PFM | ‘Onrust over komst Bouman’

Gerard Bouman-Bonaire-BES

Bang voor een ‘Nederlandse bril’

De vakbond voor politiepersoneel op de BES-eilanden: NAPB-BES is niet blij met de tijdelijke aanstelling van de voormalig politietopman Gerard Bouman bij het Korps Politie Caribisch Nederland. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad.

Volgens de NAPB is het besluit niet goed doordacht en is er niet over overlegd. De vakbond maakt zich zorgen omdat volgens hun Bouman zich zeer negatief heeft uitgelaten over het Korps Politie op Sint Maarten.

De vakbond is bang dat Bouman ook op Bonaire met een Nederlandse bril de politieorganisaties zal bekijken en dat zijn komst onrust met zich mee zal brengen.

Bron: ParadiseFM

24 Reacties op “PFM | ‘Onrust over komst Bouman’

 1. “Mensen doe normaal. Dat Calvinistische vingertje moet afgehakt worden.”…
  Uhhh, ja…DAT is normaal, …toch? 🙂

 2. Ik bid niet voor bruine bonen, want mijn moeder kan koken
  Maar bidden of niet: ze blijven lekker, he ? 🙂

 3. Domme discussie! Iedereen had dit kunnen weten. Wat als door wat Nederlandse bril. Het gaat om Bonaire weet je wel? Weet je waar het ligt. Ik word kotsmisselijk en moe van domme vergelijkingen van mensen die zichzelf slim vinden maar niet in de gaten hebben dat hun arrogantie hun in de weg staat. Sodemieter op. Wanneer gaan die doppen eens open. Zij houden geen rekening dat het weleens mogelijk zou kunnen zijn dat zij het verkeerd zien.Wat is dat voor volk. Eerder heb ik zelfs belediging richting de Bonairiaanse bevolking gelezen en de redactie van knipselkrant Curaçao vond het geen probleem. Hu?? Mensen doe normaal. Dat Calvinistich vingertje moet afgehakt worden.

 4. Ach, Stanley is nog steeds bezig met zijn slavernij verleden.
  hij woont in makambaland…waarom eigenlijk…???
  had lekker tussen je eigen volk gebleven.
  daar is geen racisme en allemaal keurige mensen.
  geen pedo pastors, geen roofovervallers, alleen maar betrouwbare politici.
  niemand wordt daar gediscrimineerd…
  Stanley ga terug naar curaçao en al je problemen zijn opgelost.
  je bent welkom.
  of kan je niet zonder je uitkering?

 5. caribbeancynic

  Ik miste je al! Slachtoffer gedrag terwijl je nog niet weet wat er gaat gebeuren. En je zit veilig in Nederland.

 6. Stanley Held

  Grapjes maken over dit probleem is makkelijk. De heer Bouman is op een riante vakantie gestuurd. Hij moest nog twee jaar door. Hoe lost je het op? Nou, stuur hem naar Boniare is een soort van een gemeente en wij bepalen. Dat is de oplossing geweest. Als hij zo bijzonder was geweest, had men hem in een ander gemeente geplaatst. Doordat hij baas was van de Nationale Politie, kon het niet anders. Hij heeft gefaald en nu moet er nog 250 miljoen bijkomen om het korps tot peil te brengen. Naar mijn mening zou hij daar komen als adviseur. Dit bewijst weer hoe er een oplossing word gezocht. Zo dom is Bonaire niet. Anton je hebt gelijk. Bonaireis een dumpplaats. Hij had in Nederland op een ministerie kunnen zitten. Ik zal hem zeker volgen. Wil graag weten wat voor advies hij daar gaat geven. Triest. Ten koste van Bonaire.

 7. Ik ben hier geboren en getogen Bartje, ik bid gewoon voor bruine bonen.

 8. nu krijgt hij ook nog de bes toelae, oh wacht even hij krijgt minder salaris want volgens nederland is alles goedkoper hier. Kijk maar naar de AOW uitkering.

 9. Bonaire is een dumpplaats van europese nederlanders zoals toen minister Kamp nu Bouman en de Tokkies die daar rondlopen

 10. Met jou als sparring partner, Freek ??

 11. Ah ja, daarom zit jij ook hier…

 12. caribbeancynic

  In de West zitten bij elkaar een paar procent Nederlanders. Ik zou dus de beste mensen altijd in Nederland neerzetten waar vrijwel 100% van het GDP wordt verdiend. Dat zijn gewoon praktische overwegingen, het zou onzakelijk zijn dat andersom te doen.
  Als je een dumpplaats bent dan word je ook zo gebruikt. Gaat niet veranderen. Trouwens de vakbondsman van de NAPB zit ook niet bij het FNV in Nederland, zal ook wel een goede reden voor zijn.

 13. Vind je het geen slecht signaal cynicus, hoe goed die man ook misschien is, dat de west telkens maar weer als dumpplaats gebruikt wordt als ze er in Nl niks meer mee kunnen ( zie ook rijksvertegenwoordiger, etc, etc)?

 14. peppie wil graag mensen van justitie uit nederland.

 15. Als korpschef met een riant salaris en een nog riantere afvloeingsregeling zou ik hem niet “uitgerangeerd” willen noemen…eerder op de bestemming aangekomen !! 🙂

 16. Hij heeft zowel in NL als op St.Maarten op (te lange) politieke tenen getrapt..dat ziet de NAPB-BES waarschijnlijk nu ook aankomen ! 🙂

 17. Time will tell!
  Van korpschef Nationale Politie naar een rol van ‘Bromsnor’ (serie Swiebertje) omdat hij het niet meer kan hakken.

 18. caribbeancynic

  Bouman is niet voor niets zover gekomen, dat staat los van het feit dat de minister vindt dat nu iemand anders nodig is bij de politie in Nederland.
  Ik denk dat de kwaliteiten van Bouman ruim voldoende zijn om de politie van een lullig eilandje als Bonaire goed door te lichten.

 19. Het blijft een uitgerangeerde politieman die om in Nederland de rust te bewaren over zijn riante afvloeiingsregelingen dan meer even naar de west gestuurd wordt om het daar nog maar weer een keer allemaal beter te weten (naast het snorkelen natuurlijk).

 20. Even kijken hoe helder deze bril wel is:
  Officieel: Bouman stapt op omdat hij de voltooiing van de reorganisatie van de politie niet meer kon afronden vanwege zijn pensionering. Bouman zelf spreek dit tegen.
  De minister: Pensioen van Bouman is geen excuus om problemen van de korpschef bij de politie (slepend loonconflict, onvrede over de reorganisatie) te verhullen. Bouman wist als korpschef ook geen grip te krijgen op het slepende loonconflict tussen de politie en de minister.
  Politiepersoneel: Problemen rond de reorganisatie en de financiële situatie bij de Nationale Politie zijn veel groter dan gedacht, dit gaat ten koste van de veiligheid.
  Voorzitter van politiebond ACP: “Onze kritiek naar de korpsleiding is niet weggenomen doordat de korpschef vertrekt.”

  Agenten voerden maandenlang actie voor een betere cao. Politiemensen hadden kritiek op Bouman omdat die partij zou kiezen voor de politiek en niet voor de eigen mensen. In berichten op het interne computernetwerk van de politie klaagden ze over de afstand tussen de werkvloer en de korpsleiding. Die zou te groot zijn geworden.

  Dus wat doe je met zo iemand. Die verban je naar Caribisch Nederland!

 21. Nee, dan was hij getrouwd in het Koningshuis.

 22. caribbeancynic

  Wat zie de door een Bonaire vakbonds bril en wat door een Nederlandse bril?
  Kennelijk zie je twee verschillende dingen en de NAPB is zo laf dat niet te benoemen.

 23. NAPB-BES: niet schreeuwen voordat je geslagen wordt !! 🙂

 24. Wat is er mis met de Nederlandse bril?

  Als er op Curacao met de Nederlandse bril zou worden gekeken zat Schotte nu niet in de Staten, net zo min als Thode, Constantia, Wilsoe en Cooper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *