PFM | 213 Bursalen naar Nederland

213 Bursalen naar Nederland | Persbureau Curacao

213 Bursalen naar Nederland | Foto archief Persbureau Curacao

Er zijn dit jaar 213 bursalen die naar Nederland gaan. Aan het einde van deze maand, 31 juli, zullen zij vertrekken voor hun vervolgstudie meldt de Èxtra.

In vergelijking met vorig jaar zijn dit iets meer studenten: toen gingen er 201 studenten naar Nederland om te studeren. Het aantal studenten wat jaarlijks naar Nederland vertrekt om te studeren is de afgelopen jaren teruggelopen. In 2010, 11, 12 en 13 lag dit aantal nog rond de 300.

Vanaf het schooljaar 2013-2014 is het aantal leerlingen wat naar Nederland gat om te studeren teruggelopen naar ongeveer twee honderd. Leerlingen kiezen de laatst jaren steeds vaker voor het studeren in de regio of in Amerika.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “PFM | 213 Bursalen naar Nederland

  1. Dit gaat alleen om studenten die met een Curaçaose studiebeurs naar NL vertrekken. Een even zo groot aantal, de zogenoemde free movers, gaat in NL studeren met studiefinanciering via DUO (Nederlandse studiefinanciering). Iedereen met de Nederlandse nationaliteit kan hiervoor opteren. Dit aantal wordt om (politieke?) reden niet genoemd, zodat men kan blijven volhouden dat er een toename is voor “studeren in regio”.

  2. Er gaat letterlijk en figuurlijk een wereld voor hun open! Die bofkonten zien we hoogstwaarschijnlijk nooit meer terug op het eiland. Daar zijn ze te slim voor 🙂

  3. Anthomy, Ze zullen niet meer op een veroordeelde crimineel stemmen tijdens de verkiezingen..

  4. Ze zullen zeker hun horizon verruimen, deurbeleid horeca,etnic profiling, geen stage plekken, anomiem solliciteren,Wilders, voor de genen die het niet redden en zich schamen om terug te komen en niet achter het raam belanden, geen uitkering zonder solliciteren, ga zo maar door………….

  5. Deze bursalen gaan om zich verder te ontwikkelen. Hopelijk verruimen zij hun horizon en daarmee hun kijk op de wereld (worldview). Het aanscherpen hiervan komt ten goede aan de ontwikkeling van de individu zelf, maar ook de familie en gemeenschap. Een advies als “stay black” druist tegen een dergelijke ontwikkeling in. Het is contra-intuïtief (tegen de intuïtie of gezond verstand) omdat het een kader plaats voor een dergelijke ontwikkeling.

    Misschien tijd om zelf de oogkleppen af te doen?

  6. Stay black!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *