PBC | Racefietser ernstig gewond op de Caracasbaaiweg

Persbureau Curacao

In 2019 moest de ambulance 132 keer uitrukken om assistentie te verlenen | Extra

Willemstad – Een racefietser is gisteravond ernstig gewond geraakt na een aanrijding op de Caracasbaaiweg. Het slachtoffer moest worden gereanimeerd, zelf een tweede ambulance kwam ter plaatse om assistentie te verlenen.

De man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en ligt daar nu op de intensive care. Op de Caracasbaaiweg vinden jaarlijks meer dan 400 ongelukken plaats.

In 2019 moest de ambulance 132 keer uitrukken om assistentie te verlenen.

Bron: Persbureau Curacao

29 Reacties op “PBC | Racefietser ernstig gewond op de Caracasbaaiweg

 1. Triest dat de fietser is overleden, maar ik blijf erbij: ‘dit eiland is niet ingericht op fietsers en de automobilisten zijn ook niet getraind in fietsers’. Dit is niet het eerste dodelijk ongeval met een fietser dat ik meemaak op het eiland, maar na zoveel dodelijke ongevallen vraag ik me wel af wie er nu de kop in het zand steekt.
  Ja, je mag er fietsen, maar het feit dat dit mag maakt het nog geen goed idee. Het eiland veranderen gaat je niet lukken, zeker niet in de tijd dat men niet eens geld heeft om de wegen te onderhouden.

  Willen we meer dodelijke ongevallen voorkomen dan is er maar 1 oplossing en dat is dat fietsers laten zien dat ze ook nog wat grijze cellen hebben en dat betekent dus het mijden van de gevaarlijke wegen. Wil je fietsen ? Ga dan fietsen op de minder drukke wegen (hoewel ook daar nog genoeg gevaar schuilt) of ga de mondi in met een mountain bike. Maar stop aub met de onzin om over de meest drukke wegen van het eiland te gaan rijden en dan ook nog eens in de spits. Dat is vragen om moeilijkheden en wanneer je eenmaal in het ziekenhuis ligt (of nog erger) dan kun je wel vol blijven houden dat de automobilist fout was, maar aangezien fietsers de zwakste schakel zullen blijven verlies je dus altijd.
  En dat verliezen is totaal onnodig, zeker als je al van tevoren bent gewaarschuwd dat je het niet moet doen.

 2. Mike Mike Alpha

  Als het kalf verdronken is dempt men de put.
  Dit spreekwoord geeft geen luid aan het gegeven dat een bijzonder mens, noodlottig is heengegaan. Que en paz descanse. Paz a sus restos. Maar het is en blijft een waarheid als een koe. Soms is dit nodig om de koe bij de horens te vatten om tot actie over te gaan in plaats van endlessly back and forth spitsvondig salonfähig te discussiëren. Accountability. Verantwoordelijkheid nemen. Los van de schuldvraag in de opmaat voor een betere samenleving, waar harmonie hoort te prevaleren, en opdat dit niet meer zal gebeuren.
  Sans rancune. Sans préjudice.
  De onlust gevoelens spelen al langer in de gemeenschap, gezien de heftige en niet altijd onpartijdige reacties op dit forum, evenmin gespeend van frustraties, onlust- en onderbuikgevoelens.
  Racefietsen zijn nu eenmaal gemaakt om snel te gaan.
  Als je met een rotgang, al dan niet in peloton, jakkert over drukke wegen, dan is anticiperen en defensief rijden bijzonder lastig. Voor alle weggebruikers wel te verstaan.
  Het zijn dure jongens die racefietsen, niet zelden met een pink te tillen, vaak bereden door hoog opgeleide en goed ontwikkelde figuren. Blank, zwart, halfbloedjes ,moksi’s, wannabees en zij die er ook bij willen horen.
  De kleur doet er niet toe. Social standing evenmin. Not the time and place to play the race card.
  Doorgaans zijn dit soort communities goed georganiseerd met dito resources.
  Manos a la obra dus.

 3. 62 jarige ervaren fietser van de Sorsaka Bikers Crew. Uit 1e onderzoek Auto sloeg ineens naar links zonder op de fietser te letten.
  Zoals eerder door mij gezegd, uiterst betreurenswaardig.
  Ik heb er verder niets aan tie te voegen.

 4. Deze fietser reed alleen tegen de file in toen het nog volop licht was…een auto sloeg ineens af uit de file uit tegenovergestelde richting en zag de fietser over het hoofd (vermoed ik)……..de fietser kon daar weinig aan doen.

  Ik zou daar ook niet gaan fietsen, vind het sowieso gevaarlijk dat fietsen maar het staat iedereen vrij en dit was voor de fietser pure pech…..

 5. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.
  Een treurige gebeurtenis, wederom.
  QEPD

 6. Heel triest.

  Zou graag de toedracht van het ongeluk willen weten, welke fouten er gemaakt zijn en door wie.

 7. @LaStiwz
  Heb het gehoord van iemand die in de groep meefietste. Uitermate betreurenswaardig dit.

 8. @allen: de fietser is helaas overleden.

 9. Ik wens deze fietser een oprecht spoedige beterschap.
  We kunnen veel zeggen over het wielrengedrag van de fietsers.

  Er kan minstens net zoveel, zo niet meer, gezegd worden over het rijgedrag van automobilisten!

 10. @Ronald Grofstein

  Ik gun de fietsers graag fietspaden, maar het aanleggen van fiets-en looppaden op o.a. de Caracasbaaiweg is niet (meer) mogelijk.

  APC pensioenbedrijf, eigenaar van Jan Thiel is jaren geleden overgegaan tot verkaveling en is er volgebouwd c.q. volgestouwd zonder rekening te houden met de infrastructuur en dit leidt tot dagelijkse files en veel auto-ongelukken.

  Ik zou niemand aanraden er te fietsen net zo min op de Rooseveltweg en de Winston Churchillweg. Er wordt ongecontroleerd, zonder enige visie, volgebouwd en de overheid laat dit gewoon toe. Zo kan ik nog meer wegen opnoemen waar het gewoon niet verantwoord.

  Voor de autobestuurders is het op Curaçao levensgevaarlijk laat staan voor fietsers en voetgangers…..

 11. A @Joep Meloen het is een foto uit 2019
  B probeer een keer in 20 zinnen uit teleggen wat je bedoeld te zeggen
  enz
  enz

 12. Ik zou ook verwachten dat een fietser rechts inhaalt.. Is toch wat veiliger.

  Zou ook helpen als de YDK gebruik maakt van zijn richtingaanwijzer zodat iemand die van achteren komt ook ziet dat de persoon wil afslaan.

 13. Joep Meloen schrijft: ‘Kort daarna staat het verkeer weer vast en gaan de fietsers de auto’s weer aan de rechterkant inhalen, iets dat veel automobilisten totaal niet verwachten. Dan slaat een auto rechtsaf en neemt dus een fietser mee. ‘

  Ik weet niet of rechts inhalen door fietsers verboden is bij stilstaand verkeer (come in, zelfbenoemde verkeersgoeroe Henk Pasman) maar bij de eerste rijles leer je dat je bij het rechtsafslaan als automobilist in de spiegel kijkt en over de schouder.

  Ter verduidelijking voor de gemiddelde KKC lezer: in de rechterspiegel en over je rechterschouder.

 14. Ronald Grofstein

  Reactie uit Nederland van een vriend van de familie

  Jullie irritatie over weggebruikers de fietsers die zonder licht rijden is te begrijpen.

  Maar wat totaal niet te begrijpen is, zijn de respectloze reaktie’s die ik hier lees over deze bevlogen fietser en sportman pur sang.

  Jullie mogen wat meer empati tonen naar deze fijne familie die nu zit met veel verdriet.
  Voor jullie een fietser voor ons een groot verlies.

  De regering van Curaçao zou ook kunnen beginnen met het aanleggen van veilige fietspaden en voor automobilisten gescheiden rijbanen op de gevaarlijkste wegen

 15. Toen ik in Nederland woonde moest ik ook op de fiets. Als ik het niet over het weer zal hebben dan vond ik het daar ook al gevaarlijk. Fietspaden wel maar brommers en racefietsers en grote groepen jongeren op de fiets die niet opzij gingen.
  En hier.. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt.

 16. @Joep Meloen.
  Bedankt voor de uitleg.
  Technisch gezien heb je uiteraard helemaal gelijk.

  En ja heb ook eens gevraagd of men niet met zijn drieën naast elkaar wilde rijden, op de ring notabene, en dan krijg je een je een verontwaardigde blik toegeworpen en fietst men zonder blikken of blozen door.

  Er ligt momenteel wel iemand in de IC, met ernstige verwondingen, waarvan we niet precies weten hoe dat gekomen is.

  Ik denk dat C & W bedoelen of dat er naast het technisch aspect ook een humaan aspect kleeft aan dit bericht. Dat iemand met zwaar letsel in het ziekenhuis ligt.

 17. @joep meloen

  Het gaat mij er nu niet om wie de schuldige is, het gaat mij erom hoe respectloos er wordt gesproken “het spijt me maar ik heb geen medelijden met je” “ik kom die idioten regelmatig tegen” “asociaal gedrag” het is allemaal al erg genoeg wat er is gebeurt en regelmatig voorkomt ook alleen met automobilisten, geen van beide partijen vroegen om deze situatie.

 18. @ William & Chantal,

  Wanneer ik besluit om te gaan zwemmen aan de Noord kant door vrolijk van de rotsen af te duiken dan zal iedereen mij voor gek verklaren, ondanks dat er genoeg mensen zijn die het doen en die beweren dat het gewoon kan.

  Wanneer ik besluit om naar Klein Curacao te zwemmen dan zullen ook velen mij voor gek verklaren, ondanks het feit dat er wel een paar andere idioten zijn die dat ook willen proberen.

  Fietsen, in het donker, op de Caracasbaai, terwijl het spitsuur is, mag wellicht wel, maar het is gewoon oliedom. Wanneer je dan nog stomverbaasd gaat verklaren dat je geen idee hebt waarom er een ongeluk is gebeurd en waarom de automobilist schuldig is, dan heb je het echt niet begrepen.

  Ik kan me de situatie zeer goed indenken. Het verkeer kruipt voort en op een gegeven moment rijdt men wellicht even 40 of 50 km/u. Dan halen de auto’s de fietsers weer in. Kort daarna staat het verkeer weer vast en gaan de fietsers de auto’s weer aan de rechterkant inhalen, iets dat veel automobilisten totaal niet verwachten. Dan slaat een auto rechtsaf en neemt dus een fietser mee. Wie heeft dan niet op zitten te letten ? De automobilist zou je makkelijk schuldig kunnen verklaren, doch ik durf er vergif op in te nemen dat hij nimmer die fietsers heeft gezien, noch heeft verwacht. Inhalen doe je immers aan de linkerkant van de auto’s, niet aan de rechterkant. Bovendien zijn er overal lampen, waardoor het zicht in de buitenspiegel nihil is, zeker wanneer die fietsers geen verlichting bij zich hebben (anders dan een zwak knipperend lampje).
  Fietsen mag dan wel zijn toegestaan, maar dat houdt niet in dat je als een onbezonnen kip zonder kop maar moet gaat rondrijden. Zelfde geldt voor motorrijden, ook daar moet je altijd anticiperen op wat het verkeer zou kunnen doen oftewel defensief rijden.

  Dit ongeluk was volledig vermijdbaar, maar daar willen fietsers niets van weten. Zij eisen hun rechten op, maar vergeten dat zij altijd de zwakste schakel zijn.
  Omdat de fietsers het nooit zullen leren is er maar 1 oplossing en dat is fietsen op de Caracasbaai, Gosieweg, Sta Rosaweg, Rooseveltweg, Churchillweg, Jan Noorduynweg etc verbieden. Wanneer men dit zelf niet snapt dan moet de overheid het maar opleggen.
  En omdat fietsers kennelijk niet over 1 grijze hersencel beschikken heb ik geen medelijden met hen wanneer er een ongeluk gebeurt. Ik rij graag motor, maar omdat dit zelfs hier gevaarlijk is beperk ik het tot het minimum. Ik rij alleen voor het plezier, zeker niet in de spits en rij dan altijd zeer defensief. Ik heb er namelijk vrij weinig aan om ‘maar ik had voorrang’ te roepen wanneer ik platgereden in het ziekenhuis lig.

 19. Natuurlijk mag je in het schemerdonker op de Caracasbaaiweg fietsen.

  Natuurlijk mag je in het Krugerpark uit je safariauto stappen om een leeuw in het gezicht te spugen.

  Natuurlijk mag je gaan parachutespringen en lekker niet aan het touwtje trekken.

  Natuurlijk mag je als African American bij een KKK meeting aanbellen en vragen of je naar het toilet mag om vervolgens eens goed naast de pot te schijten.

  Natuurlijk mag dat, maar erg snugger vind ik dat niet.

 20. Er is een fietser ernstig verongelukt.
  Betreurenswaardig.
  Hoop dat hij/zij zeer snel weer boven opkomt!
  Beterschap, en een spoedig herstel !

 21. Idd @Chantal
  Buitengewoon respectloos en schofterige reacties. Geen wonder dat we zo’n verrotte society hebben.
  Als men een beetje de kranten leest had men kunnen lezen dat de automobilist plotseling naar rechts ging.

 22. Respectloos zijn jullie!!!

 23. @Pelican. Ik zie op fe goto alleen donker gekleurde mensen staan in wielren tenue.

 24. Racefietsers en joggers houden ook in Nederland geen rekening met andere mensen, of dat nu andere weggebruikers zijn of mensen die ze hun misschien besmette adem en zweet in het gezicht blazen.
  Zonder verlichting lopen of fietsen op donkere wegen is gewoon stom, want dat is vragen om een ongeluk.

 25. Leg eens wat degelijke fietspaden aan. Ik weet de Antilliaan die zie je niet op de fiets, latino’s ook niet, want dat doe je in die culturen alleen alleen als je een arme drommel bent. Fietsen is minderwaardig. Ego is heilig. De hummer en een knoek hutje. Zo niet de Europeaan, Nederlander voorop. Al is het nog zo heet, lekker zwetend als een zieke otter op de fiets van Jan Thiel naar Punda. Heerlijk! Op de Caracasbaaiweg is dat op deze wijze natuurlijk geen doen. Tenzij je een death wish hebt. Snap dan ook niet dat deze groep dat wel doet, in het donker… En als je er als automobilist eentje raakt, dan ben jij het haasje. tja, wat moet je dr van zeggen. Dushi Korsou.

 26. In het donker fietsen op curacao is vragen om problemen
  Geen verlichting , geen licht gevende vesten aan , reflechtoren in je wielen
  Geen regels iedereen die doet gewoon waar hij of zij zin in hebben .
  Nos dushi korsou
  Dus wat willen we .
  Op naar de volgende ongeluk .

 27. Kom die idioten ook regelmatig tegen in de spits. Met z’n drieën naast elkaar, de hele weg blokkerend en dan met een rij van 1 km auto’s achter hen aan. Asociaal gedrag van de bovenste plank. Het is logisch dat dit niet goed kan gaan en wanneer je dan ook nog eens in het donker op de zeer drukke Caracasbaaiweg gaat rijden………….spijt me, maar dan heb ik geen medelijden met je.
  Hopelijk gaat er bij zijn mede-fietsers nu eindelijk eens een lampje branden dat ze daar niet moeten gaan fietsen. Er zijn genoeg andere routes te bedenken, waar het minder druk is.

 28. Mike Mike Alpha

  De hoogste tijd dat beleidsmakers en autoriteiten zich over het fenomeen free for all racefietsers op de openbare weg gaan buigen en daar paal en perk aan stellen. Het liefst regels voor hen die aan regeltjes gewend zijn dan wel richtlijnen voor hen die met het cultureel besef van deze kleinschalige gemeenschap behept zijn en self restraint en voldoende zelfbeoordelend vermogen kunnen belijden.
  Dit fenomeen is geruisloos overgewaaid of meegebracht van de continenten met de overtuiging onder de beoefenaars dat wat elders kan hier ook moet kunnen en tot norm afgedwongen zal worden. Het gevolg? Gasten die ook rond het spitsuur op hoofdwegen de raarste kapriolen uithalen wellicht bevangen door de dopamine, adrenaline en serotonine kick en zich onaantastbaar achten. Het Curaçaose verkeer is hoofdzakelijk toegespitst en ingericht op gemotoriseerd verkeer welke zich beweegt op wegen die, zeker nu met de langdurige regens, in erbarmelijke staat verkeren. Daartussen laveren of na zonsondergang, niet zelden met (verboden?) knipperende stroboscopische verlichting strapatsen uithalen op de wegen, niet zelden met vastgegespte pedalen, is vragen om moeilijkheden en de wegenverkeerswet tarten dan wel bewust of onbewust misbruik maken van het adagium dat de zwakste verkeersdeelnemer wordt (over)beschermd. Als het kalf verdronken is… Laten wij de dialoog opstarten met alle stakeholders en cultuurdragers over wat redelijkerwijze kan en wenselijk is op deze mooie pida baranka waar nog steeds, believe it or not, de zon nog steeds gratis is. Gratis vitamine D for those who need it the most.

 29. Ik heb niets tegen fietsers maar als je in het halfdonker of donker op de Caracasbaaiweg gaat fietsen dan vraag je om ongelukken.
  Vaak geen, slechte of minimale verlichting op de fietsen en auto’s als tegenliggers die met groot licht rijden waardoor je deze weggebruikers amper ziet.
  Deze weg is door de enorme drukte beslist niet geschikt om daar te gaan fietsen en zeker niet, zoals de foto laat zien, in het donker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *