PBC | Vaktherapeuten hebben eigen beroepsvereniging

Persbureau Curacao

Vaktherapeuten hebben eigen beroepsvereniging

Therapeuten in de beeldende therapie, muziektherapie, danstherapie, dramatherapie, tuintherapie, psychomotorische therapie en speltherapie hebben sinds gisteren een eigen beroepsvereniging.

De Caribische Vereniging voor Vaktherapie (CVVT) werkt onafhankelijk en heeft haar zetel in Willemstad.

Op de ABC-eilanden zijn er verschillende vaktherapeuten werkzaam in gezondheidszorginstellingen en als zelfstandig gevestigden. Vaktherapie is de overkoepelende naam.

De therapeuten behoren tot de vaktherapeutische beroepen en zij behandelen cliënten met psychosociale problemen en/of psychiatrische stoornissen.

De vereniging heeft onder meer als doel de bevordering van de ontwikkeling en uitoefening van Vaktherapie op Curaçao en in de rest van het Caribisch gebied. Ze wil ook de professionele belangen van haar leden behartigen en betrekkingen onderhouden met verwante organisaties en vaktherapeuten.

Mijlpaal

‘Als CVVT maken we ons sterk voor een goede positionering van het vak en de vaktherapeutische professionals op lokaal en regionaal niveau’ stelt Marjon Roos, voorzitter van de vereniging.

Sinds 2005 zet de Vakgroep Vaktherapeuten zich in voor de bekendmaking van de Vaktherapie als behandelvorm bij diverse instellingen, artsen en overige behandelaren.

De Vakgroep ziet deze stap dan ook als een mijlpaal op weg naar erkenning door zorgverzekeraars op Curaçao en in de rest van het Caribisch gebied.

De vereniging zal ook actief zijn onder de naam Caribbean Association for Arts, Play & Psychomotor Therapists.

Bron: Persbureau Curacao

Een Reactie op “PBC | Vaktherapeuten hebben eigen beroepsvereniging

  1. ‘beeldende therapie, muziektherapie, danstherapie, dramatherapie, tuintherapie, psychomotorische therapie en speltherapie’

    De therapie waar deze rots het meest behoefte aan heeft, integriteitstherapie, ontbreekt.

    Of niet, Stella van Rijn en Cicely van der Dijs, of niet, Ramsay Soemanta?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *