27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 23:32

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Ruim 1400 vaccinaties op 1 dag

Het vaccinatiedoel van 85 procent van de bevolking wordt pas behaald als 106.000 volwassenen zich laten vaccineren.

Ruim 1400 mensen hebben afgelopen dag hun eerste covid19-vaccinatie gehaald. Dat is fors meer dan de afgelopen weken. Dat blijkt uit cijfers van de overheid. Het totaal aantal mensen met tenminste 1 prik steeg van 90.715 op zaterdag naar 92.122 op zondag de afgelopen weken schommelde het aantal nieuwe gevaccineerden tussen enkele tientallen en een paar honderd per dag.

De afgelopen dagen kent Curaçao een enorme toename in het aantal besmette personen, onder andere door een aantal ‘superspread events’. Epidemioloog Izzy Gerstenbluth zei donderdag tijdens een persconferentie te verwachten dat het aantal positief geteste personen de komende dagen blijft stijgen.

Bij aanvang van de vaccinatiecampagne, begin dit jaar, sprak de overheid de ambitie uit om tenminste 85% van de volwassen bevolking te vaccineren, omdat daarmee groepsimmuniteit bereikt zou worden. Dat komt neer op zo’n 106.000 mensen.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Voor Ericlapas
  Dat je niet voor Nederland bent moge duidelijk zijn.
  Maar voordat je onzin de wereld instuurt zou ik eerst maar eens de feiten nazien.

 2. Beleid was in eerste instantie wereldwijd ingesteld om zwakkeren te beschermen. Vandaar dat de grondrechten van een ieder werden betreden, om maar die 1,22% te beschermen. Daarna werd het beleid bijgesteld om een ieder zogenaamd te beschermen. Terwijl nog steeds hooguit 1,22% overlijd, danwel in het ziekenhuis belandt, blijft men inzetten op prikken en nog eens prikken. Uiteraard heeft dat tot gevolg dat degenen die het echt nodig hebben niks krijgen. Gezonde vitale mensen stonden massaal in de rij, drongen voor, gebruikten list en bedrog voor het prikje. Niet omdat ze het nodig hadden. Niet omdat ze risico liepen. Niet omdat er noodzaak was. Neen, men nam het omdat ze dan konden feesten, hun zogenaamde vrijheid terug konden krijgen, op vakantie konden gaan of “van dat gedoe af te zijn”. Uiteraard is hun verklaring voor de buitenwereld “ik doe het voor een ander en om mijn steentje bij te dragen”. Maar dat zijn grove LEUGENS. Niemand doet het voor een ander, je liegt als je dat beweert. Als je het voor een ander deed, dan weigerde je als gezond persoon dit goedje en stond je erop dat het naar iemand ging die het daadwerkelijk nodig had. Dan was je bereid daar de logistieke en operationele kosten voor te betalen. Nu is het gratis een prikje halen, fotootje maken en keihard roepen “KIJK MIJ EENS DEUGEN”. Dus voor mij zijn die 1400 prikken op 1 dag in ieder geval geen reden tot juichen. Hoeveel hebben die rommel daadwerkelijk nodig gehad?

 3. Met zo een hoge vaccinatie graad hebben wij niets te vrezen zou je haast zeggen. Wat leven wij in een luxe positie zeg. Heb begrepen dat ze in Namibië niet 1% van de bevolking gevaccineerd hebben en Nederland gooit vaccins weg vanwege de houdbaarheidsdatum.

  Alle pogingen om de vaccins naar arme landen te krijgen mislukken want Nederland laat deze mensen liever creperen. Kan het zijn omdat Nederlanders niet naar Namibië met vakantie gaan?

  Het doet een beetje denken wat zwarten vroeger van Nederlanders zeggen, ze vroegen altijd, “wilt je blijven eten? Anders moeten wij het weggooien”.

 4. Het is dankzij de vakuna’s dat er zo weinig geinfecteerden in het CMC belanden. En dat is dankzij de velen die daaraan hebben meegewerkt; chapo, dank! De besmettingen dragen daar ironisch genoeg nu ook weer aan bij nu twijfelaars, querulanten en mensen met angst overtuigd raken om zich alsnog te gaan beschermen. En daarmee ons Land, medeburgers, gezondheidszorg en onze economie helpen. En voor wat betreft de feesten; a.u.b. buiten, binnen nu beter even niet. Tenzij alleen voor gevaccineerden en/of een 24u test. Ook dat hoort bij de nieuwe werkelijkheid. Een fijne en verstandige week, bon siman.

 5. Gisterenavond hoorden we de politie af en aan rijden in het gebied Brakkeput, rooi Santu etc.
  Men blijft maar feesten!
  Volstrekt onbegrijpelijk vind ik dit.
  Zojuist de cijfers van vandaag en dat terwijl er pas een 1/2 dag is getest: 76

  Op deze manier zou het mij niet verbazen als de avondklok weer wordt ingesteld, en de goeien weer onder de kwaden moeten lijden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -