PBC | Curaçao geeft meer uit dan begroot en int minder

Een gat van bijna 42 miljoen gulden moet worden goedgemaakt

Curaçao heeft in 2016 meer uitgegeven dan begroot. Curaçao heeft in 2016 meer uitgegeven dan begroot. Dat, terwijl er minder binnenkwam dan gepland.

Er is nu een voorlopig tekort van bijna 31 miljoen gulden. Dat kan goedgemaakt worden als de verschillende overheids-NV’s hun dividend gaan uitkeren. Voor 2017 zijn ook niet alle problemen opgelost. Een gat van bijna 42 miljoen gulden moet worden goedgemaakt.

Bron: Persbericht Curacao

11 Reacties op “PBC | Curaçao geeft meer uit dan begroot en int minder

 1. Drechi, Ik snap dat begrijpend lezen moeilijk voor je is en ook een conclusie te maken van oorzaak en gevolg. maar om het in Jip en Janneke taal uit te leggen. Het is niet mogelijk dat de PAR na 2005 de schuld hebben gemaakt die is gemaakt van 2003 tot 2005. Je kan niet met terug werkende kracht schuld maken! En trouwens.. Dat was de FOL van toen waar jouw buddies GS en JC ook lid waren (Ja zij zijn opportunisten die nogal van partij wisselen).

 2. Drechi pa bosnan Tur

  @Brian Seniel,
  Die schuld is door met name Mw. Zita de Jezus- Leito onder aanvoering van Mw. de Jong -Elhage (vplgens mijn bescheiden mening allebei PAR exponnten) er doorheen gejast!!!!!!!! Weer “op tafel” gehaald nadat het hele idee van tafel was geveegd tijdens het referendum…. Of niet soms?
  Zelfs de President van de Centrale Bank heeft er toen van alles aan gedaan, inclusief een miljoen gulden steken in de campagne om de goede zaak te dwarsbomen………
  Ik hoor haar (Mw de Jezus – Leito nog steeds zeggen: “Nos si ta dal bai” terwijl het volk er falikant tegen was……..
  Ja Brian, PAR!!!!!!!

 3. Joep Meloen

  33 miljoen als sneeuw voor de zon laten verdwijnen bij de vuilnisbak Insel Air. Tja, op die manier kom je wel aan een tekort.
  Heb nog nooit 1 persoon gehoord die kon beargumenteren waarom dit geld naar Insel een goed idee was. Men komt met drogredenaties, men komt daar ook mee weg omdat ze denken dat ze tegen een stel ezels zitten te praten. Doch degenen die weten hoe het er in de luchtvaart aan toegaat weten dat men mist aan het verkopen is.

 4. Drechi, De schuld was in 2005 vast gesteld..

  Welke regering was er ook alweer in 2003.. FOL. PNP en PLKP.. Hoezo kan PAR er dan een zooitje van hebben gemaakt als ze niet in de regering zaten?

 5. Het belasting geld halen waar het ligt.Bij hotels,casino’s,bedrijven en al die rijken die belasting ontwijken.o.z.b heffen naar waarde van je huis en die ook innen.achterstallige belastingen innen.

 6. Drechi pa bosnan Tur

  @Fox
  Als je dat van jezelf vindt, Fijn! Good for you!
  De deal is getekend in 2010, maar behelsde de schuld die al per 2005 is vastgesteld. Die schulden zijn toen door de PAR vastgesteld. Die vaststelling en wat er daarna nog is uitgespookt, is dus vanaf 2005 op conto van allesbehalve Schotte!!!!!!!!
  MFK is eerst per 2010 gaan zitten, Wat is er in de tussenliggende tijd gebeurd denk je, Fox???????? Daar heb ik het over, Fox!!!

 7. Misschien ben ik gek, maar volgens mij kwam na de schuldsanerimg (10-10-10) Schotte aan de macht die vervolgens binnen no time een aanwijzing aan zijn broek kreeg wegens wanbeleid. De overheids NV’s zijn wegens wanbeleid en door de door hem aangestelde vriendjes op de rand van faillissement gebracht en ja zo wordt de bevolking inderdaad straatarm. Wat nou PAR? Bovendien was Jardim een van de beste ministers van financiën die Curaçao sinds eeuwen heeft gehad.

 8. Drechi pa bosnan Tur

  Ga je weer Keta,

  Voor de laatste keer: Ik lees niets maar dan ook niets wat jij aandraagt.
  ALTIJD wat iemand anders heeft gezegd. Never nooit wat er bij je eigen opkomt.
  Je hoeft je niet te schamen hoor Keta, iedereen weet ondertussen dat je niets maar dan ook niets weet! En dan noem je jezelf “hoogbegaafd en gediplomeerd”….

 9. Drechi pa bosnan Tur

  Summerlight?
  In het pikkedonker zul je bedoelen!
  Dit is grotendeels te danken aan jullie Dr Jardim!!!! Die heeft klakkeloos ettelijke maatregelen genomen, (op aangeven van het CFT) met als gvolg dat het volk nog armer is geworden, en gewoon geen stuiver meer te makken heeft! En nu komt hij terug op het departement?????????!!!!!!!! Nu zijn we helemaal in de aap gelogeerd!!!!!
  Wat bende van 12! Ben je blind of zo?
  Na de schuldsanering onder jullie geliefde P.A.R. is de staatsschuld gegroeid ipv geslonken. “Gezonde startpositie”. Ja: hun reet!!
  En nu jij met je bende van 12. Hypocriet!!!!!!!

 10. summerlight

  haal dat geld van 2017 maar terug bij de bende van 12 die er in een paar maanden miljoenen doorheen hebben gejaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *