NoticiaCla | DOW: schoonmaakwerkzaamheden oill spill ‘afgeschaald’

DOW: schoonmaakwerkzaamheden oill spill ‘afgeschaald’ | NoticiaCla

ORANJESTAD – De DOW heeft in een update over de oill spill situatie laten weten dat de afgelopen dagen alle baaien aan de noordoostkust van Aruba zijn schoongemaakt.

Vrijdag 2 juni hebben de Koninklijke Marine, Turtuga Aruba en de scouts van de DOW geconstateerd dat er in vergelijking met eerdere dagen nog maar weinig olie bij de baaien aanwezig is. Van de Lighthouse (Westpunt) tot Boca Prins zijn de baaien inmiddels voor 90% schoon en vanaf Boca Prins tot Punta Basora moet er nog het nodige werk worden gedaan. Omdat de hoeveelheid aangespoelde olie in de loop van de week duidelijk is verminderd, is ook de inzet voor het weekend afgeschaald. De situatie wordt echter nauwlettend in de gaten gehouden. Zodra er weer nieuwe olie wordt gesignaleerd, gaat de schoonmaakoperatie weer op volle toeren draaien.

Afgelopen donderdag kon de DOW rekenen op de hulp van vrijwilligers. De DOW hoopt ook in dit weekend, mocht het nodig zijn, opnieuw van de inzet van vrijwilligers gebruik te kunnen maken. Verder laat de DOW weten dat het Departamento di Naturaleza y Medio Ambiente (milieudienst) moet oordelen of de standen en kusten weer door het publiek gebruikt kunnen worden en vraagt de vrijwilligers om hier rekening mee te houden.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *