PBC | In tegenstelling tot situatie Curaçao: Costa Rica alweer terug naar FAA Categorie I

Persbureau Curacao

Hato vertrekhal | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD- In tegenstelling tot de situatie op Curaçao, dat na bijna 9 jaar nog niet terug is naar de zogenaamde Categorie I, is Costa Rica alweer teruggeplaatst in de hoogste categorie van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA).

Costa Rica werd, net als eerder Curaçao en een handvol andere landen in de wereld, in mei 2019 teruggezet naar de ‘International Aviation Safety Assessment’ (IASA) Categorie II.

Dit betekent dat het betreffende land geen effectief overzicht heeft over zijn luchtvaartsector. Lees verder op Koninkrijk.nu

Bron: Persbureau Curacao

15 Reacties op “PBC | In tegenstelling tot situatie Curaçao: Costa Rica alweer terug naar FAA Categorie I

 1. Stel een Canadees aan of een Amerikaan bij CTB, die pakken aan, no nonsense!
  Een jamaicaan, had je net zo goed Anthony Godett of Raymond Begina aan kunnen stellen.

 2. ….”En dat terwijl PAR hier al 4 jaar haar meest deskundige minister op heeft zitten.”….

  Op Curaçao betekent Minister zijn: 4 jaar lang 18K p.m. verdienen, veel adviseurs (familie & vriendjes) aanstellen, en de boel de boel laten. Zita is daar een perfect voorbeeld van.

  En wat de Jamaicaan betreft. Jamaica is al net zo een corrupte janboel als Curaçao. Wat verwacht je, dat in 3 wereld allures gedompelde Jamaicanen hier de boel recht kunnen zetten?

 3. Ay shonan , nos mes por .
  Een jamaican , ay ban serio si .
  Vreemd , heel vreemd .

 4. Wanneer zal Curacao weer FAA Cat1 worden? Pas als het weer een gemeente is van NL is mijn inschatting..

 5. Na 9 jr hebben de ‘bestuurders’ er nog steeds niets van terecht gebracht!
  Tijd voor reflectie, en vooral de verantwoordelijken die al bijna een decennium er een zootje van hebben gemaakt.
  Kijk ff naar de verantwoordelijke partijen.
  Wat een circus zeg.

 6. @Drechi, Zoals altijd ben je zeer selectief.. Maar het is toch jou Buddy Charles Cooper die het had moeten regelen maar die was bezig met plezier reisjes.

 7. @Abraham Mossel | 15 februari 2021 om 09:26 |
  Deze topic gaat niet over de MCB, maar over de luchtvaartsector. Ter herinnering, de MCB is een bank. Er zit toch wel wat verschil tussen een bank en b.v. een luchtvaartmaatschappij. (*:*)

  @”Dit betekent dat het betreffende land geen effectief overzicht heeft over zijn luchtvaartsector.”

  Vraag: Op welke sector(ren) heeft de overheid nog wel effectief overzicht.?

 8. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 9. En dat terwijl PAR hier al 4 jaar haar meest deskundige minister op heeft zitten.

  In principe hoeft een Minister niet alles te weten en daarom krijgen ze een duur betaald half bataljon met medewerkers die juist wel de deskundigheid dienen te hebben.
  Helaas worden er voornamelijk familie en vriendjes (Dhr Gijsbertha en zijn dochter) aangesteld als persoonlijk medewerker zodat de Minister geen juist advies krijgt of mensen heeft die dingen wel kunnen realiseren.

 10. En dat terwijl PAR hier al 4 jaar haar meest deskundige minister op heeft zitten. Gelukkig staat ze weer hoog op de lijst zodat ze straks nog 4 jaar mag aanmodderen

 11. Tja, vergelijken van Costa Rica en deze rots, dat kon 10 jaar geleden misschien nog wel, maar is nu als vergelijken van een kwantumcomputer en een telraam.

 12. Deze vent met grote b.k cooper mfk heeft op alle gebied bokken geschoten, maar was wel heel zorgvuldig wb zijn bankrekening. En hij is momenteel ook goed de boel aan ‘t verzieken, maar heeft ‘t uitzonderlijk goed, ploft zowat uit z’n kleren. Maar zondags gaat ‘t van halleluja, amen.

 13. Volgens Balborda zou toch die Jamaican, Oscar Derby als CEO van CCAA ons naar Categorie 1 brengen?.

  Net als zijn landgenoot bij CTB was hij hier alleen om zijn zakken te vullen.

  Laten we hopen dat ze hun lesje geleerd hebben en op tijd door krijgen dat die Paul Pennicook net als zijn landgenoot Oscar Derby maar een geparfumeerde drol is waar we niets mee opschieten.

 14. En wie was toen ook alweer de Minister die ondanks waarschuwingen dit niet serieus nam en toen we de downgrade kregen ons vertelde dat het lag aan wat kopietjes. Charles Korupson Cooper! en nu na 9 jaar is er gewoon niets mee gedaan!

 15. Abraham Mossel

  de MCB bank op curacrim hebben helemaal geen recht op wat voor ook categorie, zelfs caterogie o o o is nog teveel voor deze crim. Als je geld moet krijgen uit Nederland dan houd de MCB bank gewoon je geld minimaal 2 dagen langer vast om de rent van jouw geld in hun eigen zak te pompen, vandaag hebben ze zeker de stekkers uit hun computers getrokken, Oja ze hebben een vrije dag terwijl er niks nada nopes te vieren valt en dan maar zuren en xzeiken dat het eiland naar de kloten is ( gaat )!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *