27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Pleidooi tegen Tromp doet veel stof opwaaien

Emsley Tromp
‘Spook’ Pleidooi tegen Tromp doet veel stof opwaaien

WILLEMSTAD — Vooralsnog speelt er niets binnen de Orde van Advocaten in verband met het pleidooi van Chester Peterson afgelopen donderdag in de rectificatiezaak, die de directeur van de Centrale Bank – Emsley Tromp – tegen de stichting Kòrsou Fuerte i Outonomo heeft aangespannen.

Het pleidooi heeft voor veel commentaar en reacties gezorgd, zowel binnen als buiten de advocatuur. Peterson begon zijn pleidooi door te zeggen:

“Er waart een spook door Curaçao, het spook van de intellectuele daders van de moord op Wiels. Velen menen dat dit spook vandaag in deze zaal aanwezig is.

Het is immers een feit dat, naast andere geruchten, in ieder geval ook het hardnekkige gerucht op Curaçao de ronde doet dat de echte moordenaars van Wiels of de intellectuele beramers of financiers van die moord bij en rondom Tromp gezocht moeten worden.

De vraag zou gesteld kunnen worden of deze uitspraken jegens Tromp onrechtmatig zijn of niet. Wij menen dat noch voormelde uitspraken noch onze door Tromp gehekelde uitspraken in ons persbericht onrechtmatig mogen worden beoordeeld.”

- Advertentie -

Vicedeken van de orde van advocaten Everet Wilsoe zegt kennis te hebben genomen van de publicaties, maar voor zover hij weet speelt er nog niets hierover bij de orde. Feit is echter wel dat er onderling veel commentaar wordt geleverd over de zaak. Volgens Wilsoe kan een advocaat ‘in het heetst van de strijd’ heel ver gaan in zijn pleidooi om zijn klant te verdedigen, zolang hij de grenzen van het toelaatbare qua normen en waarden niet overschrijdt.

De mogelijkheid bestaat altijd dat de tegenpartij alsnog een klacht indient bij de Raad van Toezicht”, aldus Wilsoe.

Ook binnen de orde kan het een en ander plaatsvinden.

Leden kunnen een gesprek aanvragen met de deken. Deze kan hierop een gesprek aanvragen met de betrokkenen. Op basis van mogelijke klachten die binnenkomen, kan de deken ook een klacht indienen bij de Raad van Toezicht.”

Peterson en Eldon ‘Peppie’ Sulvaran zijn partners en hebben samen advocatenkantoor Sulvaran & Peterson.
Woensdag al trok het kantoor de aandacht, toen Sulvaran in een opiniestuk fel van leer trok tegen de rechterlijke macht.
Een wrakingsverzoek tegen rechter Mijnssen werd afgewezen.
Sulvaran wilde niet dat deze rechter een verzoek van zijn cliënt om niet aan de Verenigde Staten uitgeleverd te worden, zou behandelen.
Op basis van afwijzing van de wraking stelde Sulvaran ‘dat de rot behoorlijk diep zit bij het hof ’.

Pleit Nota KFO vs Tromp (23 pagina’s)

bron: Amigoe

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Er waart een spook door/over curacao en in diverse zalen, is het Tromp, nee hoor die is nog vol leven. Zijn het soms de aanweziege Peterson en Eldon ‘Peppie’ Sulvaran??? ook zij zijn op Curacao en waren in die zaal tock?????

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -