27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden: Obesitas

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief of commentaar in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar e-mail adres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud van uw ingezonden stuk.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimineerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag doet ” Arthur Donker ” zijn/haar verhaal …………..

- Advertentie -

arthur donkerIemand heeft een studie gemaakt over de gezondheids toestand van onze bevolking en kwam tot de conclusie dat wij op deze kleine klip midden in de Caraïbische zee, ná Amerika de dikste mensen ter wereld hebben.

Ik had laatst een stukje geschreven wat heette

“Hou op met eten”

wat door een kleine 90.000 mensen is gelezen op allerlei sites en blogs en daar beschrijf ik wat er allemaal op een kantoor aan eten en snacks de hele dag door voorbij kwam, het berustte allemaal op waarheid wat mij niet is dank is afgenomen maar zolang je de waarheid zegt kan niemand je wat doen.

Gewoonweg ontkenning want je weet dat het slecht voor je is, maar je doet het toch.
Sommige mensen zijn net pedaal emmers, je trapt op hun voeten en hun mond gaat open, écht waar!

Waarom sta ik niet van versteld van dat rapport?
Heb je rondgekeken hier wat er zoal rondloopt?

En allemaal strak ingepakt en ingesnoerd, met genoeg elastiek om de Voyager naar het MIR station te schieten.

Je moet uitkijken als ze die grote push-up beha’s uitdoen want daar zit zoveel kracht achter dat je de kans loopt om onthoofd te worden als die dingen los schieten.
En dan nog de corsetten die met veters achter vastgemaakt worden, daar zit genoeg veters aan om een tanker mee vast te leggen.

En dan komen we bij wat ze populair noemen de “Booty”, een booty in Engeland is een kofferbak van een auto, dat massieve achterwerk wat bij elke stap als een Tsunami beweegt wat benadrukt wordt door 6 inch stiletto hielen en wat vooral bij het dansen van de Son Montuno geaccentueerd wordt.

Wonder boven wonder zijn ze tijdens hun onderzoek erachter gekomen dat men niet beweegt, althans niet genoeg, maar wat de onderzoekers niet begrijpen, wij wonen op Curaçao en het is hier warm en als we ons druk maken gaan we transpireren en dat willen wij niet, dus bewegen is uit den boze en de meesten hebben voor het laatst bewogen toen ze 12 waren en gym lessen op school kregen want toen MOEST je, anders hadden ze dat ook niet gedaan.

Onze vriend Schotte kwam ook met het briljant idee om de Nieuwe Haven weg op zondags te sluiten voor het verkeer om de mensen te bewegen om meer te gaan sporten, het heeft genoeg geld gekost om alle bewoners van Groningen twee jaar lang van Hagen Dasz ijs te voorzien.

Volgens de statistieken eten we 6 containers kip per WEEK op deze klip! Vindt je het raar dat iedereen hier de Curaçao Shuffle doen als ze lopen?

Ik heb niet eens gevraagd naar de cijfers van suiker want dat is helemaal een verhaal apart lijkt mij want ze doen hier overal suiker in zelfs condooms komen nou met een fruitsmaak waar genoeg kleurstof en suiker in zit om een diabeet een hartstilstand te geven.

Suikerfeest na de Ramadan is net een kinderfeestje vergeleken met de hoeveelheid suiker die wij dagelijk naar binnen schuiven

Maar zover hoeven we niet te kijken, je hoeft maar de carriere van onze politici te volgen en de statiefotos te bekijken die ze door de jaren heen maken en je ziet ze gewoon elk jaar boller worden onze grote vriend Cooper is daar de posterboy van!

Ik blijf lachen op deze klip want het heeft decenias geduurd voordat ze erachter kwamen dat wij hier een obesitas probleem hebben wat wij hun al jaren geleden op een briefje konden geven!

Arthur Donker

 

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -