26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 22:10

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Noodregeling met drie maanden verlengd

Persbureau Curacao De avondklok wordt teruggezet naar 22.00 uur en is van kracht tot 4.30 uur. De maatregel gaat per direct in. De noodregeling is daarnaast verlengd met...

NOS | ‘Diepste recessie ooit’ voor Aruba, IMF adviseert belastinghervormingen

Als gevolg van de coronacrisis is de staatsschuld van Aruba vorig jaar opgelopen tot ruim 2,5 miljard euro. Dat komt overeen met 117 procent van het bruto...

PBC | Moord Godett gevolg van oude familievete

Persbureau Curacao De moord op politicus Almier Godett is het gevolg van een oude vete in de familie Godett. Almier is zondagochtend een uit de hand gelopen ruzie gaan...

PBC | Aantal coronabesmettingen stijgt weer op Curaçao

Persbureau Curacao Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen flink gestegen. 38 mensen werden dit weekend positief getest op 920 uitgevoerde testen. Een testratio van 4,1 procent....
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Bron Pieter ‘In the wrong place at the wrong time’

Pieter ‘In the wrong place at the wrong time’

Advocaat van Pieter eist vrijspraak

Carlos Kalo Pieter
Volgens advocaat Alicia Blonk: Pieter ‘In the wrong place at the wrong time’

Willemstad – Carlos Pieter, een van de verdachten in de zaak Magnus waarbij de moord op politicus Helmin Wiels wordt onderzocht, was op 5 mei slechts ‘in the wrong place at the wrong time’. Dat verklaarde zijn advocate Alicia Blonk in haar verdediging gisteren.

Zij eiste gisteren dat haar cliënt wordt vrijgesproken van alle feiten en dat het Openbaar Ministerie in dezen niet-ontvankelijk wordt verklaard.

Officier van justitie Gert Rip bracht woensdagmiddag in zijn requisitoir al naar voren dat Pieter beschuldigd wordt van het verstrekken van kleding aan Elvis Kuwas, alias ‘Monster’, om de moord mee uit te voeren, alsook het wassen van de auto die was gebruikt om de moord te plegen.

Aan het begin van haar betoog verklaarde Blonk gisterochtend dat het wassen van een auto deel uitmaakt van de Curaçaose cultuur.

,,Vaak hoor je Curaçaoënaars voor het uitgaan aan de andere persoon vragen of zij hen kunnen ophalen omdat hun auto niet is gewassen of dat ze later komen omdat ze hun auto eerst moeten wassen”,

aldus Blonk in haar betoog.

,,Een vaak voorkomend iets op het eiland. Zo is mijn cliënt ook. Op de bewuste dag heeft hij slechts een helpende hand verleend aan een vriend die zijn auto aan het wassen was.”

Blonk waarschuwde dat het verlangen naar gerechtigheid er niet voor moet zorgen dat er een heksenjacht wordt geopend op onschuldige mensen.

,,Er was op die bewuste dag geen enkele reden voor Pieter om nee te zeggen toen hem werd gevraagd te helpen bij het wassen van de auto.”

En:

,,Als de officier van justitie zich in de cultuur van Curaçao had kunnen verplaatsen, dan had deze misvatting niet plaatsgevonden.”

Pieter wordt nu 11 maanden op eigen verzoek en vanwege zijn veiligheid in Rio Canario vastgehouden. Daar schort het aan alle hygiëneregels en ook een fan heeft de verdachte niet. Hij beschikt alleen over een kleine handfan, zo liet Blonk gisteren weten.

De rechter werd dan ook verzocht om iets te doen aan de detentieomstandigheden van haar cliënt.

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. Ook al zou hij niets met deze zaak te maken hebben: het is een crimineel, die een hoop andere mensen in de ellende heeft gebracht.
  mensen die vroeger op de porch zaten en het gezellig hadden moeten nu achter tralies binnen zitten uit angst voor dit tuig…..
  Mensen die traumaas hebben opgelopen omdat dit tuig vrij rond loopt.
  Dankzij deze rat advocaten!!!
  dus ik zou hem die handfan het liefst afenemen…en ik heb geen medelijden met dit soort beesten..
  ik zal ze geen honden of varkens noemen, want dat zijn dieren met gevoel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties