27 C
Willemstad
• zaterdag 19 juni 2021 09:24

Laatste reacties

- Advertentie -

Pieter ‘In the wrong place at the wrong time’

Advocaat van Pieter eist vrijspraak

Carlos Kalo Pieter
Volgens advocaat Alicia Blonk: Pieter ‘In the wrong place at the wrong time’

Willemstad – Carlos Pieter, een van de verdachten in de zaak Magnus waarbij de moord op politicus Helmin Wiels wordt onderzocht, was op 5 mei slechts ‘in the wrong place at the wrong time’. Dat verklaarde zijn advocate Alicia Blonk in haar verdediging gisteren.

Zij eiste gisteren dat haar cliënt wordt vrijgesproken van alle feiten en dat het Openbaar Ministerie in dezen niet-ontvankelijk wordt verklaard.

- Advertentie -

Officier van justitie Gert Rip bracht woensdagmiddag in zijn requisitoir al naar voren dat Pieter beschuldigd wordt van het verstrekken van kleding aan Elvis Kuwas, alias ‘Monster’, om de moord mee uit te voeren, alsook het wassen van de auto die was gebruikt om de moord te plegen.

Aan het begin van haar betoog verklaarde Blonk gisterochtend dat het wassen van een auto deel uitmaakt van de Curaçaose cultuur.

,,Vaak hoor je Curaçaoënaars voor het uitgaan aan de andere persoon vragen of zij hen kunnen ophalen omdat hun auto niet is gewassen of dat ze later komen omdat ze hun auto eerst moeten wassen”,

aldus Blonk in haar betoog.

,,Een vaak voorkomend iets op het eiland. Zo is mijn cliënt ook. Op de bewuste dag heeft hij slechts een helpende hand verleend aan een vriend die zijn auto aan het wassen was.”

Blonk waarschuwde dat het verlangen naar gerechtigheid er niet voor moet zorgen dat er een heksenjacht wordt geopend op onschuldige mensen.

,,Er was op die bewuste dag geen enkele reden voor Pieter om nee te zeggen toen hem werd gevraagd te helpen bij het wassen van de auto.”

En:

,,Als de officier van justitie zich in de cultuur van Curaçao had kunnen verplaatsen, dan had deze misvatting niet plaatsgevonden.”

Pieter wordt nu 11 maanden op eigen verzoek en vanwege zijn veiligheid in Rio Canario vastgehouden. Daar schort het aan alle hygiëneregels en ook een fan heeft de verdachte niet. Hij beschikt alleen over een kleine handfan, zo liet Blonk gisteren weten.

De rechter werd dan ook verzocht om iets te doen aan de detentieomstandigheden van haar cliënt.

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. Ook al zou hij niets met deze zaak te maken hebben: het is een crimineel, die een hoop andere mensen in de ellende heeft gebracht.
  mensen die vroeger op de porch zaten en het gezellig hadden moeten nu achter tralies binnen zitten uit angst voor dit tuig…..
  Mensen die traumaas hebben opgelopen omdat dit tuig vrij rond loopt.
  Dankzij deze rat advocaten!!!
  dus ik zou hem die handfan het liefst afenemen…en ik heb geen medelijden met dit soort beesten..
  ik zal ze geen honden of varkens noemen, want dat zijn dieren met gevoel.

 2. Je zou bijna medelijden krijgen met Carlos, als je het lul verhaal van de advocate tot je door laat dringen/ aan luistert .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, June 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Rapper Josylvio weer vrijgelaten uit cel op Curaçao, ‘reispapieren toch in orde’

De Nederlandse rapper Josylvio is na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Hij was opgepakt wegens belediging en verstoring van de openbare orde. Bij aankomst...

PBC | MFK wil online goksector belasten om AOV belastingvrij te maken

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De MFK wil een apart OB-tarief introduceren van 9 procent voor de online goksector op Curaçao. Met de 270 miljoen gulden die dat op...

PBC | Politie waarschuwt botenbezitters bij Caracasbaai

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bezitters van Boten en Sea Doo’s veroorzaken volgens de politie regelmatig problemen bij Caracasbaai. Daar parkeren zij hun auto’s en trailers overal waar het...

PBC | Vier mensen positief

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vier mensen zijn gisteren positief getest. Twee besmettingen kwamen van buiten, twee waren lokaal. In totaal werden er 1021 testen afgenomen. Een testratio derhalve...
- Advertentie -