Persbericht Mr. Marije Vaders (advocaat ‘Pretu’)

Mr. Marije Vaders - advocaat Pretu

Mr. Marije Vaders – advocaat Pretu

Diep geschokt ben ik over de dood van mijn cliënt Luigi Florentina.
Ik heb hem woensdag nog bezocht en hij was erg tevreden met zijn overplaatsing en het verloop van zijn zaak. We hebben een goed gesprek gehad en zelfs nog over een aantal zaken gelachen. Het nieuws over de dood van cliënt heeft mij derhalve ook bijzonder geraakt.

Voor cliënt was zijn detentie in het Kazerne onverdraagzaam en hij wilde al langere tijd naar Barber of het SDKK. De rechter-commissaris heeft afgelopen week inderdaad beslist dat cliënt naar Barber of het SDKK moest worden overgeplaatst omdat het Kazerne niet geschikt is voor de detentie van een verdachte voor langere termijn. Het Openbaar Ministerie heeft ervoor gekozen om cliënt naar Barber over te plaatsen, hetgeen ook overeenkomstig de wens was van cliënt.

Hierbij dien ik op te merken dat de veiligheid van cliënt geheel onder de verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie valt. Het is het Openbaar Ministerie die ervoor moet zorgdragen dat een verdachte niet alleen op een adequate manier en plaats wordt gedetineerd en zijn rechten niet worden geschonden, maar ook dat hij geen gevaar loopt en geen gevaar voor zichzelf vormt.

Als advocaat ben ik verplicht te strijden voor de rechten en wensen van mijn cliënt. Dit is een tragisch gebeuren. Mijn medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van cliënt. QEPD

Sent from my BlackBerry® wireless device available from UTS

0 Reacties op “Persbericht Mr. Marije Vaders (advocaat ‘Pretu’)

  1. Vreemd, uitermate vreemd.
    De NL bewaking weg en prompt pleegt de man zelfmoord.
    It stinks.

  2. “Hij was tevreden met de overplaatsing” ” gelachen” ” tevreden met verloop van de zaak” .
    ZELFMOORD ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *