27 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 02:03

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Eerste stap naar vaste muziekles op school

Curaçao heeft een eerste stap gezet op weg naar structureel muziekonderwijs in het lesprogramma op de basisscholen, zo meldt het Curaçaohuis in Den Haag in een post...

Nu.cw | Gerstenbluth waarschuwt: ‘Stijging besmettingen in korte tijd nog steeds mogelijk’

Rick Hart Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er...

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...
- Advertisement -spot_img

Schotte dient verzoek tot kort geding in

HomeMediaSchotte dient verzoek tot kort geding in

Gerrit Schotte
Ex-premier Gerrit Schotte van oppositiepartij MFK eist van PAIS-Justitieminister Nelson Navarro, dat hij zijn uitlatingen over de voormalige minister-president rectificeert.

Willemstad – Het verzoek voor het aanspannen van een kort geding wordt vandaag ingediend in de zaak waarin ex-premier Gerrit Schotte van oppositiepartij MFK van PAIS-Justitieminister Nelson Navarro eist, dat hij zijn uitlatingen over de voormalige minister-president rectificeert. Dat heeft Kimberly Lasten, de raadsvrouw van Schotte van het kantoor Sulvaran en Peterson tegenover deze krant verklaard.

Inzet van het kort geding is de rectificatie en de eis van 35.000 gulden voor de immateriële schade die Schotte als gevolg van de uitlatingen van de Justitieminister zou hebben geleden.

Die eisen werden eerder in een brief aan de bewindsman gesteld. Navarro besloot om niet te rectificeren en riep Schotte op om naar de rechter te gaan.

De raadsvrouw en haar cliënt hebben nog niet besloten of ze ook een klacht bij het Openbaar Ministerie tegen Navarro indienen voor belediging, smaad en laster. De verwachting is niet dat er daar vandaag al uitsluitsel over is.

Op donderdag 24 juli haalde de Justitieminister tijdens een uitzending bij Radio Direct fel uit naar Gerrit Schotte. De bewindsman zei dat hij Schotte verantwoordelijk houdt als er hem iets mocht overkomen.

Navarro verklaarde het ook schandalig te vinden dat hij op 15 augustus in een door de oppositie aangevraagde Statenvergadering verantwoording moet afleggen tegenover iemand die verdachte in een zaak is.

In diezelfde uitzending verklaarde de minister ook dat er binnen de MFK meer mensen zijn die van hun voetstuk zullen vallen. De bewindsman zei nog meer mensen binnen de MFK te zullen ontmaskeren.

Een dag daarvoor verklaarde de PAIS-minister bij het programma ‘Mòru Bon Dia’ van TeleCuraçao dat de onderwereld steeds meer tot de bovenwereld is doorgedrongen op het eiland.

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties