PBC | Rechter kan UTS nog niet aanpakken om inkorten beltegoed

Persbureau Curacao

De rechter stelt wel dat UTS misleidende informatie geeft over beltegoeden, waardoor klanten op het verkeerde been worden gezet | Persbureau Curacao

Willemstad – UTS mag zelf bepalen hoe lang beltegoed geldig blijft. Althans, individuele klanten kunnen dat niet aanvechten bij de rechter. Dat is de uitkomst in kortgeding van één zo’n klant.

Alleen partijen die consumentenbelangen behartigen kunnen een poging wagen, maar de consumentenbond wil niet in actie komen tegen de halvering van het beltegoed dat UTS heeft doorgevoerd.

De rechter stelt wel dat UTS misleidende informatie geeft over beltegoeden, waardoor klanten op het verkeerde been worden gezet.

Bron: Persbureau Curacao

8 Reacties op “PBC | Rechter kan UTS nog niet aanpakken om inkorten beltegoed

 1. Truu,

  Ik heb niet gevraagd om een peperdure infrastructuur, honderden mensen aan personeel, luxe gebouw, hoge salarissen etc
  Omdat UTS en Digicel dat willen moet ik ineens meer dan 50 cent per minuut betalen ?
  Dat doe ik dus niet, spijt me zeer.

  Verlaag de bedrijfskosten, ga efficient werken en verlaag de tarieven en je zult zien dat de omzet stijgt.
  Gewoon een slimmere manier v zaken doen. UTS is recentelijk overgenomen door Flow. Zij willen hun investering terug en dat mag de consument op deze manier betalen.
  Kortzichtig gedrag.

 2. Bellers als Joep zijn nu net het probleem van UTS. Ze nemen een UTS SIM, en laten zich alleen bellen of bellen zelf met gebruik van Wifi.

  Daar verdient UTS dus helemaal niets aan, maar moet wel een netwerk in stand houden voor Joep (investeringen, personeel, huisvesting, overige bedrijfskosten) en flink afdragen per telefoonnummer aan Franklin Fraud Sluis (BPT).

  Mobiel bellen was een goudmijn voor UTS voordat internetbellen in zwang kwam, maar is dat al lang niet meer.

  Use your brains, Joep.

 3. @ Stanley,

  Digicel is net zo’n ramp.
  Deze bedrijven snappen niet dat minder ook wel eens meer kan betekenen oftewel verlaag de tarieven en men zal de omzet zien stijgen.
  Ik heb een pre-paid sim kaart, maar ik weiger om ook maar iemand te bellen. Wil je mij spreken dan bel je mij maar. Als ik iemand wil bellen dan wacht ik wel tot ik gratis Wifi ontvangst heb en dan bel ik via whatsapp. Aan mij zullen Digicel en UTS niet veel verdienen.
  Wanneer men de tarieven wat normaler zou maken dan zou ik waarschijnlijk wel gaan bellen en dan spendeer ik dus meer dan wat ik nu doe. En ik vrees dat er nog veel meer mensen zijn die net zo redeneren als ik. Dat zijn dus allemaal verloren klanten en verloren omzet voor Digicel en UTS.

 4. De “consumenten”bond is gesubsidiëerd door de overheid en heeft dus bij voorbaat absoluut geen belang voor de consument

 5. Gewoon massaal over gaan op digicel. kijken wat er geld kost voor uts.
  Ze leveren toch al een belabberd product.
  En als je 100 naf beltegoed op je telefoon zet is dit na 2 weken vaak spoorloos
  verdwenen zonder dat je belt.

 6. Deze uitkomst was te verwachten. Anders had de Consumentenbond het zelf al kunnen doen.

 7. Maria van Os

  Ik ben die “ene” klant. Als men wil weten hoe het nu verder gaat, stuur mij een email [email protected]

 8. De consumentenbond wil niet in actie komen tegen halvering inzake beltegoed van UTS.
  Dit is weer een van de vele overheidsdiensten,die net zoals onze parlementsleden die maandelijks hun salaris opstrijken, maar voor de rest geen donder voor de bevolking kan of wil doen.
  Klacht indien bij de consumentenbond, die in feit moet opkomen voor de belangen voor de consument is hier op Korsow, te allen tijde tijd verlies.
  Hun handen zijn vastgebonden(nos man ta mara krijg je elke keer te horen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *