31 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

KKC | Naar onafhankelijke journalistiek in 2021!

Met masha danki aan onze trouwe lezers en reageerders

Directorsbay foto van attente lezer

WILLEMSTAD – Coronavirusjaar 2020 was geen walk in de park voor de eilandbewoners van Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Ook niet ter Knipselkrant Curacao redactie.

Was het coronavirus verantwoordelijk voor het blootleggen van zware misstanden in de lokale politiek en economie, bij de KKC redactie was 2020 hoofdzakelijk opnieuw een jaar dat bol stond van de cyberattacks, sommaties, valse aangiftes. Kortom, het gebruikelijke recept van de trust- en goksector inmiddels. Voor 2021 rekenen we op een vlotte uitrol van het COVID vaccin vanaf 8 januari voor onze mensen.

En voor onze moedige vrijwilligers hopen we dat 2021 het enig werkende vaccin tegen de inmiddels systematische terreur tegen onze redactie brengt: een degelijk toezichthoudende Rijksministerraad en een dito handhavend College van Procureurs generaal in Den Haag.

En misschien bovenal: een veiligheidsdienst chef die corrupte ministers en bestuurders niet meer van een positief screeningsplakkaat voorziet. Komende verkiezingen in maart 2021 gaat de proef op de som, nu de Nederlandse AIVD iemand uit eigen gelederen bij de Curacaose VDC heeft laten benoemen.

Maar alles begint uiteindelijk natuurlijk bij een onafhankelijke pers die de regering controleert en corruptie duidt met de vinger op de juiste plek. En daar schort van alles aan. Wie denkt aan de 2.000 gedupeerde Girobank spaarders en waarom gaat die beerput maar niet open? Waarom zet lokale media een beeld neer dat toerisme de hoofdinkomsten voor het eiland vormen en zwijgt zij in alle talen over de (tientallen malen grotere en) dankzij corona en Venezolaans roofkapitaal onstuimig gestegen online gaming inkomsten? En waarom vinden Nederlandstalige onderzoeksjournalisten binnenlandse state-of-the-art financiëel-fiscale Egaming dienstverlening aan anonieme maffia & narco brievenbusfirma’s met jaarlijks duizenden miljarden officieuze geldstromen, bestuurd door (goeddeels Nederlandse) trustbazen, banken en fintechs via de Caribische delen van ons Koninkrijkje, toch zo oninteressant?

Komen we uit op ons nieuwe onderzoek naar de persvrijheid binnen het Koninkrijk der Nederlanden, incluis de eilanden. Daaruit komt een veel verontrustender beeld naar voren dan Unesco in 2016 optekende. En die zullen we binnenkort publiceren in een nieuwe Koninkrijksbelangen blog.

Tipje van de sluier: naast een zwijg- en angstcultuur op de eilanden zijn veruit de meeste journalisten gewoon notulisten. Danwel public relations medewerkers. Ook in de rest van ons Koninkrijk blinkt de Nederlandstalig media uit in het creëren van een vertekend wereldbeeld van de veruit grootste economische pijler van de vaderlandse economie: een trustsector die vele duizenden online casino’s die jaarlijks duizenden miljarden euro’s van onbekende herkomst witwassen.

Zomaar een voorbeeld: hoe Curacao in 2017 aan de zoveelste trustsector premier kwam? Met een welgemikte marketingstrategie gelanceerd vanuit de Nederlandse DPG media (ex-De Persgroep) als Kennedy en Gandhi als trustoplossing voor zwevende kiezers. Binnenkort een onthutsend kijkje binnen eigen gelederen. Waarbij we de Nederlandstalige journalistiek en vooral het onderwerp dat niet wordt geduid, zullen duiden.

Is er ook hoop? Ja! Gelukkig voor welwillende burgers begint het besef waar de sapatu wringt. Dat blijkt uit een aanzwellende trend van kritische lezers en reageerders die het niet meer pikt dat rijke bedrijven op onze eilanden witwassen, belastingontduiking en licentiehandelsfraude faciliteren en corruptie  institutionaliseren. Waardoor het grootste deel van de burgers bezweek en afhankelijk werd van voedselpakketten. Voor het eerst in haar geschiedenis werd het offshore online gaming netwerk van CIGA, CIFA en IFG leden onder leiding van ‘s werelds machtigste witwasarchitect blootgelegd, en kon het fenomeen rekenen op ongezouten kritiek in Koninkrijksbelangenblog: Waar zijn de miljarden van Curacao? Nu onze buiken rammelen, neemt de (terechte) kritiek op onze bestuurders en de Untouchables overhands toe. Wat uw hoofdredactrice slash Koninkrijksbelangen-blogster helpt een nog zorgvuldiger beeld van de realiteit neer te zetten. Met als resultaat dat de goktrust lobbyclubs dit jaar opvallend zwegen en OHO feitelijk verantwoordelijk is geworden dat Elias & co vanaf 1 oktober 2020 licentiefees en belastingen moeten betalen. En bovendien vanaf volgend jaar óf moeten inkeren óf worden geplukt. Enne, mét terugwerkende kracht. Dankzij sterk verbeterde informatievoorziening en daadkrachtige inzet van een aantal stille, hardwerkende welwillende ambtenaren met hart voor hun eigen eiland. Want ook die bestaan, echt waar.

En gaat het OM de moord op Helmin Wiels na acht jaar (!) met het hoger beroep in 2021 ‘oplossen’ met een veroordeling van het minderbegaafd broertje van Robbie dos Santos als (enige) uitlokker zonder een motief? Of gaat opnieuw pijnlijk duidelijk worden dat de auteurs voor het Openbaar Ministerie en het College van Procureurs ‘Untouchable’ zijn? Zoals afgelopen jaar ook bleek met de top van ING bank, MCB bank, KPMG accountants en fiscalisten en Robbie Dos Santos in de dollar-swipen Cymbal/Troya zaak? Wees gerust: waar Justitie faalt, bestaat Netflix. En niet te vergeten: Pieter Lakeman.

De KKC zelf? Die gaat komend jaar in een nieuw jasje de broodnodige input leveren op artikelen die (niet) in onze trust- en misdaadmedia verschijnen. Voor een evenwichtiger beeld. Wait and see 🙂 .

Last, but certainly not least, bedanken we dit jaar wederom onze welgewaardeerde lezers en reageerders. Voor alle geleverde input aan ingezonden stukken, opinies, blogs, columns, gulle donaties, hoge leescijfers en kritische commentaren. Zonder jullie input geen KKC. Hieronder een hartverwarmende reactie die tijdens de kerstdagen ter redactie onze beeldschermen binnen rolde en onze ploeterende vrijwilligers rechtstreeks in onze harten trof:

Hartelijk dank voor de verhalen!

Vooral die welke de corruptie van ambtenaren, politici, drugsbaronnen en gokbazen vertellen. Ga graag zo door want ooit moeten we hier vanaf.

Ik vraag me af waarom ik, gewone burger, belasting zou moeten betalen als al die corrupte mensen dat niet hoeven doen en er stinkend rijk mee worden zonder dat hen een strobreed in de weg wordt gelegd door onze overheden.

Groet en vrolijke kerst,
(Naam en adres bekend bij de redactie)

Daar doen we het voor. Aan al onze trouwe lezers en reageerders even hartelijke masha, masha danki terug! Op naar een realistischer mediabeeld, kwalitatieve journalistiek, en daadwerkelijke persvrijheid in 2021 in heel ons Koninkrijkje.

Namens de vrijwilligers van de KKC redactie en onze uiterst onafhankelijke en onvolprezen commentpolis,

Nardy L. Cramm,
KKC hoofdredactrice
nardysnotes.com

 

Artikel delen

23 reacties

 1. @ericlaplas:

  “Bij direct TV zien we daar een oude man Gonzales Cuales die alle moeite doet om hip en jong over te komen. De man zit met een carnaval bril het nieuws te presenteren, zijn ze bij die zender achterlijk geworden?”

  Reminds me of long forgotten days when Angel Job “Tik-Tak” op Tele-Curacao zijn KFC stints deed. Some thing never change.

 2. Als we het even over de media hebben, het is niet te volgen waar ze bij direct TV mee bezig zijn. In Les 1 van het boek “dummy voor journaal lezers” staat, geen opvallende kleding of juwelen dragen om zo de aandacht van de kijkers niet af te leiden.

  Bij direct TV zien we daar een oude man Gonzales Cuales die alle moeite doet om hip en jong over te komen. De man zit met een carnaval bril het nieuws te presenteren, zijn ze bij die zender achterlijk geworden?

 3. @ Karin & @Johanna
  It’s nice to see that Knipselkrant does not censor comments that offer no information, no actual opinions, just ad hominem attacks. What did you add to the conversation about conditions on Curacao?
  I assume you are freelance trolls because I can’t imagine anyone paying you for those comments.

 4. @William
  First and probably most important I feel sorry for you. Now that you have said it I don’t doubt that your heart is in the right place. I don’t doubt that you have contributed time and other resources to help the less fortunate.

  However, when it comes to thinking or expressing yourself clearly there is something seriously missing.
  In you first response to my comment you called me a denier. You offered no support for that idea, it was just your conclusion. You did not respond to the important points I made that the PCR tests are and have been scientifically proven to be garbage.
  You demonstrated no understanding of the fact that it is because of those tests and nothing else that everyone is scared silly, that the criminals at the top of every government in the world which imposes harsh conditions is doing so (they say) because of those tests. The tests are not making you wear a mask. It is the criminals in government and some in the medical profession who are making you do that.

  If the test is worthless, how can you accept what the criminals say you should do because of the meaningless results of the test? Sorry, that requires logic and clear thinking, so that is probably too much to ask of you. Calling someone a denier is also making a claim that you know how to reason, but you didn’t provide any reasons nor reasoning for your claim.

  One last thing. You wrote “Besides your disgusting language (last line) you should familiarize yourself with the Dutch language, before writing nonsense.” Sorry sir, it is you who needs an education. I wrote in English. It is either your poor understanding of English or your lack awareness that google translate does a pretty bad job that you attack my Dutch.

  As for disgusting language it was supposed to be. You called me a denier for no reason.

 5. Besides your disgusting language (last line)you should familiarize yourself with the Dutch language, before writing nonsense.
  If anyone criticized this and former governments it’s me. If anyone is very much aware of the situation elderly children and families are in its me.
  We (collegues and myself) have been handing out – for quite a number of years now foodpackages for people in need.
  So the heck with your bloody theory!

 6. @ William
  Let’s see if I’ve got this right.
  You say the kids were hungry before so more hunger is no problem.
  You say that people have enough money so they don’t need to work.
  You say that not being able to do normal things is normal.
  You say that it doesn’t matter if your government lies, cheats and steals.
  Sooo, you DENY any of that is a problem.
  Is that about right?
  What a load of nonsense William is spewing out of his probably fat pie hole.

 7. Wat een onzin kraamt Steve South uit.
  Vooral zijn laatste alinea. Je vraagt je af onder welke steen de man de afgelopen decennia heeft gelegen.
  Veel mensen op het eiland, 1/4 van de bevolking zgz leeft al jaren in bittere armoede. Jarenlang gaan kids zonder eten naar w ho wn betalen leerkrachten uit eigen zak voor brood en beleg.
  Walgelijk geblaat, kop on het zand stekend.
  He gebr niets aan dit soort ‘ontkenners’.

 8. How to keep Curacao from starving?
  Certainly the taxes on the gambling (money laundering) will help, but it feels like it will be sometime before the island actually sees any of that money.

  Chasing money that has already disappeared is also not likely to produce much, if anything, and certainly not soon.

  However, the lack of real business that brings profits, wages and taxes can be corrected almost instantly. How?

  There is one thing holding the whole island in check right now: The corona virus test. But, what if that test serves no purpose? Then can we get rid of it?

  So, two questions for Dr. Izzy.
  1) Do the tests currently being used actually detect the SARS-2 corona virus or do they only detect a small piece of what is assumed to be a part of that virus? If he answers honestly, he will have to admit that it only checks for a small piece of it.
  2) Are there other viruses (lots of them in fact) that ALSO have that same identical (as far as the test is concerned) small piece? Again, an honest answer is that the piece the test is looking for is found in many other viruses.

  Conclusion: NONE of the nasty conditions imposed have ANY justification. The government offers NO other reason for its restrictions. The test is only telling you that it found “something”. Apparently the test has found that same something in coca-cola, papayas and many other things that are unrelated to the virus.

  So, ALL of the nasty conditions imposed have no justification and MUST be stopped NOW. That test has only served to make everything here worse. The nasty conditions of life haven’t stopped the spread of some new disease going around. The “information” from the test is worthless. Stop the test, stop the crazy orders “from the top”, get everyone back to work.

  If you can’t believe that you have been lied to in a massive way about the virus, then surely you can also easily explain how it is that all the corruption on the island is normal and can’t be avoided.

  Stop the test. End the stupid restrictions on everyday life.
  That’s how you keep Curacao from starving.

 9. Vrijheid van meningsuiting oké, maar soms krommen je tenen als je weer eens zo’n stukje leest van bepaalde mensen. Normaal zou ik niet op personen reageren, maar sommigen spannen de kroon wat domheid betreft. Moet je die mensen dan niet tegen zichzelf beschermen? Of laten we de Ericlapassen van deze wereld optreden in hun eigen Jerry Springer Show?

 10. Beste @ericlapas,

  “De media is afhankelijk van reclame inkomsten dus het zijn de adverteerders die de inhoud van het nieuws bepalen.”

  Na circa 10 jaar media-ervaring deel ik die mening niet met je. Dat moge zo lijken en was vroeger misschien deels waar, maar tegenwoordig de belangrijkste lokale kranten blijken voornamelijk afhankelijk van (corporate) sponsors. Door miljardairs, trustbazen en bankiers met behulp van allehande constructies, met o.a. de volgende doelstellingen:

  1) zelf een publiekelijk low-profile te behouden;
  2) zakenpartners en clienten uit de wind te houden
  3) onwelgevalligen te discredieteren;
  4) afleiding voor de bevolking cq. ombuiging van zaken waar het feitelijk om draait;
  5) aansturing van politici, bestuurders en de lobbyclubs;
  6) beïnvloedingstechnieken zoals ‘branded content’, repeterende sluikreclame etc

  In de Nederlandse pers en de big tech ligt dat iets genuanceerder, daar zijn third-party cookies en data van verschillende doelgroepen essentieel, maar ik zal e.e.a. nader toelichten in de komende Koninkrijksbelangen blog. Hopende je zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd voor nu,

  Vriendelijke groeten,
  Nardy

 11. @ David ik hoop het je hopen, maar geef je weinig tot geen kans dat er ook maar iets veranderd op deze vervloekte crim, we spreken elkaar nog wel over een jaar? als ik nog in leven ben?.

 12. Hopelijk lees ik als nieuwe inwoner van dit eiland komend jaar positievere berichten dan dit jaar. Ik zie teveel namen voorbij komen van mensen die niet zouden deugen cq corrupt zouden zijn. Ik kan de juistheid van alle aantijgingen niet beoordelen, maar het zal toch niet allemaal onjuist zijn. Hopelijk dat die mensen die het goede met het eiland voorhebben in staat zullen zijn van 2021 een beter jaar te maken en de voedselbanken overbodig zullen maken. Voor iedereen een voorspoedig en gezond 2021 gewenst.

 13. “Naar onafhankelijke journalistiek in 2021!”. Nou “Good luck”, dit is op zich niet realiseerbaar. De media is afhankelijk van reclame inkomsten dus het zijn de adverteerders die de inhoud van het nieuws bepalen. We zagen allemaal toen kritiek was over de kosten van het nieuwe ziekenhuis, de overheid zendtijd heeft gekocht om de kritiek te smoren.

  AquaElectra heeft monopolie maar schuift regelmatig aan in de ochtendprogramma’s waar ze zendtijd kopen dus er is nooit kritiek op Jones.

  Er schijnt zelfs een project “Welness” te zijn waar simpel weg verslaggevers met gemeenschapsgeld betaald worden om geen kritiek op de overheid te hebben.

  Op zich is het begrijpbaar want verslaggevers en journalisten verdienen nog net geen gevulde boterham dus zijn ze gewoon gevoelig voor omkoping.

 14. @ Wim | 27 december 2020 om 13:24 |

  Oh, Ik dacht de man Alfonso TRONIE heette en voorzitter was van de Casino maffia. Frappant dat deze man ook last heeft van obesitas net als diverse van zijn vrienden op facebook. Hoe zou dat nou toch komen? Gelukkig dat hij tenminste Anthony Godett als “vriend” heeft.

 15. ‘Wie denkt aan de 15.000 gedupeerde Girobank spaarders en waarom gaat die beerput maar niet open? ‘

  De namen zijn bekend, maar er gebeurt niets.

  Directie;
  Eric Garcia, Neysa Isenia (werd met haar erbarmelijk CV gewoon CFO bij Aqualectra!

  Raad van Commissarissen:
  De man van 1 miljoen + tig commisariaten: Philip Martis, Neetje van der Veen (nu op de payroll van, jawel, de Algemene Rekenkamer!) en Anthony ‘Centje’ Cijntje.

  Externe accountant:
  Erik van Nep-s, EY, die net als Victor Bergisch (Baker Tilly, Ennia) op Walt Disney jaarrekeningen aftekent.

  Stephen Capella pleegde zelfs voor 300,000 dollar belastingfraude door zijn bonus (bonus voor het naar een faillissement leiden van een bank?!) aan zijn moeder in Panama te laten betalen voor zogenaamd levering van Avalon software. En de belastingdienst doet helemaal niets! Maar wat verwacht je met een directeur daar als Alfonso Trona, lagere school niet eens afgemaakt en zelf uitbater van een hoerentent waar illegalen werken.

 16. Dankjewel Nardy. Ik ben een van je trouwe lezers, op Curaçao geboren, in Nederland gewoond en nu in de Verenigde Staten met pensioen.
  Door de artikelen te lezen en ook de commentaren houd je mij op de hoogte.
  Nogmaals bedankt en de beste wensen voor 2021.

 17. Zeer helder en leesbaar de vinger op de pijnlijke plekken gelegd!

  Belasting betalen aan een corrupt en goodgovernance ziek bestuur is dweilen met de kraan open!

 18. Beste redactie, keep on the good work! Maar blijf veilig!
  Herinner je je de woorden van Che Guevara die niet mee deed met demonstraties tegen Peron, omdat ongewapende demonstranten doodgeschoten werden.

  De macht van de moordenaars van oa Wiels is nog niet gebroken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -