PB | Beëdiging CBCS-president Richard Doornbosch

Met de aanstelling van de heer Doornbosch is de Raad van Bestuur van de CBCS weer voltallig | Persbureau Curacao

Willemstad/Philipsburg – Op 7 augustus 2020 heeft de heer drs. R.A. (Richard) Doornbosch ten overstaan van de waarnemend gouverneurs van Sint Maarten en Curaçao,d e ambtseed afgelegd als president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).

De benoeming volgt op de aanbeveling die de Raad van Commissarissen op 11 maart 2020 heeft gedaan aan de Vermogensgerechtigden om Doornbosch als president te benoemen.

Richard Doornbosch(1973) is een monetair econoom met meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector, internationale organisaties en publiek bestuur. Hij was tot vorige maandplaats vervangend bewindvoerder bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington D.C., waar hij mede leiding gaf aan de Nederlands-Belgische kiesgroep binnen het bestuur van het IMF.

De heer Doornbosch heeft aangegeven dat het ondersteunen van de regeringen bij het opvangen van de economische impact van COVID-19 en het beheersen van de risico’s voor de financiële stabiliteit onmiddellijke prioriteit heeft.

Probleeminstellingen moeten met voorrang zorgvuldig worden afgewikkeld of geherstructureerd. Een inhaalslag moet worden gemaakt met de modernisering van wetgeving en toezicht op de financiële sector.

Tegelijkertijd is de centrale bank zelf in transformatie met als doel de interne governance te versterken en de cultuur pro-actiever en meer naar buiten gericht te maken. Doornbosch ziet ernaar uit om aan dit proces verder leiding te geven:

“De deskundigheid van de medewerkers staat buiten kijf, de betrouwbaarheid van de centrale bank mag nooit meer ter discussie komen te staan” aldus de nieuwe president.

Met de aanstelling van de heer Doornbosch is de Raad van Bestuur van de CBCS weer voltallig. De Raad van Commissarissen ziet uit naar een vruchtbare samenwerking.

Willemstad, 7 augustus 2020.

CENTRALE BANK VAN CURAÇAO EN SINT MAARTEN
Bron: Persbericht Centrale Bank Curacao en Sint Maarten (CBCS)

13 Reacties op “PB | Beëdiging CBCS-president Richard Doornbosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *