PBC | Chata wil Curaçao op code geel

Persbureau Curacao

Curacao+Marriott+Beach+Hotel

Chata zegt dat de komst van die corridors van levensbelang is voor de meeste hotels.

Chata wil Curaçao vanaf 1 maart weer op code geel hebben. De overheid moet dat in Nederland gaan bepleiten.

Onder een code geel mogen toeristen weer verzekerd op vakantie komen. Volgens de hotelsector moeten er luchtcorridors komen tussen Curaçao en Amsterdam, Miami en New York, waar met behulp van sneltesten veilig kan worden gereisd.

Chata zegt dat de komst van die corridors van levensbelang is voor de meeste hotels. Bezettingsgraden liggen tussen 0 en 20 procent en meeste hotels dreigen om te vallen als er nu niks gebeurt.

Bron: Persbureau Curacao

6 Reacties op “PBC | Chata wil Curaçao op code geel

 1. Voor Rutte is het altijd ‘Oranje boven’

 2. Shimaruku toevallig ook net de reportage ‘Dubai’ gezien vooral het asociale gedrag van de toeristen aldaar, geen social distancing geen mondkapjes, opgepropt bij elkaar.
  Dit heeft geleid tot enorme besmettingen van 3977 in 24 uur.
  Vanaf vandaag is het strenger.
  Wellicht dat ‘ze’ hierheen komen. Niets verbaast mij meer.
  Zag net bij vdT in JT een groep jongens van zo om en nabij de 20, 8 stuks kwamen uit een huur suv.
  Leve de lol dus.

 3. Het wordt tijd dat Chata met zijn leden over hun kamerprijzen praat, het is toch ongelooflijk dat voor de meeste toeristen bijna de hele vakantie budget aan de hotelkamer gaat.

  Een kennis van mij uit Amerika vertelde mij vaak dat voor die prijzen krijg je in Vegas een 5 sterren hotel, een voucher om te gokken en een callgirl on the house.

 4. CHATA (” eigen hotels eerst”) zou beter eens kijken hoe het Dubai vergaat, waar ook met corridors, negatieve PCR’s 72 uur voor vertrek en sneltesten , alles zo goed geregeld was, maar de besmettingen snel stijgen nu; pretenties genoeg van deze club overigens niet alleen wat de overheid moet doen, maar ook tegen wanneer.Gelukkig worden eventuele beslissingen over heropening niet door hen genomen

 5. Helaas voor Chata. Hugo de Jong en Rutte hebben geen idee hoe ze dit moeten aanpakken. En de hele wereld is oranje voor hun.

 6. “Bezettingsgraden liggen tussen 0 en 20 procent voor hotels”. Is dat niet overal in de wereld het geval op dit moment? Denk dat Nederland niet staat te springen om Nederlanders nu hun geld in een ander land te zien uitgeven.

  Meestal zijn het dezelfde hotels die het toerisme hier kapot maken, een collega moest uit het buitenland voor 2 weken hier zijn. Zijn rekening was 5000 NAf die werd gelukkig voor hem door het bedrijf betaald maar zijn opmerking achteraf was dat hij voor zijn vakantie liever naar een goedkoper land gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *