PBC | Stagiaire? Gooi je spullen niet weg

Rotaract doneert de ingezamelde spullen aan Stichting Siloam Village

Ben je stagiaire en ga je eind juni weer terug naar Nederland? Gooi de spullen die je achterlaat niet weg.

Serviceclub Rotaract Club of Curaçao zamelt ze in voor het goede doel. Eind deze maand vertrekt een groot deel van de stagiaires naar Nederland, traditiegetrouw, en laat dan veel huisraad achter.

Meestal op de landfill, want huisbazen willen het niet. Rotaract doneert de ingezamelde spullen aan Stichting Siloam Village. Op de website van DolfijnFM staat een overzicht van inzamelpunten en tijden.

Bron: Persbericht Curacao

8 Reacties op “PBC | Stagiaire? Gooi je spullen niet weg

 1. Joep Citroen schreef;
  “Alle werkwilligen hebben dan ook een baan.”
  (hangt ervan af wat voor baan!)

  Dat betwijfel ik ten zeerste. Zelfs in landen waar geen chronische werkloosheid bestaat/voorkomt, – want de werkloosheid op Curaçao schommelt sinds jaar en dag om en nabij de 30% -, zijn er gewoonweg niet genoeg banen voorradig voor iedereen of voor ‘alle werkwilligen’. Tenzij hoogopgeleiden of mensen die voor een of ander specifiek vak opgeleid zijn zowat verplicht naar de kassen of het platte land worden gezonden om tomaten te plukken. Maar zelfs dan nog blijven er werkeloze werkwilligen over.

  Dus zelfs een leek als ik weet en begrijpt dat er niet een land is, ook Korsoú niet, zonder werkloze werkwilligen, zoals Joep C suggereert…’álle werkwilligen hebben dan ook een baan’ valt onder de noemer ‘makkelijk praten’, makkelijk praten is trouwens geen kunst..

  Tenzij er communistisch beleid oude stijl gevoerd wordt.. Dan heeft iedereen werk. Er wordt wel vaker door werkgevers opgeworpen dat de werkethos van de Kurazoleño vrij laag is. Maar ook dat is betrekkelijk, die lustelosen zijn uit een bepaald gedeelte van de bevolking afkomstig.. Wat Joep C. beweert geldt natuurlijk niet voor de Ántilliaan/Kurazoleño in z’n algeheel. Dat weet ik o.a. van een aantal werkgevers. Ook zij klagen over de smoesjes enz. Soms krijg ik zelfs de indruk dat één hunner hier (zo af en toe) ook actief is. 😆

 2. Postman441

  @ericlapas,
  Als iemand gemotiveerd is, heeft hij geen push in de goede richting nodig. Hooguit een helpende hand.

 3. Eric Lapdance je bent net als andere trollen met zwartmaken campagne bezig bezig maar het lukt je niet.

  Nogmaals ik heb geen politieke kleur, ben geen meeloper en sta achter alles wat goed is

 4. Wijlen Peter Passenier, die diverse restaurants op Curacao succesvol uitgebaat heeft, gooide overal waar hij begon eerste de lokalen eruit om ze te vervangen door latinos.

  1 latino verving 3 Curacaoenaars en gaf ook nog eens voortreffelijke service aan de klanten.

  En Peter Passenier hoefde niet meer iedere dag in de Kpasa te kijken voor grote feesten waarna de volgende dag het halve personeel zich steevast ziek meldde.

 5. ericlapas

  Beste @Pukkie, “gevoelig” in de zin dat ik in het verleden het probleem heb aangekaart en gelijk de wind van voren van @Enri heb gekregen. Op zich is het wel jammer dat @Joep Meloen die jongeren heeft opgegeven maar ik weet zeker dat er genoeg jongeren zijn die graag willen. De stelling van @Joep, “Velen op dit eiland zijn liever lui dan moe en de jeugd doet daar niet voor onder.” lijkt mij een beetje overdreven. Ik ken genoeg jongeren die gemotiveerd zijn en alleen een push in de goede richting nodig hebben.

 6. @ericlaplace. Goed idee. Richt het op de groep die je ermee bedoelt en zie wat er gebeurd. Joep Meloen weet dat al. Zolang werken volgens u een “gevoelig onderwerp ” is de mentaliteit verkeerd.

 7. Joep Meloen

  @ Ericlapas,

  Wanneer jij een lading lokale werklustigen kunt vinden, die op tijd komen, die kunnen onthouden wat hen wordt bijgebracht en die ook gemotiveerd zijn………….ik hou me aanbevolen.
  Heb ooit een verzoek gehad van een paar jongeren of ik hen op kon leiden. Gaf aan dat we om 08.00 iedere dag zouden beginnen. Vrijwel gelijk kwamen de excuses !
  Kan geen vervoer vinden.
  Het is te vroeg.
  Moet vroeg weg want de bus vertrekt.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Uiteindelijk maar meegedeeld dat ze terug kunnen komen wanneer ze de motivatie hebben gevonden. Nooit meer iets gehoord.
  Het is niet voor niets dat zelfs de minister van arbeid alhier een paar jaar geleden al opmerkte dat het diep bedroevend is gesteld met de arbeidsethiek.
  Laten we elkaar geen zand in de ogen strooien. Velen op dit eiland zijn liever lui dan moe en de jeugd doet daar niet voor onder. Ze verwachten veel geld en willen daar niets tegenover stellen.
  Voor niets gaat de zon op. Zo simpel is het.
  Niet leuk, maar wel de waarheid.
  En kom nu niet bij me aan dat ik generaliseer.
  De uitzonderingen zijn er inderdaad en daar rennen alle werkgevers achter aan. Alle werkwilligen hebben dan ook een baan.

 8. ericlapas

  Een gevoelig onderwerp maar wij zijn een toeristisch eiland, zijn dit geen opleiding en ervaringsplekken geschikt voor onze jongeren? Wij hebben hier 33% werkeloosheid onder jongeren terwijl er honderden stageplekken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *