PFM | Eerste biertje in de lucht op vlucht Curaçao

Biertap KLM | Foto KLM

Biertap KLM | Foto KLM

KLM tapt vandaag het eerste biertje op 35.000 voet. De Heineken biertap-trolley wordt officieel geïntroduceerd aan boord van vlucht KL735 naar Curaçao. Dit is de eerste keer dat KLM de innovatieve tap-trolley inzet.

Het zogenoemde ‘BrewLock’ fust werkt op luchtdruk in plaats van C02. KLM en Heineken hebben lang aan de ontwikkeling van de trolley gewerkt. Woensdag krijgen alleen passagiers in World Business Class aan boord van de Boeing 747 hun getapt biertje geserveerd bij een speciale Indische rijsttafel.

De luchtvaartmaatschappij en bierbrouwer wilden de biertap-trolley begin juli al introduceren, maar omdat de certificering niet rondkwam moest dat worden uitgesteld.

Bron: ParadiseFM

15 Reacties op “PFM | Eerste biertje in de lucht op vlucht Curaçao

 1. Ha ha, da’s een goeie.

 2. Smaken verschillen, Sonny. Ik was zelf weer totaal niet onder de indruk van Singapore Air, blah. Zo ook niet van Alitalia. AA en United, praat me er niet van.
  Over betweterig gesproken, niks van internet lijstjes. Mijn persoonlijke ervaring. SuidAfrikaanse Lugdiens en Air Canada hebben een zekere naam, maar ik kan er zelf niets over zeggen.
  Maar geniet er van als jij het lekker vindt.

 3. Abraham Mossel

  @ Sonny ik heb het na gevraagt bij Gerrit de Raaf ( het vliegmonster van Curacrim) hij bevestigt jou uitleg omdat hij al deze vliegreisjes meerdere malen met zijn diplomaten paspoort in een tijds betsek van 2 jaar heeft gemaakt, de cocala handel tierde op dat moment als een tierelier$ poenhier.

 4. Het gaat bij dit bericht niet om de maaltijd maar om de biertap. Iets gemist?

 5. @DIKKE DEUR

  Asiana Airlines & Korean Air zijn Koreaanse airlines en het voedsel is niet te pruimen. Cathay Pacific en Singapore airlines is perfect. Helemaal top is Emirates, ook in hun lounge in Dubai. Ethihad is ook uitstekend. Malaysia Air, Quatar, Air China, China Airlines, Ana, Hainan en Eva Air zijn goed. Delta, American Airlines en United zijn op long haul vluchten ook toppers en op short haul absoluut slecht. Quatas. Lufthansa, Britisch Airways, Air France en AIitalia zijn redelijk. Philippine Airlines en KLM zijn hopeloos. Bijna net zo slecht als Kuweit Air.

  Ik heb het dan over de maaltijden die geserveerd worden in de businessclass. Hoe het eten is in de Cattle Class weet ik niet. Ik verplaats me bij voorkeur languit liggend op een flatbed.

  En niet met dom commentaar komen van lijstjes op het internet. Ik heb met circa 50 maatschappijen gevlogen en de lijstjes op het internet is napraterij. Dus géén betweterig commentaar graag.

 6. er is een liftje, waar de trolleys ingaan, maar dat wist je ongetwijfeld al.

 7. KLM blauw wordt Rob Blaauw!

  Kan ook wat worden met de eerstvolgende dienstreis naar Nederland van de Boca Sami bitch, Constantia.

  Die valt hier al bijna elk weekend stomdronken in het water aan de Handelskade.

 8. Air Asiana, Air Korea, Air New Zealand… Plenty more, maar niet in the Americas of in Europa. Try ’em, you’ll like ’em!

 9. Wat kan dat KLM schelen? Poen=Poen.

 10. Zoveel zal er niet worden getapt. In de business class wordt vrijwel geen bier gedronken. Daarnaast is de KL735 een Boeing 747 en ik zie ze dat apparaat de trap nog niet opsjouwen als ze die paar stoelen beneden hebben gehad.

 11. Welke airline heeft wel normaal eten?

 12. Met een borrel op slaap ik anders wel lekker hoor!

 13. Lekker zat bij de KLM. Zal straks een mooie boel worden als ze in de economyclass ook met de biertrolley langs komen.

  Op het KLM blog geven ze een uitleg wat alcohol doet met je lichaam op grote hoogte. Ze adviseren zeer matig te drinken.

  Want wat gebeurt er als je alcohol drinkt tijdens een vliegreis?
  De barometrische druk aan boord van een vliegtuig is tijdens een vlucht lager dan op de meeste plaatsen op aarde. Je kunt het vergelijken met een hoogte in de bergen van tussen de 1.800 en 2.200 meter. Door deze lagere druk neemt je lichaam minder zuurstof op waardoor je duizelig kunt worden. We noemen dit hypoxie. Over het algemeen is dit niet erg en heb je er geen last van, maar het kan wel hetzelfde gevoel geven als na het drinken van een alcoholische consumptie. Daarom kun je tijdens een vlucht sneller ervaren dat je “teveel” alcohol hebt gedronken. Niet alleen jijzelf maar crew en andere passagiers merken dit ook, als je teveel drinkt.

  Kortom: omdat er minder zuurstof in je bloed zit, lijk je sneller dronken in de lucht dan op de grond na het drinken van dezelfde hoeveelheid alcohol. Maar je alcoholpromillage is niet hoger dan na het drinken van dezelfde hoeveelheid alcohol onder vergelijkbare omstandigheden op de grond. Een complicerende factor is dat de lucht aan boord droger is en dat, samen met het uitdrogende effect van het drinken van alcohol, je sneller uitgedroogd kunt raken.

 14. And what about the food KLM folks ?
  Don’t you think you should first start preparing and serving decent food instead of introducing additional services ?

 15. Carlos Monk en Rob Blaauw zijn al gezien in de KLM ticket office.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *