun verzet tegen de maatregelen uitgesproken.
Maar hier wordt geen rekening mee gehouden.
Zij willen nu actie.
Er moet worden opgetreden.”

Deze actie kreeg vorm in een tweede resolutie, die wel werd aangenomen.
Deze ging ervan uit dat de ouderen zich morgenochtend om negen uur op de parkeerplaats bij het Waaigat zullen melden voor een manifestatiebijeenkomst.
Morgen komen de Staten van Curaçao iets verder in de Ansinghstraat bijeen om te vergaderen over de ob-differentiatie, die uitgaat van de verhoging van de omzetbelasting van 6 naar 9 procent voor goederen en diensten die als luxe-artikelen worden bestempeld of die slecht zijn voor het milieu en de volksgezondheid.
Volgens de gepensioneerden zal deze verhoging een zware klap zijn voor de gehele gemeenschap. Schoop dringt er daarom bij alle burgers op aan om zich morgenochtend bij het Waaigat te melden, ‘want dit raakt ons allemaal’.

Speciaal voor de coördinatie van de manifestatiebijeenkomst van morgen en komende activiteiten van gepensioneerden op het eiland, zal er een commissie worden opgericht.
In de loop van vandaag en morgen zal er meer bekend worden gemaakt over de manier waarop deze commissie vorm zal moeten krijgen.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -