29 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 12:16

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Scholieren opgepakt voor verspreiden ongepaste beelden

Een school heeft vorige week aangifte gedaan tegen een scholier die tijdens een Zoomles ‘ongepaste beelden’ liet zien. De minderjarige is gehoord door de politie en de...

Nu.cw | Moord Bas van wijk: OM eist achttien jaar cel en tbs

Het Openbaar Ministerie (OM) eist achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Samir el Y. voor het doodschieten van de op Curaçao geboren Bas van Wijk. Op...

PBC | Indiase variant op een van de Caribische eilanden aangetroffen

Persbureau Curacao Op de Caribische eilanden is inmiddels één geval van de Indiase mutatie van het coronavirus aangetroffen. Dat meldt het RIVM. Het is niet bekend om welk...

PBC | Alleen handvol Caribische eilanden is laag risico

Persbureau Curacao Curaçao laat in principe alle reizigers uit de wereld toe. Ook reizigers uit hoge risicolanden. Die moeten wel voldoen aan een serie voorwaarden. Kom je uit...

PBC | Inreisbeleid Saba hangt af van vaccinatiestatus reiziger

Persbureau Curacao Het eiland Saba gaat een soort vaccinatiepaspoort hanteren voor binnenkomende reizigers. Wie gevaccineerd is, hoeft vanaf 1 mei niet in quarantaine. Het is een van de maatregelen...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidNU | Toerisme in Caribisch Nederland vorig jaar met 60 procent gedaald

NU | Toerisme in Caribisch Nederland vorig jaar met 60 procent gedaald

In totaal kwamen er 66.000 bezoekers naar de eilanden, tegenover 158.000 het jaar ervoor | Foto © Marit Galavazi

De toerismesector in Caribisch Nederland heeft door de coronapandemie harde klappen gekregen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dinsdag dat Saba, Sint-Eustatius en Bonaire vorige jaar bijna 60 procent minder bezoekers kregen dan in 2019.

In totaal kwamen er 66.000 bezoekers naar de eilanden, tegenover 158.000 het jaar ervoor. In die cijfers zijn ook zakelijke reizigers opgenomen, maar het gros is toerist.

De terugval was op Sint-Eustatius (69 procent) en Saba (67 procent) wat groter dan op Bonaire (58 procent). Dat laatste eiland wist in december de schade nog iets te beperken met een kleine opleving van de bezoekersaantallen.

Het jaar was veelbelovend begonnen voor de Caribische eilanden. In januari en februari was het aantal binnenkomende reizigers groter dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Vanaf half maart kwam het toerisme onder invloed van de coronamaatregelen vrijwel geheel tot stilstand. De aantallen trokken in juli en augustus wat aan, maar bleven ook toen ver onder die van de zomer van 2019.

Bron: NU.nl

2 reacties

  1. Wij hebben hier een Jamaicaan als CEO van het CTB, de man krijgt elke maand iets van 20K op zijn rekening bijgeschreven. De man zit bijna 2 jaar hier en behalve dat hij geen woord Papiaments spreekt heeft de man geen enkel idee gelanceerd om toerisme een boost te geven.

    Hij was vaak in de ochtendprogramma’s van Direct TV en TeleCuraçao te zien waarbij het CTB, uitzendtijd koopt zodat geen kritische vragen gesteld mogen worden.

    Horeca, restauranthouders, hoteleigenaren en muzici klagen steen en been dat er geen toerisme en omzet is maar geen van deze randdebielen kwamen op het idee om de regering onder druk te zetten om bij Nederland aan te dringen dat wij genoeg vaccins krijgen om de hele bevolking te vaccineren.

    Corona zal voorlopig wel blijven en het enige wat helpt is het vaccin daarmee kunnen de grenzen weer open en kunnen de euro’s en dollars binnenstromen.

    Ik wil niemand beledigen maar wij hebben eikels met miljoenen salarissen overal zitten, noem ze maar op, Centrale Bank, CMC, SVB, Forti, ga zo maar door.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties