Curacao.nu | Impasse parlement Curaçao dinsdag doorbroken

Persbureau Curacao

Marilyn Moses met Charles Cooper | Persbureau Curacao

De Staten vergaderen dinsdag met quorum om de geloofsbrieven van het 21e parlementslid Shaheen Elhage goed te keuren. Marilyn Moses heeft tijdens het kort geding dat gisteren diende toegezegd te komen.

Daarmee lijkt de impasse doorbroken die door de weigerachtige houding van de oppositie ontstond na het ontslag van Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) die eigenlijk de plaats van de overleden partijgenoot William Millerson in zou nemen. Zij trok zich echter terug nog voordat haar geloofsbrieven in het parlement waren behandeld.

Door de toezegging van Moses doet de rechter op maandag geen uitspraak, maar houdt het vonnis aan tot na de Statenvergadering van 11 augustus.

Rechter Kimberly Lasten liet tijdens het kort geding al weten dat het Gerecht terughoudend is om zich te mengen in het conflict van de Staten.

Rechter Kimberly Lasten liet tijdens het kort geding al weten dat het Gerecht terughoudend is om zich te mengen in het conflict van de Staten.

Het Land had in het begin van de behandeling al betoogd dat een volksvertegenwoordiger zonder ruggespraak zijn werk dient te doen en moeilijk bevolen kan worden door het Gerecht om deel te nemen aan vergaderingen.

Rechter Lasten concludeert mede daarom dat de verantwoordelijkheid van deze kwestie in de Staten ligt en niet bij het Gerecht.

Bron: Curacao.nu

Een Reactie op “Curacao.nu | Impasse parlement Curaçao dinsdag doorbroken

  1. JM Eustatia

    Het zou verstandiger zijn een poging te wagen Moses los te weken van de oppositie. Zij zal in elk geval meer deskundigheid en niveau aan de coalitie
    toevoegen dan een non valeur als Calmes van wiens steun de coalitie al jaren afhankelijk was.
    In elk geval veel verstandiger dan het betrekken van de rechter in een scenario waarin hij ongewild als het zij augur, dan wel als don sabelotodo de virtuele grens mag zien te vinden die de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht scheidt. Van dit narrenspel worden alleen advocaten wijzer. En de belastingbetalers uiteraard alleen maar armer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *