30 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 12:52

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Scholieren opgepakt voor verspreiden ongepaste beelden

Een school heeft vorige week aangifte gedaan tegen een scholier die tijdens een Zoomles ‘ongepaste beelden’ liet zien. De minderjarige is gehoord door de politie en de...

Nu.cw | Moord Bas van wijk: OM eist achttien jaar cel en tbs

Het Openbaar Ministerie (OM) eist achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Samir el Y. voor het doodschieten van de op Curaçao geboren Bas van Wijk. Op...

PBC | Indiase variant op een van de Caribische eilanden aangetroffen

Persbureau Curacao Op de Caribische eilanden is inmiddels één geval van de Indiase mutatie van het coronavirus aangetroffen. Dat meldt het RIVM. Het is niet bekend om welk...

PBC | Alleen handvol Caribische eilanden is laag risico

Persbureau Curacao Curaçao laat in principe alle reizigers uit de wereld toe. Ook reizigers uit hoge risicolanden. Die moeten wel voldoen aan een serie voorwaarden. Kom je uit...

PBC | Inreisbeleid Saba hangt af van vaccinatiestatus reiziger

Persbureau Curacao Het eiland Saba gaat een soort vaccinatiepaspoort hanteren voor binnenkomende reizigers. Wie gevaccineerd is, hoeft vanaf 1 mei niet in quarantaine. Het is een van de maatregelen...
- Advertisement -spot_img
HomeVerkiezingen Curacao 2021PB | Beëdiging mevrouw Emmilou Capriles als statenlid

PB | Beëdiging mevrouw Emmilou Capriles als statenlid

Beëdiging Mevrouw Emmilou Capriles als Statenlid

Willemstad – Op donderdag 4 maart is mevrouw Capriles beëdigd als Statenlid.

Mevrouw Capriles heeft de eed afgelegd ten overstaan van de waarnemend Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Michèle Russel-Capriles.

Bron: persbericht Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

44 reacties

 1. Nu pas zie ik dat ERICLAPLAS weer is verwijderd.
  Je zou toch denken dat het thema obesitas bespreekbaar zou moeten zijn. Of heeft het er mee te maken dat ex-minister van ‘gezondheid’ Suzy Römer met een door haar geëntameerde programma om gezonder te gaan leven en eten, onder aanvoering van Ayurveda specialist Camelia, via de SVB 20 miljoen heeft laten wegvloeien naar de ’volkstuinen’ van F&F? Het bespreken van een programma om obesitas onder bevolking te bestrijden heeft geen zin meer, want het geld hiervoor is op ‘miraculeuze wijze opgedroogd’. Maar ja, dat heb je in deze klimaatzone.

  @Vluggertje (om 9:26 hrs)
  Pabien.
  Haast een volledige opsomming. Alleen mis ik de kaviaar en de witte truffels, die mogelijk psilocybine bevatten. Gezien het gedrag van sommige ministers, gezagsdragers en bepaalde politici vermoed ik dat ze deze lekkernij regelmatig clandestien in het ondergrondse circuit door de dames heren worden geconsumeerd. Of moet ik schrijven verorberd?

 2. Het valt mij nu op.
  Een vrouwelijke gouverneur,
  een vrouwelijke waarnemend gouverneur.
  en dus een vrouwelijke adjudant.
  Strijkplank silhouet.
  Uitgestreken gezicht.
  Ja, dus.
  Je wilt geen mannelijke adjudant hebben.
  En zeker geen jonge hengst.
  Die zou wel eens handtastelijk kunnen worden.
  Al zit hij voor.
  Je moet de kat(er) niet op het spek binden.
  Het begint dan met the flesh is weak but the mind was strong
  en het eindigt met the mind was strong but the flesh is weak.

 3. Is dit misschien een idee ?
  Het nieuwe Parlementslid mevrouw Emmilou Capriles ziet af van haar recht op wachtgeld áls zij straks in mei uit het Parlement stapt en daartegenover storten de 10 Parlementariers de vergoeding die ze afgelopen periode hebben ontvangen terwijl ze niet op hun werk verschenen terug.

 4. De ironie druipt van de foto af. De apen hebben ze vervangen voor hippos en de kont van de witte kapriles is groter dan die van de zwarte. Je zou immers het omgekeerde verwachten.hahaha.

 5. ik merk dat ze ipv twee meter drie meter afstand houden op het tapijt.
  Maar dat heeft denk ik meer met de veiligheid van de houten vloer te maken.
  Die kan maar zoveel druk per vierkante meter aan.

 6. Hoop wel dat de stoelen het gewicht van de statenleden kunnen dragen. Maar als ik sommige statenleden zie, dan heb ik zo mijn twijfels. Vanwege het vele werk in de staten hebben ze genoeg tijd voor hun andere andere hobby: eten, eten en nog eens eten. Idem dito voor de ambtenarij.

 7. Hiep hiep hoera. Het eiland kan weer geregeerd worden.
  Het scenario tot deze benoeming in het kort.
  Rhuggenaath is teruggefloten door Knops, betreffende vragen om een aanwijzing. Knops heeft Rhuggenaath ingefluisterd om de aanvraag niet zelf te doen. Laat mij dit regelen en heeft vervolgens de goeverneur opdracht gegeven om het werk op te knappen. Rhuggenaath blijft in dezen dan buiten schot.
  Conclusie is nu wel dat Curacao alleen autonomie heeft op het gebied van kleine zaakjes. Zoals af en toe de wegen repareren, een wetje indienen en een eigen politie korps. En de politici mogen zich minister en parlementslid noemen. O ja, men mag ook nog een nieuw wapenschildje produceren. Lang leve de autonomie.

 8. pak een stoffig gordijn van de roede uit grootmoeders eetkamer, knip er drie gaten in en voila, je heb een mooie jurk

 9. In de extra heeft die emilou kapriles laten weten dat ze verwacht dat haar functie in het parlament veel makkelijker zal zijn dan bij de ministerie van chita. Stel je voor wat een antwoord.Trek jullie maar jullie eigen conclusie!

 10. Nu ga ik mijn eigen ruiten ingooien.

  Volgens het Antilliaanse Dagblad:

  “Capriles is beleidsmedewerker bij het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en studeerde rechten en economie aan de University of Curaçao (UoC)”.

 11. @ Struisvogelpolitiek

  Je zou je eigen reactie nog eens moeten nalezen stumperd!
  Je lijkt wel een onzer “uitverkorenen” die ook hard schreeuwen over anderen maar zelf minstens net zo slecht zijn.

  Of wil je me nu zeggen dat jijzelf geen gal aan het spuwen bent?

  NB:
  De IQ bestaat niet maar is het IQ jij kanspareltje

 12. de politieke partijen waren de laatste jaren al een zooitje rommel, nu zijn deze partijen en vooral de nieuwen geen rommel maar bos rovers en gespuis van 1e klassen, lang leven het klotjes volk wat op dit gespuis stemt voor een kwart flesje rum met een gevuld koekje. Over een half jaar moet Nederland het curacrim bestuur over nemen aangezien de staatskas dan tot op de bodum leeg is en Nederland geen geld meer aan een rovershol regering geeft, Het Nederlandse ? volk moet zelf de tering naar de nering zetten, en passen er voor om het gespuis op de crim nog een gulden ten geven, het enigste wat het arme volk kan krijgen is 1 droog brood met pinde kaas per week, moeten ze wel een bewijs hebben dat zij hebben mee gewerkt aan het schoonmaken van wegen bosjes en rooien, Geen bewijs dan krijg je niks en verhuizen naar het beloofde land NL is er niet meer bij dat zit al vol met buitenlanders.

 13. Ik zie dat Reacties van Knipselkrant weer gebruikt wordt om gal te spuiten, maar zeer weinig contructieve meningen en/of ideeen om het eiland op been te helpen. Geeft de lage IQ weer van de meeste reacties. Lijkt meer op werkezels met oogkleppen op. Worden jullie allemaal hievoor betaald?

 14. Waarschijnlijk is deze gang van zaken staatsrechtelijke correct. Maar als deze schaamteloze zelfverrijking, onder het mom van ik wil mijn land dienen, zich in alle openbaarheid zichtbaar is dan durf ik er niet aan te denken wat er door de PAR, maar eigenlijk door alle politici op dit eiland, allemaal in de achterkamertjes wordt bekonkeld.

 15. @Hans, Zus de Lannooy ging toendertijd met een salaris van 200.000 Näf studeren. Er moet toch iets goed mis tussen de oren van de YDK zijn dat ze op dit zooitje blijven stemmen.

  Op de site van de Rijksoverheid van 2019 staat een bericht over een persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen in Nederland.

  Door één of andere reden kiezen we ervoor om een kleine groep met openbare middelen multimiljonair te maken dan het geld voor algemene welzijn van de burgers te gebruiken.

  In Nederland willen ze zowel voor werkenden als niet-werkenden een persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling beschikbaar maken.

  De Nederlanders kunnen dat inzetten om bijvoorbeeld een mbo-diploma te halen, maar ook om een sector-erkend certificaat te halen of om een cursus te volgen.

  Het doel is dat meer mensen zich gaan ontwikkelen tijdens hun loopbaan, en dat ze zo beter inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt.

  Welke politieke partij hier heeft iets dergelijks in hun partij programma? Geen van allen wel hebben sommige politici laten weten dat ze bepaalde ministerspost ambiëren.

  Het is vrij simpel de bevolking is blijkbaar te dom en wordt door vooral de tv en radio zenders ook zo dom mogelijk gehouden.

 16. PAR had deze hele discussie kunnen vermijden door met een statement te komen dat mevrouwtje af ziet van wachtgeld na de verkiezingen. Hadden ze veel stemmen mee gescoord ook.

  En als de PAR dat wil doen had mevrouwtje zelf met zo’n statement moeten komen, heeft ze ook niet gedaan.

  Foei, Capriles!

  Haar verplicht alle ‘bijdragen’ van Vluggertje op dit forum laten lezen zou een passende straf zijn.

 17. moraal van het verhaal:
  Het volk wordt door alle regeringspartijen uitgebuit.
  Snel met korten van de burger
  Nog sneller met het ophogen van eigen vergoedingen

 18. Naschrift Vluggertje,

  Ja mijn handen jeuken.
  Ook om te gaan stemmen.
  Over op de kop af,
  twee weken.
  Ja, dan gaan er koppen rollen.
  Was dit laatste spektakel
  van de PAR haar zwanenzang?
  Een enkeling is hem al voor het zingen
  de kerkgrot uitgepeerd.

  Het draaiboek voor mijn verkiezingsavond staat al vast.
  In mijn huis,
  in mijn hok,
  met mijn vrienden,
  uit alle geledingen,
  alle stromingen.
  Onder iedere stoel staat een krat bier,
  Bij sommige stoelen ook kola en rum.
  bij anderen het benodigde voor een kopstoot,
  bij enkele, gewoon whiskey, soda en ijsblokjes,
  die gaan tintelen in de glazen.
  Nee geen wijn, want er zijn vrouwen.
  Ook geen melk,want er zijn geen kinderen.
  Wel lolita’s voor vermaak.

  De snoeptafel,
  rijk beladen met passende gerechten.
  Vette leverworst met de fijnste kruiden,
  Geitenkaas met dadels en vijgen,
  Verrukkelijke Italiaanse hammen dik gesneden en besneden,
  Belegen schapenkaas voor hen die zich
  een oor hebben laten aannaaien.
  Gebakken leguaan met wilde bosuitjes,
  Gebraden kapoen volgens oud en beproefd
  matriarchaal Yaya recept,
  Gebakken polenta, zeg maar gewoon dushi funchi uit Funchal,
  Matzeballen soep en linke soep voor hen die gematst en geprivilegieerd zijn,

  Ik moet de lolita’s op afroep nog bestellen voor hen die zich vooraf willen vermaken in de bezemkast of op de motorkap om hun hoofd vrij te maken.

  De televisie? Gewoon eentje van normaal formaat met doorsnee geluid.
  Niet de omvang van het beeld en de volheid van het geluid is bepalend maar de impressie en de boodschap.

  Daarna, drinken wij nog een glas, doen een plas en schikken ons naar het nieuwe landschap.
  Hopelijk hebben wij vooraf goed ingezet aan de roulettetafel.
  Zij die verloren hebben dekken wij wel af.
  Daar zijn vrienden voor.
  Gelukkig, blij en voldaan ga ik, dan slapen, God dankend dat mij wieg hier heeft gestaan, dit alles begrijp en wij ons als een vis behendig tussen al deze rassen, culturen, geloven, bewegingen, belangen en stromingen, soepel weten te bewegen, nooit spartelend op het droge.
  Prachtig eiland dit, deze rots der struikeling voor sommigen.
  Geen natuurrampen, geen kou, altijd de zon, altijd de wind, weinig regen anders dan lauwwarme verfrissende stortbuien, geen mistroostige mensen anders dan in hun enclaves, geen somber weer.
  Nooit. Never.

 19. Capriles & Capriles kunnen misschien wat teruggeven aan de gemeenschap.
  Ze hebben niet veel last gehad van de hongercrisis

 20. @Drechi, Waarom willen jouw MFK vriendjes niet samenwerken met de PAR.

  Beide hebben namelijk hetzelfde doel en dat is Curacao beroven en er zelf rijk van worden.

 21. Ik zie dat de KKC commentpolis, mijn reactie verwijderd heeft. Op zich jammer want er heerst een groot taboe op obesitas in dit land. We zien iemand liever diabetes en hartklachten ontwikkelen dan dat we iets over hun gewicht zegt.

 22. @Hans:
  Denk je dat iemand die een jaar lang Ang 15.000,00 per maand vangt een Rijksstudiebeurs krijgt van de overheid??? Het zou me niet verbazen namelijk…..
  Hupakee, gas met de geit. Dikke spoeling.
  Het lijkt er wat mij betreft verbazend veel op dat de PAR bewust aanstuurt op verlies, om maar van alle problemen die ze nota bene ZELF hebben veroorzaakt, af te zijn.
  Laat maar iemand anders lekker de kastanjes uit het vuur halen met Knops als tegenstander…..
  Ik hoor een aantal van jullie nog vier jaar geleden: “De Kennedy van Curacao” en ” de Ghandi van Korsou” en “Het is de schuld van Gerrit de Raaf”…
  Is iedereen dat ineens vergeten? Collectieve geheugenverlies Dames?
  Bah…..

 23. @Kaat, Die kans is groot. PAR is zogenaamd transparant en anti corruptie maar heeft deze regeringsperiode laten zien zeer corrupt te zijn.

 24. Op zich geen vuiltje aan de lucht.
  Het parlement moet compleet zijn.
  Daar zou de oppositie met goed fatsoen
  aan moeten meewerken.
  Echter dat een PAR statenlid opstapt
  om zo plaats te maken voor een ander lijkt wel
  op een pass als in het voetbal.
  Elkaar de bal toespelen
  De ander van je groep iets gunnen.
  Geheel volgens de regels van het spel.
  Geen speld tussen te krijgen.
  Er is bovendien niet eens getackeld
  anders dan door de oppositie.
  Herhaaldelijk.
  Tevergeefs.
  Tot de scheidsrechter,
  Zeg maar de referee in een boxing gala
  straatgevecht met joelend volk
  als machteloze toeschouwers, onder haar
  neutrale Zwart op Wit gebaande sluier,
  de verlossende instructie gaf.
  Saved by the bell.
  The bill is echter voor het volk.
  Dit zet kwaad bloed zowel onder hen die dit spel
  doorzien of te dom zijn om dit te begrijpen
  of accepteren.
  Een besmuikt lachende Capriles beëdigd
  door een breed lachende Capriles.
  Familie?
  Het Jodendom gaat over via de moeder.
  De kleur doet er niet toe.
  De Godfather, haar vader heeft daar weinig van uitstaan.
  Die heeft slechts de PAR medeopgericht.
  En Capriles kon niet anders dan deze telg van de partij
  van haar vader beëdigen.
  Ironie of hoog spel?
  Het kan verkeren.
  De zwarte Capriles staat nu een treetje hoger
  op haar laaggehakte schoenen.
  De witte Capriles heeft veiligheidshalve gekozen
  voor hakloze maar niet platvloerse pumps.
  Zij hoeft niet meer te hakken, bakken en laveren en baant zich,
  ver verheven boven de partijen, overal een weg doorheen.
  Van alles en nog wat proevend en smikkelend onderweg.
  Prettig als je met een zilveren lepel in je mond geboren bent,
  om die overal bij je hebben.
  Hakloze snoezige schoentjes.
  Altijd handig en comfortabel als het uiterlijk er niet meer toe doet en om te voorkomen dat ze struikelt over het hoogpolige tapijt en rode loper en als zij de trappen op en af moet manoeuvreren.
  Zou het paleis een lift hebben?
  Prachtig decor, tropische setting, ironische omstandigheden
  in een verraderlijk landschap.
  Alle ingrediënten om een zinderende roman of novelle te schrijven.
  Je moet het maar zien en alles aan elkaar kunnen rijgen.
  Ook mijn handen jeuken.

 25. Hoera!
  Weer een die royaal uit de staatsruif vreet voor 2 weken werken.
  Er is een partij waar ik ZEKER niet op stem. Dat is ZEKER.

 26. Capriles heeft aangegeven dat wanneer ze niet terugkeert in de Staten na de verkiezingen ze niet terugkeert naar haar baan bij de overheid maar gaat studeren.

  Ze wordt dan de op een na best betaalde student van Curacao met 15,000 per maand.

  De best betaalde student van Curacao is nog altijd Zus de Lannooy, die een paar jaar in Nederland mocht gaan studeren van de Centrale Bank met behouden van haar salaris van meer dan het dubbele van dat van Capriles.

  Beiden door de belastingbetaler betaald.

 27. Die zal vanavond een groot feest hebben gegeven. 2 ton binnen geharkt en dat voor minder dan 2 weken ‘werk’.
  En dan vindt men het vreemd dat de bevolking geen vertrouwen meer heeft in de politiek. Dit geintje gaat de PAR nog veel stemmen kosten.

 28. Het gespuis wat niet op komt dagen, dus niet in functie is, wordt wel steeds ruimte gegeven op tv 13 om het volk voor te liegen en te bedriegen. Het figuur rojer kdnt werd even de waarheid gezegd. Overal weggestuurd wegens niet functioneren fraude etc.

 29. De club is weer compleet. Zal het toch nog gebeuren dat de wetten voor bezuinigingen waaronder de 130% norm voor de verkiezing wordt behandeld of wordt de trukendoos open getrokken dat daar helaas geen tijd meer voor is ?? Ik ben benieuwd.

 30. Mooi, nu krijgt de Staten aanzienlijk meer ‘gewicht’, net wat we nodig hebben.
  De traditie van F&F wordt gelukkig niet doorbroken. Capriles beëdigd Capriles.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties