29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 14:57

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPFM | Ook Jardim wil integriteitsonderzoek top CBCS

PFM | Ook Jardim wil integriteitsonderzoek top CBCS

Jardim wil dat gokdienst VDC een integriteitsonderzoek top CBCS doen | Foto Antilliaans Dagblad
Financienminister Jose Jardim laat gokservicedienst VDC een integriteitsonderzoek naar de top van de CBCS doen | Foto Antilliaans Dagblad

Na de minister van Financiën van Sint Maarten, Richard Gibson, wil nu ook minister van Financiën voor Curaçao José Jardim dat er een onderzoek komt naar de integriteit van de president van de Centrale Bank van Sint Maarten en Curaçao, Emsley Tromp.

Ook de andere leden van de Raad van Bestuur van de CBCS wil hij onder de loep laten nemen. Dat heeft Jardim volgens het Antilliaans Dagblad bij de wekelijkse persconferentie van de ministerraad gezegd. De Veiligheidsdienst Curaçao heeft het verzoek ontvangen.

Er komen volgens Jardim nu twee onderzoeken: een Curaçaos en een Sint Maartens. De top van de Centrale bank is nooit gescreend, omdat dat in de tijd dat zij werden aangesteld niet gebruikelijk was. Dat zal dus nu alsnog worden gedaan.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. Tja, als Romer Corallo goed genoeg vond voor ‘n een directiefunctie bij de Centrale Bank is het natuurlijk idioot om hem Tromp te laten screenen.

    Maar de uitslag van die screening staat al vooraf vast: hij wordt geschreven door Gerrit Schotte en Romer mag er alleen zijn handtekening onder zetten.

  2. Vergeet niet Monk, Trinidad, Marvelyne Wiels, Nelson Navarro en Asjes te noemen, ook alle gokmarionetministers. O ja van maffia en gokbaas Francesco Corallo vond Romer ook een goed idee om Voorzitter van Commissarisen van CBSC te worden. Goed benoemd: gokservicedienst VDC.

  3. Als je een onderzoek laat doen door een mafialid dan weet je wat de uitslag gaat worden. Maar kennelijk willen St Maarten en Curaçao van Tromp af. Nu zit Tromp er al heel lang is is waarschijnlijk te arrogant geworden voor iedereen.

  4. En dat is nu net de bedoeling van dit onderzoek, of Tromp word vanaf zijn enkels tot aan zijn nek afgebrand , of je hoord er nooit meer wat van. Ligt eraan hoeveel macht die schooier van een Gerrit de Raaf nog in de melk heeft te brokkelen, ik denk persoonlijk heel veel, bijna alles, tuig van de eerste riggel hier op Curacrim, maar moet zeggen woon hier heerlijk geen last van buren en mijn ijskast en wijnkelder is vol.

  5. Hoe kun je een integriteitsonderzoek laten doen door een dienst die in 2010 Constantia, Jamaloodin, Hakim en Schotte en last but not least Cooper geschikt vond als minister?

    Een dienst die nog steeds geleid wordt door een marionet van de toenmalige premier?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties