26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 01:09

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie PBC | Sint Maarten wil veiligheidsdienst zetten op de Centrale Bank

PBC | Sint Maarten wil veiligheidsdienst zetten op de Centrale Bank

Michael Romer VDC | Foto TOD 2011
Het negatief gescreende VDC Hoofd Micheal Romer was eerder verantwoordelijk voor positieve screeningen van maffiabaas Francesco Corallo, Robbie en Luigi dos Santos, Marius Romer, Gino Campbell (FWNK, GCB) en recent (via Forensic Services Caribbean) Franklin ‘Chebo’ Sluis (BPU&T) als gokmarionet commissarissen bij de diverse goktoezichthouders. Alsook voor positieve screeningen van gokmarionet ministers als Stanley Palm, Nelson Navarro, Marvelyne Wiels, Ivar Asjes en Carlos Monk. Gokdienstenverlener VDC zou nu namens gokmarionetministers Gibson en Jardim de laatste functionerende gokmaffia tegenstander moeten onderzoeken

PHILIPSBURG – De minister van Financiën van Sint-Maarten, Richard Gibson heeft zijn Curaçaose collega José Jardim verzocht de Veiligheidsdienst Curaçao opdracht te geven om onderzoek te doen naar de president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten en overige directieleden.

Gibson heeft ook de veiligheidsdienst op Sint-Maarten opdracht gegeven om een integriteitsonderzoek naar de CBCS-top te doen. Volgens hem moeten de twee ministeries, die samen de verantwoordelijkheid dragen voor CBCS, beiden onderzoek doen.

De opdracht van Gibson komt als een verrassing. Vorige week stelde hij nog dat de leiding van Tromp aan de Centrale Bank de afgelopen dertig jaar ‘uitmuntend’ is geweest.

Bron: Persbureau Curacao

Dossier VDC

Dossier Gokken

11 reacties

 1. Het zegt inderdaad alles over het niveau van de Staten dat Schotte vazal Romer, mede verantwoordelijk voor de criminele regering Schotte met payasos als Constantia, Hakim en Jamaloodin, nog steeds onze veiligheidsdienst aanvoert.

  Het handhaven van Michael Romer is net zo onbegrijpelijk als het handhaven van Fraudelyne Wiels, die ook kost wat het kost in het zadel moet worden gehouden.

  Welke partij rekent wel af met laffe profiteurs als Romer en Wiels?

 2. Michael Romer is het bange schoothondje van Schotte, al probeert hij dat krampachtig te verbergen. Binnen de Veiligheidsdienst wordt hij door niemand serieus genomen.

  Hij zou Obama Bin Laden nog positief screenen als Schotte hem dat opdraagt.

 3. Juist daarom verbaast het me niet dat zelfs de huidige regering (op aandringen van de PS) zich meer inzet voor non-prioriteiten zoals de geschillenregeling en tegen controle vanuit Nederland v.w.b. het gamingsector en andere dubieuze zaken op dit eiland, terwijl andere problemen die hoognodig opgelost moeten worden genegeerd worden.
  Het is hier een “wild wild west” waar bijna iedereen die uit hetzelfde bord eet voor het volk denkt te moeten beslissen wat goed en wat kwaad is.

 4. Wordt grappig… de mafioso Hakim, Constantia en Jamaloodin en natuurlijk Schotte zelf kwamen glansrijk door de screening van Michael Romer, die niets meer is dan de laffe loopjongen van Schotte.

  Nu Tromp, de aartsvijand van Schotte, door Romer onderzocht moet worden kunnen we een rapport van 100 pagina’s vol aantijgingen verwachten.

  En Leeflang, waar ik op wilde stemmen, vind het allemaal goed.

 5. Het feit dat alle partijen, ook de integer geachte PAR, PAIS, PNP en Leeflang, kritiekloos de marionet van Schotte, Michael Romer, laten zitten maakt dat geen van deze partijen onze stem waard is.

  Michael Romer is door het weigeren om enige screening uit te voeren mede verantwoordelijk voor het rampzalige mafia kabinet Schotte.

  Nu komen er weer verkiezingen aan, en je kunt er op rekenen dat Michael Romer weer vrij baan geeft aan de mafiosi van de Movemientu Forsa Korupshon.

  Maar PAR, PAIS, PNP en Leeflang vinden het allemaal prima.

  Juist in een land waar de politieke moraal bedroevend laag is, is de VDC van het hoogste belang.

  In de USA stapt een lid van de senaat op nadat hij een foto van zichzelf met ontbloot bovenlijf naar een dame gestuurd heeft. Hier blijft een frauderende en oplichtende vreemdgaande verkeersmoordenaar, net tot 3 jaar cel veroordeeld, gewoon zitten.

 6. Correct beste Jeserun. En alle ministers die stellen dat zij tevreden zijn met het functioneren van de huidige VDC (Navarro, Asjes, Whiteman) kun je aldus ook als gokmarionetministers duiden. Mocht Jardim gebruik gaan maken van deze ‘veiligheidsdienst’ kan hij ook worden aangemerkt als gokminister. Tot zover hij dat al niet was door weg te kijken van de enorme belastingverduisteringen van deze sector.

  En niet te vergeten Jardim’s contrasign voor het aandragen van Luigi dos Santos (broer Robbie dos Santos) en Pizziolo’s huisaccountant Gino Campbell in het bestuur en management van de Gaming Control Board.

 7. In mijn optiek is VDC sinds 10-10-10 onder leiding van Geomaly Martis, Dito Vlieg, Micheal Romer en onder begeleiding van Gerrit Schotte, George Jamaloodin en Elmer Wilsoe geen veiligheidsdienst meer in de zin van artikel 2 Landsverordening Veiligheidsdienst Curaçao:

  Er is een Veiligheidsdienst Curaçao, die als doelstelling heeft het bevorderen van de fundamentele belangen van Curaçao bij het voortbestaan van de democratische rechtsorde, bij de integriteit van het bestuur, bij de interne veiligheid en andere vitale belangen van Curaçao en, waar nodig, het Koninkrijk der Nederlanden“.

  Nadat genoemde gokmarionetten Gumbs stelselmatig onrechtmatig buiten de dienst hielden, heeft de VDC na reorganisatie onder leiding van Calmero/Romer onder toezichtscommisaarissen Martis/Vlieg inderdaad alle kenmerken gekregen van een gokmaffia dienstverlener. En die kenmerken staan averechts tegenover het voortbestaan van de democratische rechtsorde, de integriteit van het bestuur, de interne veiligheid en andere vitale belangen van Curaçao en het Koninkrijk der Nederlanden.

  Maw: we hebben dringend een nieuwe VDC nodig die wel de LVDC wetgeving naleeft.

 8. Tromp is de last man standing van alle goktoezichthouders. En te sterk voor de gokmaffia, zo blijkt.

  Maar schakel gokdienstenleverancier Romer/VDC in voor een ‘onderzoek’, dan weet je in ieder geval van te voren wat de uitslag zal zijn.

 9. Er is dus niets veranderd. Alleen wordt nu het criminele netwerk aangestuurd vanuit St. Maarten. Schietschijf is nog steeds Tromp. Roddel , achterklap en verdachtmakingen , maken van een potentieel tropisch paradijs een broeinest van corruptie en misdaad.

 10. Schottes loopjongen Michael Romer heeft een reeks van mafiosi door de screening laten komen, waaronder mafiabaas Corallo en de MFK criminelen Jardim en Hakim het ordinaire viswijf van Boca Sami, Constantia. Allemaal poeslieve screeningsrapporten.

  Gezien Schottes hetze tegen Tromp zal Romer nu zeker een onthutsend negatief rapport schrijven over hem.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties