32 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 13:32

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Rechters: politieagenten op Curaçao moeten niet naar nachtclubs gaan

Persbureau Curacao

Aanhouding van La Tasca eigenaar | Foto’s: Èxtra

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie heeft afgelopen week in een vonnis over een uitbuitingszaak gesteld dat politieagenten niets te zoeken hebben in nachtclubs waar trago-meisjes werken.

Vier verdachten, waaronder één politieambtenaar werden in hoger beroep veroordeeld tot gevangenisstraffen tot vier jaar omdat zij zich schuldig hebben gemaakt aan mensenhandel door trago-meisjes uit te buiten.

- Advertentie -

De betreffende politieambtenaar was medeplichtig aan mensenhandel, door de uitbuiting en mensenhandel mogelijk te maken en daarbij behulpzaam te zijn. Hij kwam gekleed in zijn politie-uniform veelvuldig in de nachtclub La Tasca en had uitgebreide contacten met de eigenaren en een van de trago-meisjes. Van hem mocht volgens het Hof op grond van zijn ambtsinstructie worden verwacht dat hij zou optreden tegen de uitbuitingssituatie in de nachtclub. Maar dat heeft hij niet gedaan.

Seksuele uitbuiting

De politieman en drie andere verdachten zijn in 2019 al veroordeeld voor mensenhandel in de vorm van uitbuiting. dat gebeurde door trago-meisjes voor een te laag loon en onder slechte omstandigheden te werk te stellen. Het Hof in hoger beroep heeft dit oordeel in stand gelaten.

De rechters in hoger beroep oordeelden dat de verdachten zich ook schuldig hebben gemaakt aan seksuele uitbuiting van deze trago-meisjes. Deze uitbuiting bestond eruit dat zij hebben bewerkstelligd dat de trago-meisjes zich beschikbaar stelden voor seksuele werkzaamheden met klanten van La Tasca in Hotel Carlos, waarbij de verdachten een deel van de opbrengst van deze werkzaamheden ontvingen.

Venezuela

De verdachten hebben misbruik gemaakt van de slechte situatie in Venezuela, waar de trago-meisjes vandaan kwamen, om over de rug van deze meisjes flink geld te verdienen.

- Advertisement -

De twee eigenaren van nachtclub La Tasca, hebben zich daarnaast schuldig gemaakt aan mensensmokkel en tewerkstelling van illegalen. Het Hof heeft aan hen beiden een gevangenisstraf van vier jaar opgelegd. Daarbij heeft voor het Hof een rol gespeeld dat deze verdachten reeds eerder voor soortgelijke strafbare feiten zijn veroordeeld. Tijdens de behandeling van het hoger beroep ter terechtzitting is het Hof niet gebleken dat de verdachten van deze eerdere veroordeling hebben geleerd.

Een vrouwelijke verdachte heeft zich daarnaast ook schuldig gemaakt aan mensensmokkel. Het Hof heeft aan haar een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, opgelegd.

Andere agenten

De politieambtenaar verdedigde zich in hoger beroep door te stellen dat ook andere politieambtenaren regelmatig in La Tasca kwamen. Dat doet echter niet af aan de strafwaardigheid van het handelen van deze agent, aldus het oordeel van het Hof.

De drie rechters hebben verder overwogen dat het openbaar ministerie zich in reactie hierop terecht op het standpunt heeft gesteld dat het zeer onwenselijk is dat politieambtenaren gelegenheden bezoeken waarbij sprake is van trago-werkzaamheden door dames met een vermoedelijk illegale status, waarbij een groot risico bestaat dat die dames worden uitgebuit.

Naast de celstraf van twaalf maanden, heeft het Hof aan de agent als bijkomende straf opgelegd de ontzetting uit het recht om het ambt van politieambtenaar te bekleden voor een periode van vier jaar. De verdachte heeft er door zijn handelen blijk van gegeven de verantwoordelijkheid die hoort bij het vervullen van het ambt van politieambtenaar, niet te kunnen dragen.

De verdachten en het openbaar ministerie hebben veertien dagen de tijd om beroep in cassatie bij de Hoge Raad in Nederland in te stellen.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. Op Curacrim is het algemeen bekend dat Politieambtenaren en ongeschoolde hoog bejaarden echte neger bewakers met hun werkpakje aan, denken dat zij Jezus zijn. vooral tegen een beetje licht gekleurde manen, daar in tegen worden de lichtgekleurde vrouwen op handen en voeten gedragen

  2. Was het niet Reginald Huggins die met twee trago meisjes in de auto met broek op de enkel in het bos is betrapt? Politieambtenaren moeten hun werk kunnen doen op basis van tips en eigen observatie, denk dat ze in de kerk niet te horen krijgen dat er drugstransport of liquidatie op handen is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Weekend weer vol ongelukken en gewonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het begint bijna gewoon te worden, het grote aantal ongelukken in het weekend. Vaak ook met gewonden. Twee ambulances moesten zaterdag naar de Sta Rosaweg,...

PBC | Man gewond op Bonaire na sprong in zee

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Een 18-jarige man is gewond geraakt bij Boca Slagbaai op Bonaire toen hij van de rotsen in zee wilde springen. De man kwam met zijn...

ParadiseFM | Jean-Julien Rojer test positief op coronavirus

De Curaçaose tennisser Jean-Julien Rojer is positief getest op het coronavirus. Daarmee eindigt zijn deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Het is al de vierde sporter...

ParadiseFM | CHATA: hotelbezetting Curaçao gaat goed, maar kan beter

Bijna 55% van de hotelkamers op Curaçao was in de maand juni bezet. Dat ligt boven het Caribisch gemiddelde van bijna 50%. Zo meldt CHATA. In dezelfde...

ParadiseFM | Positief geteste vrouw met valse bewijzen binnen gereisd

Een vrouw die op Bonaire positief heeft getest op Covid-19 is met vervalste papieren Curaçao binnengekomen. Zo maakt het Korps Politie Curaçao bekend. Het was al bekend...

DH | ‘CFT’s suggestion to impose land tax is anti-local people’

PHILIPSBURG--Member of Parliament and United People’s Party faction leader Grisha Heyliger-Marten commemorated the late Dr. Albert Claudius Wathey on July 24 for his contribution to the growth...
- Advertentie -