Telegraaf | BOMAANSLAGEN BRUSSEL: 11 doden

Chaos na terreuraanslagen, rampenplan afgekondigd

België is in shock, sinds zich vanochtend in de vertrekhal van de Brusselse luchthaven Zaventem in ieder geval twee explosies hebben voorgedaan. Daarbij zijn doden gevallen.

Het vliegveld is ontruimd. Een groot deel van de vertrekhal is volledig vernield. De chaos rond de luchthaven is enorm. Hulpdiensten rijden af en aan om gewonden af te voeren.

Tweede aanslag

Na 9.00 uur kwamen er ook berichten binnen van een aanslag bij een metrostation in Maalbeek. Daar zou brand zijn uitgebroken en zouden ook gewonden zijn gevallen. Brussel Centraal wordt geëvacueerd. Ook de universiteitsgebouwen in Brussel worden ontruimd.

Twee explosies op Belgische luchthaven Zaventem

Twee explosies op Belgische luchthaven Zaventem

Een explosie zou zich rond 8.00 uur hebben voorgedaan bij de balie van American Airlines. Getuigen melden dat in de vertrekhal eerst werd geschoten, dan iets in het Arabisch geroepen. Pas daarna waren er twee ontploffingen. De brandweer heeft nog een ’verdacht pakket’ gevonden. Mogelijk gaat het daarbij ook om een explosief.

Twee explosies op Belgische luchthaven Zaventem

Twee explosies Belgische luchthaven Zaventem; aantal gewonden en doden stijgende

Door de aanslagen op de luchthaven van Brussel zijn zeker tien doden en dertig gewonden gevallen. Dat meldt de Belgische zender RTBF op gezag van een bron in een van de ziekenhuizen van de Belgische hoofdstad. De Belgische tv-zender VRT zegt te weten dat het om een terroristische aanslag gaat.

Inmiddels is een rampenplan in werking getreden.

Twee explosies op Belgische luchthaven Zaventem

Twee explosies op Belgische luchthaven Zaventem

Volgens een zegsvrouw van Luchtverkeersleiding Nederland zijn de eerste vluchten met de bestemming Brussel inmiddels uitgeweken naar luchthaven Schiphol. Momenteel wordt bepaald hoe de rest van de vluchten verdeeld moet worden tussen omliggende vliegvelden, aldus de luchtverkeersleiding. Luchthaven Zaventem is het drukstbezochte vliegveld in België met zeker 106.000 starts en landingen per jaar.

Bron: Telegraaf/SkyNews

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *