PFM | Santa Famia nu asbestvrij

Santa Famia nu asbestvrij | Foto Antilliaans Dagblad

Santa Famia nu asbestvrij | Foto Antilliaans Dagblad

Het heeft lange tijd geduurd maar de Santa Famia kerk in Otrobanda is nu asbestvrij. Dat zegt broeder Franklin Clemencia van het bisdom tegen het Antilliaans Dagblad.

Volgens hem tonen metingen aan dat de kerk nu geen asbest meer bevat. De asbest die uit de kerk komt wordt op vuilnisbelt Malpais verwerkt. Het was een behoorlijke kostenpost voor het bisdom om de stof te verwijderen.

De 250.000 gulden die vorig jaar bij de december collecte werd opgehaald kwam dan ook geheel ten goede van de kerk. Er werd ook al eerder asbest verwijderd uit de kerk, in de wanden en het dak. De kosten daarvan werden gedekt met een sponsoring van de Isla-raffinaderij van 1,4 miljoen gulden.

Foto Antilliaans Dagblad

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Santa Famia nu asbestvrij

 1. Dikke Deur

  De vraag blijft, Bartje, en wat gebeurt er dán met dat asbest? Waar het wel goed geregeld is? Daar zeg je geen woord over.
  Ik kan zo gauw alleen iets vinden over Australië: “Asbestos waste must be disposed of at a landfill site that can lawfully receive this waste. ” Waar ze het natuurlijk gewoon begraven; of, zoals je zegt, in de grond stoppen.

 2. Een complete uitvoering van asbestsaneringsprojecten bestaat ondermeer uit een asbestinventarisatie door een onafhankelijke partij, het aanvragen van een sloopvergunning, het opstellen van een werkplan en Veiligheids- en Gezondheidsplan, tot het opleveren van een volledig asbestvrije locatie.
  De eindcontrole dient bovendien door een extern en onafhankelijk laboratorium uitgevoerd te worden middels een vrijgave meting van lucht, kleefmonsters en visuele inspecties. …….als het goed is tenminste!!
  Voor die tijd werd het gewoon in de grond gestopt.
  Hier zijn we kennelijk nog in deze onder-de-grond-stop-fase….kan dat met de Isla ook niet?? …. 🙂

 3. Dikke Deur

  Moeten we het dan naar Nigerië sturen? Of verbranden soms?

 4. * De asbest die uit de kerk komt wordt op vuilnisbelt Malpais verwerkt…….Selikor heeft geen mogelijkheid om asbest te verwerken, kan niet anders dan een kuil graven en zand erover. De overheid op zijn best, lang leve het milieu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *