AntilliaansDagblad | Mogelijk verscherpte regels toerist NL

De premier heeft de stakeholders uit de toeristensector onlangs over het voornemen van de Curaçaose regering ingelicht | Persbureau Curacao

Willemstad – De regering van Curaçao overweegt een aanscherping van de eisen die aan toeristen afkomstig uit Nederland in verband met de coronapandemie worden gesteld. Dat bevestigt premier Eugene Rhuggenaath tegenover deze krant.

Een officieel besluit is er nog niet, laat de Curaçaose minister-president weten, maar de verscherpte maatregelen hebben het doel Nederland meer comfort te geven om reizigers toch deze kant op te laten komen.

Nederland heeft maanden geleden Curaçao en de andere eilanden code oranje gegeven, niet per se omdat de situatie op de eilanden zo ernstig is, maar meer om de andere delen van het Koninkrijk te beschermen tegen verdere verspreiding van het coronavirus.

In Nederland lopen de besmettingen op en inmiddels zijn daar ook verschillende varianten van het virus geregistreerd.

Er wordt nu gedacht over een strenger testbeleid voor de toerist uit Nederland, met mogelijk een antigeentest náást de al vereiste PCR-test.

Naast het geven van comfort aan Nederland om toestemming te geven aan de inwoners om naar Curaçao te reizen, zal de additionele test ook extra bescherming bieden aan de lokale gemeenschap, zo vertelt Rhuggenaath.

Verder wordt, maar dat was voorheen al het geval, van de toerist uit Nederland geëist dat ze een Covid-verzekering afsluiten voor de reis naar Curaçao. ,,Dat hebben we al vanaf het begin van de pandemie geëist”, stelt de premier.

,,Als een toerist hier ziek wordt en naar het ziekenhuis moet, kunnen deze kosten niet door het land worden gedragen. Het is wel zo dat door het huidige reisadvies toeristen zo goed als geen reisverzekering konden afsluiten voor Curaçao, maar ook voor andere bestemmingen. Nu hebben lokale verzekeringsmaatschappijen een oplossing bedacht in de vorm van een offerte. Dus nu kunnen we dit aan Nederland aanbieden als oplossing.”

De premier heeft de stakeholders uit de toeristensector onlangs over het voornemen van de Curaçaose regering ingelicht, zo vertelt Rhuggenaath tot slot.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AntilliaansDagblad | Mogelijk verscherpte regels toerist NL

 1. Ik zie ondertussen dat er gewoon duizenden mensen nu in parken zitten naast elkaar en feestjes vieren.
  Je mag niet in een cafe zitten met regels dus staan mensen nu gewoon naast 1 cafe met 10 man zonder regels.
  Men zet Curacao op oranje want toeristen mogen niet naar Curacao maar ondertussen is het een zooitje in eigen land.

 2. Voor de meeste modale gezinnen is het inderdaad te duur. KLM vliegt wekelijks duizenden toeristen heen en weer tussen Nederland en Curacao, met dat zijn meestal koppels of ‘enkelingen’.

  Ik moest (onverwacht) naar Nederland vanwege familie omstandigheden.
  Op Curacao dient tijdens het aanvragen een z.g. gezondheidsverklaring worden ingevuld. Er hoeft geen test te worden gedaan.

  Voor de terugreis moet in Nederland een PCR te worden gedaan. Als de uitslag binnen is moet die worden ‘ge-upload’. Verder dienen voor vertrek digitaal 2 formulieren te worden ingevuld.

  Inmiddels heb ik hier de PCR test laten afnemen. De jongedame die daar me was belast was heel vriendelijk en begrijpend. Het valt in de praktijk allemaal wel mee.

 3. @Toeske, En daar zit het probleem. 4 formulieren invullen, 2 keer testen doen en de kosten ervoor betalen en een covid verzekering. Dat is erg veel geld voor een gezin van 4.
  Die wachten gewoon totdat ze goedkoop en zonder regels naar Spanje op vakantie kunnen gaan.

 4. En de antigenen test bewijst dat de geteste het corona virus heeft gehad, er zitten anti lichamen in zijn bloed.
  En wat is de consequentie dan?
  Hij mag niet naar binnen want hij heeft corona gehad en kan het zelf (mogelijk) niet meer krijgen of
  Hij heeft geen anti stoffen en dus zit hij (mogelijk) in de incubatietijd. En mag hij er niet in.
  Wat wil je doen met die test?

 5. Toeristen die echt willen komen toch wel, ondanks meer regels, mits die redelijk en begrijpelijk zijn.

 6. Meer toeristen door meer regels?

  Er is al veel mis met de sneltesten want ze zijn niet betrouwbaar en moeten 4 uur voor het vliegen te worden afgenomen. Dit naast de PCR. Niet echt toeristvriendelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *