28 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 09:43

ParadiseFM | Vier mensen overleden; testratio opnieuw 5%

Opnieuw zijn vier mensen op 1 dag overleden aan de gevolgen van covid-19. Zij brengen het aantal op 94 slachtoffers in totaal. Dat blijkt uit de cijfers...

DolfijnFM | Testratio Curaçao blijft onder tien procent

De testratio van 5,3 was gisteren voor de vierde dag op rij lager dan tien procent. De druk op de zorg blijft hoog, al waren de cijfers...

DolfijnFM | Verenigde Naties verwachten meer Venezolanen naar de eilanden

De verenigde Naties denken dat dit jaar opnieuw meer Venezolanen op zoek naar eten en medicijnen op een van de Caribische eilanden Nu zijn dat er 195.000,...

DolfijnFM | Meeste ongelukken zijn vanwege voorrangsfout

Verreweg de meeste ongelukken op Curaçao zijn het gevolg van voorrangsfouten. Dat valt op te maken uit de ongevalsstatistieken van Forensys over 2020. ruim 22 procent van de...

DolfijnFM | Politie arresteert twee mannen met hulp van Marechaussee, Marine en VKC

De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden op verdenking van overtredingen van de Opium- en Vuurwapenlandsverordening, van bedreiging, mishandeling en poging tot moord. Dat gebeurde bij twee...

FD | Mogelijk meer verdachte bestuurders in witwaszaak ABN Amro

Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht. Pieter Couwenbergh Ivo Bökkerink | Financieel Dagblad ABN Amro trof maandag een schikking in een onderzoek dat sinds de zomer van 2019 liep. In...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidPBC | Amerika acht besmettingskans Curaçao hoog

PBC | Amerika acht besmettingskans Curaçao hoog

Persbureau Curacao

U.S. Center for Disease Control and Prevention

WILLEMSTAD – Het U.S. Center for Disease Control and Prevention, het CDC heeft Curaçao code rood gegeven, de hoogste classificatie op de covidschaal.

Volgens de Amerikanen is het risico op een Coronabesmetting op Curaçao ‘erg hoog’. Het wordt Amerikanen ontraden naar Curaçao te reizen. Bij thuiskomst is het advies om meteen te testen en vrijwillig zeven dagen in quarantaine te gaan.

De maatregel is opvallend, want Curaçao heeft al meer dan een maand nauwelijks besmettingen. Gisteren kwamen er vier bij, maar herstelden zeven patiënten. Het aantal actieve cases schommelt ook al meer dan een maand rond de 65.

10 reacties

 1. Toeske heeft hemelsbreed gelijk,want dankzij de goovy verraderlijke Trump’s wegkijk politiek in 2020, plus het hevig bagatilliseren van Covid-19, zijn de Amerikaanse toeristen de superverspreiders van het coronavirus.

 2. We moeten in dit land durven om het beestje bij de naam te noemen. We hebben hier een Jamaicaan voor bijna 20K gulden per maand. Het toerisme ligt al een jaar op haar gat maar de man krijgt elke maand vol betaald. Moeten we niet aan de man vragen, “****** what have you done till now?”.

 3. Wow het lijkt me dat de besmettingskansen in de US hoger is. Erg belachelijk dit.
  Ik heb mijn ouders notabene vanaf april verleden jaar niet meer in SF opgezocht en bv idem, juist om die reden.

 4. Het kan zijn dat het CDC niet naar het aantal besmettingen kijkt maar meer naar de kans dat Amerikanen hier elkaar besmetten. De beelden van feestvierende jongeren in Mambo en Salinja zijn waarschijnlijk de hele wereld rondgegaan.

  Dit hebben we allemaal aan ons zelf te danken, wij hebben hier een Jamaicaan als CEO van CTB, de man heeft na 2 jaar nog niets gedaan dan op zijn reet te zitten.

  Nederland heeft intussen wel iets van 18 miljoen vaccins besteld. Nou 300.000 extra erbij voor Curaçao had zeker gekund. Daar had Nederland zelf nog baat bij kunnen hebben want dan konden we de grenzen open kunnen gooien.

 5. @Toeke:
  Via wie dan? Via Stef Blok???? Stef WIE????Whuahauahauahahahahaauahauahaaa.
  Kostelijk zeg. De beste mop van het jaar. En nog wel met een “joint venture” tussen Toeske en Stef…

 6. Echt belachelijk. Dit wordt gezegd door notabene een land met ongeveer de slechtste cijfers van de Westerse wereld (dankzij Trump) Zitten er bij ‘Center for Disease Control and Prevention’ voornamelijk Republikeinse Trumpaanhangers?

  Onze regering moet hier ernstig protest tegen aanteken en ook de Nederlandse ambassade inschakelen. Tevens de Amerikaanse ambassadeur op het matje roepen en uitleg late geven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties