32 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

PBC | Stichting Help de Schoolkinderen van Curaçao viert verjaardag

HomeMediaPBC | Stichting Help de Schoolkinderen van Curaçao viert verjaardag

Persbureau Curacao

Stichting Help de Schoolkinderen

WILLEMSTAD – Het is inmiddels 4 jaar geleden dat “Stichting Help de Schoolkinderen van Curaçao” opgericht is.

De Stichting is opgericht met als doel de schoolkinderen te voorzien van deugdelijk lesmateriaal en een plezierige leeromgeving, zodat ze op een positieve wijze en gemotiveerd aan hun toekomst kunnen werken wat ook ten gunste komt van de toekomst van het eiland.

Na 4 jaar kijkt de Stichting met trots terug naar wat er bereikt is. Inmiddels zijn zij 73, voornamelijk 40 voet containers verder, en hebben hierdoor het eiland ruim 11 miljoen bespaard aan onkosten! Deze verjaardag mag dan ook niet zomaar voorbijgaan.

Rekening houdend met de maatregelen i.v.m. de Covid-19 pandemie, is er toe besloten om lesmateriaal en bibliotheekboeken weg te geven middels een “Drive Thru”, welke in de loop der tijd opgespaard zijn.

Echter zou dit alles niet mogelijk zijn zonder de nodige partners en sponsoren die de Stichting bijzonder erkentelijk is voor hun geweldige bijdrage in het geheel.

Om enkele te noemen: De scholen in Nederland die ons weten te vinden en hun materialen aanbieden voor de scholen op Curaçao. Carib Intertrans in Nederland die erop toeziet dat alle transport binnen Nederland en naar Curaçao soepel verloopt en dat ook nog tegen kostprijs! Ook spreekt de Stichting haar dank uit voor het gratis gebruik mogen maken van de loods in Nederland. AMC Bolt Services op Curaçao die de containers hier in ontvangst neemt voor het lossen, die de Stichting ook hun loods geheel vrijblijvend ter beschikking stelt en waar de Stichting ook altijd kan rekenen op hulp en het met raad en daad bijstaan. De sponsoren op Curaçao die mogelijk hebben gemaakt dat het lesmateriaal over is gekomen in de containers met meubels het afgelopen jaar, wat een echte beproeving bleek te zijn: Stichting Samen Doen, Adama Fahrenheit en Fundashon pa yuda Fundashon.

De Stichting bedankt ook alle sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt voor het verwezenlijken van de Drive Thru.

26 Scholen zijn blij gemaakt met 353 dozen schoolmateriaal en de Stichting is er nog niet. De stichting werd ook bij het uitreiken bijgestaan door wederom vele vrijwilligers, waaronder leden van de Rotary Club, werknemers van MCB, Judoka’s van Janwé, jongeren verbonden aan Funditut, familieleden en vrienden, waardoor dit een groot succes is geworden.

De Stichting gelooft in samenwerking, zij geloven in het openen van deuren ten behoeve van het kind en dat is nu weer mogelijk gebleken. De Stichting spreekt haar dank uit aan een allen die in haar geloofd heeft en die het vertrouwen in haar gesteld hebben. Met trots kan de Stichting melden dat zij wederom de scholen op Curaçao hebben kunnen bijstaan en dat geeft een ieder moed voor de toekomst!

Bron: Persbureau Curacao

1 reactie

  1. Trabou pa Korsou van Rennox Calmes had het over dat onderwijs één van de speerpunten van hun partij is. Onderwijs als speerpunt met een vrouwen mishandelaar als Athly Maria op lijst? We kunnen toch moeilijk van onderwijs praten als Pa, Ma elke avond bont en Blaauw slaat?

    Waar blijven al die lesbische wijven die voorop willen staan als weer bij huiselijk geweld een dode is gevallen? Nu moeten ze naar voren komen op te veroordelen wat afgelopen zaterdag is gebeurd. Vooral om aan te geven dat of je nou een politicus of een buschauffeur bent blijft je met je poten af van onze vrouwen.

    Er zijn andere manieren om een vrouw te straffen zodat ze het lekker vinden ook nog.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties