PFM | Ook Jardim wil integriteitsonderzoek top CBCS

Jardim wil dat gokdienst VDC een integriteitsonderzoek top CBCS doen | Foto Antilliaans Dagblad

Financienminister Jose Jardim laat gokservicedienst VDC een integriteitsonderzoek naar de top van de CBCS doen | Foto Antilliaans Dagblad

Na de minister van Financiën van Sint Maarten, Richard Gibson, wil nu ook minister van Financiën voor Curaçao José Jardim dat er een onderzoek komt naar de integriteit van de president van de Centrale Bank van Sint Maarten en Curaçao, Emsley Tromp.

Ook de andere leden van de Raad van Bestuur van de CBCS wil hij onder de loep laten nemen. Dat heeft Jardim volgens het Antilliaans Dagblad bij de wekelijkse persconferentie van de ministerraad gezegd. De Veiligheidsdienst Curaçao heeft het verzoek ontvangen.

Er komen volgens Jardim nu twee onderzoeken: een Curaçaos en een Sint Maartens. De top van de Centrale bank is nooit gescreend, omdat dat in de tijd dat zij werden aangesteld niet gebruikelijk was. Dat zal dus nu alsnog worden gedaan.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “PFM | Ook Jardim wil integriteitsonderzoek top CBCS

 1. VDC is totaal niet geloofwaardig en zowiezo alle info is gejat door Schotte. Beter sluiten.

 2. Tja, als Romer Corallo goed genoeg vond voor ‘n een directiefunctie bij de Centrale Bank is het natuurlijk idioot om hem Tromp te laten screenen.

  Maar de uitslag van die screening staat al vooraf vast: hij wordt geschreven door Gerrit Schotte en Romer mag er alleen zijn handtekening onder zetten.

 3. Observer

  Vergeet niet Monk, Trinidad, Marvelyne Wiels, Nelson Navarro en Asjes te noemen, ook alle gokmarionetministers. O ja van maffia en gokbaas Francesco Corallo vond Romer ook een goed idee om Voorzitter van Commissarisen van CBSC te worden. Goed benoemd: gokservicedienst VDC.

 4. caribbeancynic

  Als je een onderzoek laat doen door een mafialid dan weet je wat de uitslag gaat worden. Maar kennelijk willen St Maarten en Curaçao van Tromp af. Nu zit Tromp er al heel lang is is waarschijnlijk te arrogant geworden voor iedereen.

 5. Abraham Mossel

  En dat is nu net de bedoeling van dit onderzoek, of Tromp word vanaf zijn enkels tot aan zijn nek afgebrand , of je hoord er nooit meer wat van. Ligt eraan hoeveel macht die schooier van een Gerrit de Raaf nog in de melk heeft te brokkelen, ik denk persoonlijk heel veel, bijna alles, tuig van de eerste riggel hier op Curacrim, maar moet zeggen woon hier heerlijk geen last van buren en mijn ijskast en wijnkelder is vol.

 6. Hoe kun je een integriteitsonderzoek laten doen door een dienst die in 2010 Constantia, Jamaloodin, Hakim en Schotte en last but not least Cooper geschikt vond als minister?

  Een dienst die nog steeds geleid wordt door een marionet van de toenmalige premier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *