NoticiaCla | ‘Niet opdagen AVP bij behandeling BWA was geen machtsvertoon’

inzake wet geregisteerd partnerschap

Inzake wet geregisteerd partnerschap

ORANJESTAD – Dat de AVP-fractie maandagochtend niet is komen opdagen voor de behandeling van de wijziging van het Burgerlijk Wetboek van Aruba heeft niets met machtsvertoon te maken.

Dat stelt tenminste Marlon Sneek namens de AVP-fractie in een gesprek met NoticiaCla.com. Door de afwezigheid van de hele ACVP-fractie was er maandag geen quorum en moest de vergadering opnieuw worden uitgesteld. Volgens Sneek hadden zij verschillende keren om uitstel gevraagd (hij gebruikt het woord ‘schorsen’) om zich beter te kunnen voorbereiden, maar Statenvoorzitter Marisol Lopez wilde daar geen gehoor aan geven: “We weten niet wat daar achter zit,” zegt Sneek, die van mening is dat de Statenvoorzitter de vergadering moet uitstellen als een meerderheid daar om vraagt.

GEEN MACHTSVERBRUIK

Sneek ziet het gebeurde van afgelopen maandag niet als machtsmisbruik. Volgens hem is de fractie in alle opzichten bescheiden en heeft men respect voor het aantal zetels dat men bekleedt. Als men gebruik had willen maken van hun macht, dan had men een vergadering bijeengeroepen en de voorzitter het veld laten ruimen, aldus Sneek, “En dat hebben wij niet gedaan.”De vergadering is nu uitgesteld naar donderdag 8 september om 10 uur in de ochtend.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *