Pieter ‘In the wrong place at the wrong time’

Advocaat van Pieter eist vrijspraak

Carlos Kalo Pieter

Volgens advocaat Alicia Blonk: Pieter ‘In the wrong place at the wrong time’

Willemstad – Carlos Pieter, een van de verdachten in de zaak Magnus waarbij de moord op politicus Helmin Wiels wordt onderzocht, was op 5 mei slechts ‘in the wrong place at the wrong time’. Dat verklaarde zijn advocate Alicia Blonk in haar verdediging gisteren.

Zij eiste gisteren dat haar cliënt wordt vrijgesproken van alle feiten en dat het Openbaar Ministerie in dezen niet-ontvankelijk wordt verklaard.

Officier van justitie Gert Rip bracht woensdagmiddag in zijn requisitoir al naar voren dat Pieter beschuldigd wordt van het verstrekken van kleding aan Elvis Kuwas, alias ‘Monster’, om de moord mee uit te voeren, alsook het wassen van de auto die was gebruikt om de moord te plegen.

Aan het begin van haar betoog verklaarde Blonk gisterochtend dat het wassen van een auto deel uitmaakt van de Curaçaose cultuur.

,,Vaak hoor je Curaçaoënaars voor het uitgaan aan de andere persoon vragen of zij hen kunnen ophalen omdat hun auto niet is gewassen of dat ze later komen omdat ze hun auto eerst moeten wassen”,

aldus Blonk in haar betoog.

,,Een vaak voorkomend iets op het eiland. Zo is mijn cliënt ook. Op de bewuste dag heeft hij slechts een helpende hand verleend aan een vriend die zijn auto aan het wassen was.”

Blonk waarschuwde dat het verlangen naar gerechtigheid er niet voor moet zorgen dat er een heksenjacht wordt geopend op onschuldige mensen.

,,Er was op die bewuste dag geen enkele reden voor Pieter om nee te zeggen toen hem werd gevraagd te helpen bij het wassen van de auto.”

En:

,,Als de officier van justitie zich in de cultuur van Curaçao had kunnen verplaatsen, dan had deze misvatting niet plaatsgevonden.”

Pieter wordt nu 11 maanden op eigen verzoek en vanwege zijn veiligheid in Rio Canario vastgehouden. Daar schort het aan alle hygiëneregels en ook een fan heeft de verdachte niet. Hij beschikt alleen over een kleine handfan, zo liet Blonk gisteren weten.

De rechter werd dan ook verzocht om iets te doen aan de detentieomstandigheden van haar cliënt.

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

2 Reacties op “Pieter ‘In the wrong place at the wrong time’

 1. Ook al zou hij niets met deze zaak te maken hebben: het is een crimineel, die een hoop andere mensen in de ellende heeft gebracht.
  mensen die vroeger op de porch zaten en het gezellig hadden moeten nu achter tralies binnen zitten uit angst voor dit tuig…..
  Mensen die traumaas hebben opgelopen omdat dit tuig vrij rond loopt.
  Dankzij deze rat advocaten!!!
  dus ik zou hem die handfan het liefst afenemen…en ik heb geen medelijden met dit soort beesten..
  ik zal ze geen honden of varkens noemen, want dat zijn dieren met gevoel.

 2. Abraham Mossel

  Je zou bijna medelijden krijgen met Carlos, als je het lul verhaal van de advocate tot je door laat dringen/ aan luistert .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *