PB | Beëdiging CBCS-president Richard Doornbosch

Met de aanstelling van de heer Doornbosch is de Raad van Bestuur van de CBCS weer voltallig | Persbureau Curacao

Willemstad/Philipsburg – Op 7 augustus 2020 heeft de heer drs. R.A. (Richard) Doornbosch ten overstaan van de waarnemend gouverneurs van Sint Maarten en Curaçao,d e ambtseed afgelegd als president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).

De benoeming volgt op de aanbeveling die de Raad van Commissarissen op 11 maart 2020 heeft gedaan aan de Vermogensgerechtigden om Doornbosch als president te benoemen.

Richard Doornbosch(1973) is een monetair econoom met meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector, internationale organisaties en publiek bestuur. Hij was tot vorige maandplaats vervangend bewindvoerder bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington D.C., waar hij mede leiding gaf aan de Nederlands-Belgische kiesgroep binnen het bestuur van het IMF.

De heer Doornbosch heeft aangegeven dat het ondersteunen van de regeringen bij het opvangen van de economische impact van COVID-19 en het beheersen van de risico’s voor de financiële stabiliteit onmiddellijke prioriteit heeft.

Probleeminstellingen moeten met voorrang zorgvuldig worden afgewikkeld of geherstructureerd. Een inhaalslag moet worden gemaakt met de modernisering van wetgeving en toezicht op de financiële sector.

Tegelijkertijd is de centrale bank zelf in transformatie met als doel de interne governance te versterken en de cultuur pro-actiever en meer naar buiten gericht te maken. Doornbosch ziet ernaar uit om aan dit proces verder leiding te geven:

“De deskundigheid van de medewerkers staat buiten kijf, de betrouwbaarheid van de centrale bank mag nooit meer ter discussie komen te staan” aldus de nieuwe president.

Met de aanstelling van de heer Doornbosch is de Raad van Bestuur van de CBCS weer voltallig. De Raad van Commissarissen ziet uit naar een vruchtbare samenwerking.

Willemstad, 7 augustus 2020.

CENTRALE BANK VAN CURAÇAO EN SINT MAARTEN
Bron: Persbericht Centrale Bank Curacao en Sint Maarten (CBCS)

13 Reacties op “PB | Beëdiging CBCS-president Richard Doornbosch

 1. @kaat: 45.000 NETTO per maand. Philip Martis, Franklin Sluis en Yamil Lasten zijn jaloers!!!

 2. Laatste wat ik hoorde was dat Dhr Doornbosch 45.000 per maand salaris zou opstrijken. Dat had al heel wat voeten in aarde, vooral bij rojer kdnt, die wil dat graag zelf toegestopt krijgen.

 3. “dat kan eerder een nadeel dan voordeel zijn. Traa wilde dingen aanpakken (was kort bij zijn pensioen dus niets te verliezen)”

  “De regeringen van Curaçao en Sint Maarten lieten na om binnen de vereiste drie maanden te reageren op de aanbeveling van Traa door de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank. Als gevolg daarvan kon hij niet worden benoemd als president, maar ging hij aan de slag als interim-president. Het is niet bekend of dat de reden is dat hij opstapt. Traa legt op 31 december officieel zijn functie neer.”

 4. @ William. De man gaat meer verdienen dan Emsley Tromp en Klaas Knot van de DNB. Ongelovelijk!!!!

  https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/21668-ophef-over-salaris-cbcs-president

 5. Curacao revisited

  ” in ieder geval is hij nog jong, en niet zoals Traa tegen z’n pensioen aan, en kan vast wel tegen een stootje.”
  dat kan eerder een nadeel dan voordeel zijn. Traa wilde dingen aanpakken (was kort bij zijn pensioen dus niets te verliezen). Ik hoop dat Doornbosch gaat doorpakken ipv zijn carrière veilig gaat stellen door pappen en nathouden

 6. Hoop dat met Doornbos zaken kunnen worden verbeterd, in ieder geval is hij nog jong, en niet zoals Traa tegen z’n pensioen aan, en kan vast wel tegen een stootje.
  Als eerste maar ENNIA en GIRO aanpakken en zo langzamerhand beginnen met schoonvegen. We schelen overigens net een jaar,lol.
  Waar staat dat hij 1 miljoen gaat beuren of heb ik deze info gemist.

 7. @Drechi. Goede Whiskey.

 8. Nederland weigert om zo maar geld te blijven geven en intussen benoemen we iemand voor 1 miljoen per jaar op een totale bevolking van ongeveer 200.000. Langzamerhand gaan we richting een tweede lockdown, dit gaat niet goed eindigen.

 9. Curacao revisited

  eens Trui zou mooi zijn als Chos Romero en Reinald Curiel vervolgd worden en dat er openheid komt over alle happy hour declaraties

  @drechi: wel typerend nu het bij CBCS een puinzooi is, dat wij een makamba nodig hebben om orde op zaken te stellen

 10. Hopelijk spit Doornbosch de dossiers Ennia en Girobank helemaal uit, en gaat hij de landgenoten van Drechi die er bij deze instellingen maar ook bij CBCS een grote puinhoop van gemaakt hebben vervolgen.

  Begin met Stephen ‘Capone’ Capella, zijn moeder, Neetje van der Veen, Anthony Cijntje en Philip Martis die bij Girobank 715 miljoen lieten verdwijnen.

 11. Drechi pa bosnan Tur

  Ja hoor JB (whiskeymerk) en Fish face,
  Spreek hem vooral moed in door hem bang te maken. Als het een vent is, heeft hij jullie commentaar helemaal niet nodig!!!! Hij zal er als een man voor gaan!!!

 12. Meneer Doornbosch, ik hoop dat U zich goed hebt ingelezen in de cultuur van bestuurders en financiën op dit eiland. Cultuur van bestuurders is zwartmakerij, achterklap en aanvallen in de rug. Financiën is geld uitgeven dat er niet is en geld lenen zonder terugbetaling.
  Ik wens U veel succes en hoop dat U een brede rug heeft.

 13. Succes in die leeuwenkuil, en blijf achterom kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *