26 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 00:26

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAlgemeen nieuwsPB | Een nieuw embleem voor Curaçao

PB | Een nieuw embleem voor Curaçao

‘Nation Building’

Tijdens een persconferentie op 4 maart 2021 heeft de regering van Curaçao officieel het begin van een participatief traject aangekondigd, waarbij het huidige wapenschild van Curaçao vervangen wordt door een nieuw embleem.

Dit ter versterking van onze autonomie, ons gevoel van saamhorigheid en om de mentaliteit van onze burgers veerkrachtig te behouden in perioden van voorspoed, maar vooral ook in perioden van crisis. Zo worden wij geïnspireerd om met nieuwe hoop stappen te zetten in de initiëring van een nieuwe etappe voor Curaçao. Een etappe vol mogelijkheden voor ontwikkelingen die iedereen gerealiseerd wil zien voor het land en de bevolking. Dit zal gezamenlijk met de hele bevolking van Curaçao gebeuren.

Iedereen krijgt de kans om hun eigen embleem in te dienen en tegelijkertijd voor hun favoriete ontwerp te stemmen. Een commissie bestaande uit deskundigen op gebied van cultuur, ontwerp en geschiedenis maakt daaruit een selectie vanuit de door de bevolking meest gekozen ontwerpen. Uiteindelijk wordt de winnaar gekozen op basis van de gestelde criteria.

Een nieuw embleem zal deel uitmaken van het belangrijke traject, Nation Building. Dit traject behandelt eenwording van onze diverse maatschappij, gebaseerd op normen en waarden waarmee we ons kunnen identificeren.

Volg voor meer informatie de officiele kanalen van Gobièrnu di Kòrsou.

Bron: Persbericht Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. “… waarbij het huidige wapenschild van Curaçao vervangen wordt door een nieuw embleem”.

  Helaas de zoveelste vertoning van “een beetje windowdressing” in papiaments “un man di verf” wonderen zal verrichten.

  Nieuwsfeit regering van Curaçao, inheemse soorten hebben meer de aandacht nodig.

 2. …”Dit nieuwe embleem, Nos Bandera, Nos Himno en Tula zijn de kraaltjes en spiegels van deze tijd”….

  Vergeet de jump inns en rode potloodjes niet @Eric., die de kiezers mochten houden
  Ben benieuw wie die heeft mogen inkopen voor Gobièrnu & sons.LOL

 3. “Ter versterking van onze autonomie, ons gevoel van saamhorigheid”. Dit in een tijd van crisis waarbij ministers en parlementariërs hun salaris verhogen terwijl meer dan 15% van de bevolking het van de voedselbank moet hebben.

  Ben benieuwd wat voor definitie van saamhorigheid dit kabinet hanteert.

  Laatst konden we Koeiman op TeleCuraçao met een t-shirt met TULA erop zien. De geschiedenis leert ons dat toen de blanken hier kwamen dat zij kraaltjes en spiegels voor goud met de indianen ruilden.

  Dit nieuwe embleem, Nos Bandera, Nos Himno en Tula zijn de kraaltjes en spiegels van deze tijd.

 4. Het kost bakken met geld
  Denk aan alle huidige objecten waarmomenteel een empleem op prijkt.
  Is er een overgangsperiode van 10 jaar of zo net als het predikaat “nederlandse antillen” dat nog 10 jaar lang op de sedula en rijbewijzen pronkte?

  Het eerste wat er bij me op komt:
  Welke minister gaat hier aan verdienen middels het gauw uit de grond stampen van een toko die gespecialiseerd is in embleemjes drukken/ vervaardigen.

  Ik begin wantrouwig te worden vanwege het idee dat politici alleen wat “doen” voor de burger als ze er zelf grof aan verdienen, zoals :

  de drempels van Cooper, de vangrail tonnetjes en brug van Zita, de zonnecellantaarns van mario everts, de pijpen en leidingen van Mario Evertsz, de lease autos van EMily de Jong el hage, het RvC toezicht bij Ennia van Jaime Saleh, de aankoop van de Raffinaderij met pekmeer voor 1,= door Maria Liberia, Het alm lease bedrijf van Maria lib. Peters, de oranje nummerplaten van Anthony Godett, De retainer fee van Glen Camelia + facturatie, De tickets van Burney El hage die wel declareerbaar, maar hotelkosten niet
  waren waardoor meneer besloot elke dag op en neer te vliegen van Bon naar Cur. De retainer fee van Eric de Vries ( halkey Blaauw en navarro.
  En wie mag de pondjesbrug opknappen?
  Ai nos dushi hende nan!

 5. Het klinkt eenvoudig: een nieuw wapenschild. Het kost miljoenen om dat wapenschild in de maatschappij door te voeren. Denk bijvoorbeeld aan websites, briefpapier, enveloppen en allerlei formulieren, bedrukkingen van staatsvoertuigen, uniformen, etc etc. Gelukkig heeft Nederland veel geld geleend, maar of het hier voor bedoeld is?

 6. “Dit ter versterking van onze autonomie, ons gevoel van saamhorigheid en om de mentaliteit van onze burgers veerkrachtig te behouden in perioden van voorspoed, maar vooral ook in perioden van crisis.”
  Dat de burger dus maar trots is op zijn elite die zijn geld verdeeld onder hun zelf.
  En dat ze maar “veerkrachtig” zijn zodat we dit stukje oneindig kunnen herhalen.
  Tja als je dit kunt herijken met een nieuw wapenschild en holle leuzen als “autonomie”. Doe je het goed, voor jezelf maar zeker niet voor de bevolking. Spiegeltjes en kraaltjes combineren met leuzen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties