28.8 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 14:00

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Twee coronadoden met Kerst

Persbureau Curacao

Met Kerst zijn twee mensen op de Intensive Care overleden aan de gevolgen van Corona. Het aantal patiënten dat is overleden na besmetting met Coronavirus is nu 14

Met Kerst zijn twee mensen op de Intensive Care overleden aan de gevolgen van Corona. Het aantal patiënten dat is overleden na besmetting met het Coronavirus is nu veertien.

Op Tweede Kerstdag zijn twee nieuwe besmettingen geregistreerd uit 61 testen. Dat komt omdat er te weinig laboranten zijn tijdens de feestdagen, waardoor verdachte gevallen worden doorgeschoven naar maandag.

- Advertentie -

De besmettingsratio van 3 procent zal daarom maandag weer oplopen.

Eén patiënt is ontslagen uit het CMC. Daar liggen nu twaalf mensen, van wie vijf op de intensive care.

Het aantal actieve cases is 1640.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. @joep meloen.
  onzin, U bent gemedia hyped and maakt deel van de massa hysterie.

  total infection fatality rate is 0.23% for the population as a whole and 0.05% of the population under 70…. in in afrika ligt t veel lager doordat ze een lager BMI en gemiddeld lagere leeftijd hebben (en hoog BMI en hoge leeftijd zorgt voor hoger IFR)

  dit is van website van WHO gepubliceerd door de beroemde viroloog John P A Ioannidis:
  https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf

  lees t zelf en stop met uw panie gedraai alstublieft. Tis lastig en overbodig.

 2. Er staan in de Trouw bijzondere verhalen over Covid 19 overledenen opgeschreven door hun nabestaanden.
  Het zou de ontkenners sieren deze aandachtig te lezen! Je wordt er nuet vrolijk van, vooral dat patiënten vaak alleen moeten sterven.

 3. @Joep: jij gaat er wel in je analyse vanuit dat het vaccin effectief is. Bij de griepprik is dat momenteel heel onduidelijk: https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/de-overbodige-griepprik
  Als samenleving zul je dus niet al je geld moeten inzetten op een vaccin maar ook moeten nadenken op lange termijn oplossingen in de vorm van verplicht thuiswerken, social distancing, mondkapjes plicht en het vermijden van mass events zoals kerkbezoeken. Helaas zijn onze “toppers” op onze eilanden drukker bezig met hun eigen baantje en benefits en ons koloniale verleden dan dat zij nadenken welke structurele wijzigingen er nodig zijn om een balans tussen gezondheid en economie te creeeren

 4. @ Dirk,

  De officiële cijfers leggen de mortaliteit op 2 % en dus niet op slechts 0.3 %. Momenteel bijna 1,8 miljoen doden op 87 miljoen besmettingen.

  Maar je hebt gelijk met het overbelasten van de zorg en vergeet ook niet de lange termijn effecten van velen die corona hebben gehad. Niet iedereen doorloopt corona zonder symptomen, velen hebben blijvende schade en moeten maanden revalideren om vervolgens nooit meer op het oude niveau terug te komen.
  Willen we als maatschappij ooit weer terug naar, enigzins, normaal, dan zullen we dat middels een vaccin moeten doen. Zolang een grote groep geen vaccin heeft zal de belasting op de medische zorg te hoog blijven en dus komen we niet van de anti-corona maatregelen af. En dat heeft weer tot gevolg dat onze economie zich niet zal kunnen herstellen en de boel langzaam in elkaar gaat storten. Steeds meer bedrijven zullen het loodje gaan leggen en daarmee zal steeds meer werkgelegenheid verdwijnen.

  De massa paniek waar je het over hebt is op zich wel terecht, doch ik noem het geen paniek. Corona is een dodelijke ziekte en daar moet je niet lichtzinnig over doen. Alleen dankzij de maatregelen hebben we het aantal zieken en doden weten in te perken. Dat geldt ook in de andere landen en zelfs dan nog liggen de ziekenhuizen vol.

  Het verbaast mij dan ook dat er nog altijd mensen rondlopen die corona maar blijven onderschatten en die tevens van mening zijn dat we zonder vaccin of medicijn wel even van corona af kunnen komen ? Velen van hen geloven dat ze onaantastbaar en onoverwinnelijk zijn, corona zal op hen geen vat hebben. Waar ze dit op baseren is mij een compleet raadsel ?

  Ik hoop dan ook dat 2021 het vaccin gaat brengen en dat we vervolgens weer enigzins terug kunnen keren naar normaal. Maar wanneer 50 % van de bevolking om de meest wazige redenen geen vaccin wil hebben dan zitten we over 10 jaar nog steeds met dit verdomde virus. En daar zit ik niet op te wachten.

 5. @ericaplas
  de mortaliteit van covid19 ligt tussen 0.1% en 0.3%
  wetenschappelijk bron 7 Oktober: https://www.cebm.net/covid-19/global-covid-19-case-fatality-rates/
  Dus 14 doden op 1600 actieve besmettingen past daar prima in.
  Het gevaar van covid is niet de mortaliteit maar meer de hoge besmettelijkheid en de vele mensen die snel in ziekenhuis zouden kunnen komen, en in theorie het zorgsysteem kunnen overbelasten. En omdat er zo veel mensen besmet kunnen raken, is ook een IFR van zelfs maar 0.1 tot 0.3% heel veel, namelijk voor curacao zou dat beteken zo een 300 mensen dood wellicht en aangriep gaan er ieder jaar zo een 90 dood….

  geen ramp.. geen paniek waard, maar wel aandacht waard. Wat er nu gaande in media lijkt natuurlijk meer op massa paniek.

 6. Dit gaat bij mij moeilijk in, wij hebben meer dan 1000 besmetten en 14 doden tot nu toe en toch wilt iedereen veren in de kont van de epidemioloog blijven steken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

CC | Response to Parman International’s press release on the sale of Banco di Caribe

WILLEMSTAD, PHILIPSBURG - In light of the press release issued by Parman International B.V. (Parman) on September 16, 2021, the Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten...

NU | Crimineel contact van Ridouan T. aangehouden op Curaçao voor drugshandel

Een 49-jarige man die wordt gezien als crimineel contact van Ridouan T. is afgelopen weekend aangehouden op Curaçao op verdenking van internationale drugshandel. Dat bevestigt het Landelijk...

Parool | Politie arresteert handlanger van Taghi op Curaçao

Wouter Laumans en Paul Vugts De Antilliaanse politie heeft afgelopen weekend Gregory F. aangehouden op verzoek van Nederland. F. geldt als een crimineel contact van Ridouan Taghi, hij...

NTR | Koning: ‘Klimaatverandering het meest dringend onderwerp’, maar de Cariben worden niet genoemd

John Samson DEN HAAG – Nederland én de eilanden moeten gaan focussen op de dingen waar ze het wél mee eens zijn als ze met elkaar praten over...

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -