PFM | Oppositieleider Venezuela: inmiddels al 15.000 gewonden bij protesten

José Manuel Olivares

In de afgelopen twee maanden zijn tijdens de protesten tegen de Venezolaanse regering al circa 15.000 personen gewond geraakt.

Dat heeft oppositieleider José Manuel Olivares op een persconferentie gezegd. Volgens justitie in het land zijn in dezelfde periode zeker 63 doden gevallen. Olivares beschuldigt de regering-Maduro van het gebruik van buitensporig geweld tegen betogers die het aftreden van de president eisen. Volgens Olivares gooien de ordetroepen onder meer traangasgranaten naar de betogers. Die lopen daardoor brandwonden op hun lichaam op.

De protesten tegen de linkse regering van president Nicolás Maduro begonnen in april, omdat de hoogste rechtbank van het land het parlement op een zijspoor had gezet. Die stap werd al snel teruggedraaid, maar de volkswoede werd daarmee niet getemperd. Maduro heeft al sinds 2015 geen meerderheid meer in het parlement dat hij daarom buiten spel zet. Hij wil nu een referendum houden over zijn en plan en in juli een ‘grondwetgevende vergadering’ vormen. Bovendien komen er dan in december ook verkiezingen in de deelstaten.

De oppositie ziet in Maduro’s plan een truc om het parlement op te heffen en een dictatuur te vestigen.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *