AD | ‘Pretu’ vast in Barber

Advocate Marije Vaders heeft namens haar cliente overgeplaatsting gekregen van de rechter-commissaris

WILLEMSTAD – Het Openbaar Ministerie heeft uitgevoerd wat de rechter-commissaris vorige week heeft opgedragen. Hiermee reageert persvoorlichter Norman Serphos op de overplaatsing van ‘Pretu’ van een cel in de kazerne van de Koninklijke Marechaussee in Suflisant naar een cellencomplex in Barber.

De 26-jarige L.L.F., beter bekend als ‘Pretu’, werd gisteren onder zeer zware beveiliging overge- bracht naar Barber.

‘Gevaarlijke situatie’

„Er is een ongewenste en gevaarlijke situatie gecreëerd voor de wijk Barber met de overplaatsing van Pretu”, meent Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas van de MFK. Pisas Wil dan ook van de minister van justitie, Nelson Navarro (PAIS), weten welke maatregelen er zijn genomen om de veiligheid te garanderen.

Serphos: „Wij moesten zorg dragen voor de overplaatsing van ‘Pretu’, dat hebben we vandaag (gisteren red.) gedaan.” Vorige week heeft de rechter-commissaris besloten dat L.L.F. moest worden overgebracht naar of Sentro di Dentenshon i Korekshon Kòrsou of naar het cellencomplex van de politie in Barber.

L.L.F. zal in Barber verblijven in afwachting van zijn proces. Ook besloot de rechter dat ‘Pretu’ nog dertig dagen langer vast zal blijven.

Eveneens is de arrestatie van de 43-jarige en op Curacao geboren M.A.B. verlengd, bevestigd Norman Serphos. ‘Pretu’ wordt verdacht van de moord op ‘Bolle’, die op zijn beurt weer wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Wiels.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *