27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

PFM | ‘Fundamentele mensenrechten Schotte geschonden’

oud-premier Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs spannen civiele rechtszaak aan tegen ex topmannen VDC Edsel Gumbs en Yasser Dennaoui
Oud-premier Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs spannen civiele rechtszaak aan tegen ex topmannen VDC Edsel Gumbs en Yasser Dennaoui

Er is een civiele procedure aangespannen tegen het Land Curaçao en burgers en oud topmannen bij de veiligheidsdienst Curaçao, Edsel Gumbs en Yasser Dennaoui door oud-premier Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs.

Dat weet het Antilliaans Dagblad. Er zijn volgens hun ‘verschillende ernstige overtredingen’ begaan door de Curaçaose regering. Die ‘ernstige overtredingen’, zouden ex-VDC-agenten Gumbs en Dennaoui hebben gemaakt en daarbij zouden de fundamenteel mensenrechten van Schotte en Van der Dijs zijn geschonden.

Uitgelegd wordt dat het gaat om de schending van het recht op privacy en het recht op een eerlijk rechtsproces.

Bron: ParadiseFM

Dossier VDC

Artikel delen

12 reacties

 1. dit schreef ik een jaar geleden, het is nog steeds actueel

  corrigeer me als ik het fout heb, maar om in aanmerking te kunnen komen moet je toch gescreend worden?
  Los van wie aan de macht is of komt, heeft de VDC de taak en de verplichting tegenover het land om deze taken uit te voeren. Of je nu Henki, Pietje of Gerrit heet dan wil het niet zeggen dat je zelf aan het stuur mag zitten waar het onderzoek naar leidt. Of zoals Mr Sulvaran zal zeggen de wet is voor iedereen gelijk .
  Eerder had ik verwacht dat er een rechtzaak tegen de Gouverneur, dit wegens het toelaten van deze Ministers die gevaarlijk zijn voor ons land.
  Om op Mr Sulvaran woorden terug te komen, ook al zal de screening niet gerechtigd zijn dan zijn er nog steeds de MOT meldingen.
  Het vermogen van de Hr Schotte komt niet overeen met de vermelde belasting aangiften waarin staat wat voor vermogen de aangifte plichtige op zijn bankrekeningen heeft staan of als bezit heeft. Dus als er gelden op bankrekeningen stonden en die niet zijn opgegeven aan de belastingdienst dan is er fraude gepleegd. Schiet me net iets te binnen een bekende Mafia gangster namelijk Al Capone konden ze nooit te pakken krijgen voor zijn misdaden. Maar uiteindelijk werd hij toch veroordeeld wegens, juist belastingfraude en witwassen van geld.

 2. aanklacht en rechtzaak zal niet plaats vinden.
  a. Gumbs deed de sceening in opdracht van de regering Nederlandse Antillen.
  b.Betrokkene wist als Min_Pres al lang hoe het onderzoek was verlopen.
  c. Gumbs wilde wel werken voor de CVD maar heeft er nooit voor gewerkt of aan het hoofd gestaan.
  de rechtbank zal dan ook de zaak niet ontvankelijk verklaren .

 3. Aan het rechte einde Frank, hij ziet scheel van de schulden, dat geld dat hij heeft over gehouden met zijn oplichtingen is hij allang kwijt, het is betalen of ???.

 4. Zijn zoon, links op de foto, heeft dezelfde crime face als Schotte zelf.

  Maar zoonlief is dan inmiddels ook al van school getrapt wegens handel in verdovende middelen.

  Ik vrees dan ook dat het zaad van het kwaad van Hendrik Schotte ook onze volgende relatie het leven zuur zal gaan maken.

  Verplichte sterilisatie van de familie Schotte zou een zegen voor het eiland zijn.

 5. @ Brian S. De sprongen zullen naarmate 30 september nadert alsmaar bijzonder en excentrieker worden. Er wordt geld gesmeten als gek met reclame op Telecuracao (TV van de overheid trouwens) met meer dan 10 advertenties per dag, elke dag. Hij is paranoid, want hij moet gekozen worden om aan zijn geldschieters te kunnen voldoen.

 6. Een kat in het nauw maakt vreemde sprongen!! Schotte begint al om zich heen te slaan.. en wedden dat een groot deel van Curacao hem geloofd..

 7. Deze foto bedoelde ik nou, hier zie je Gerrit de Raaf vol onder de coca, net ontslagen uit het politie gevang Barber, kijk naar dat koppie van sheik Hakim, hopende dat Gerrit de Dief niet te veel kost(zegt,schreeuwd) in zijn hoogmoed waanzin op dat moment. Deze narsict zal er alles aanwenden om zich op wat voor manier dan ook in het onschuldige daglicht te willen zetten, hij zal hierbij mee over lijken gaan.

 8. Zie je wel, hij heeft wel geld voor een advocaat! Eerst huilen dat hij het Babel hoger beroep niet kan betalen. Wie is zijn advocaat hier, een goedkope zeker?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...