23 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 00:55

Laatste reacties

- Advertentie -

PB | Boodschap Minister President Rhuggenaath: Dag van de Arbeid

- Advertentie -

Boodschap van Minister President Rhuggenaath
Dag van de Arbeid | 1 mei 2020 | Vertaling: Karin Königs

Onze Minister President spreekt ons toe vanuit zijn huis:

Volk van Curaçao, beroepsbevolking, werknemers, Dit jaar is de Dag van de Arbeid anders dan normaal vanwege de COVID-19 crisis. Vandaag kunnen we geen kerkdienst vieren, noch de gebruikelijke ceremoniën. Maar het is nu meer dan ooit belangrijk om stil te staan bij de Dag van de Arbeid. De waarde van het hebben van werk is evidenter geworden. Werk hebben en kunnen produceren, geeft zekerheid en ook vooruitzichten.

Als gevolg van de actuele crisis zijn er veel mensen, die van de ene op de andere dag hun werk verloren hebben en daarmee hun gevoel van zekerheid. De zekerheid om rustig te kunnen slapen, omdat je kunt zorgen voor je familie en de naasten waar je om geeft. Om elke dag op te staan met een levensdoel. Dit is absoluut erg hard.

Er zijn er ook die hebben gemerkt dat de manier waarop ze hun werk uitvoeren drastisch veranderd is. Ze moeten hun werk op afstand doen, de manier veranderen waarop ze diensten verlenen of thuisbezorgen bij klanten. Velen moeten creatief zijn met de middelen die ze hebben en er was geen tijd om je hierop voor te bereiden.

- Advertentie -

Daarom wil ik dit jaar een dankwoord uitspreken. Dank aan iedereen die het onmogelijke heeft gedaan, die is blijven werken en productief is, ondanks de moeilijkheden en beperkingen, die zich hebben voorgedaan. Dank je dat je creatief bent, dank je voor het tonen van moed, dank je voor het ondersteunen van je land, dank je voor de inspiratie die je ons geeft.

Voor hen die vanwege de omstandigheden hun werk kwijt zijn geraakt, verlies je geloof niet. We zullen je niet laten vallen. Voor degenen waar we nog steeds aan werken, zoals zij die werken in de onderwijssector, voel je niet ontmoedigd. Ondanks de tegenslag moeten we samen verder om het voor elkaar te krijgen.

Zoals ik al eerder bij verschillende gelegenheden gezegd heb, staan we voor een heel grote verandering in de manier waarop we ons werk uitvoeren, functioneren, creëren en produceren vanaf nu naar de toekomst. We zullen een nieuwe economie moeten ontwerpen, en daarmee een nieuwe manier om ons werk uit te voeren, en daartoe ook nieuw werk moeten creëren. Alleen met jullie steun, doorzettingsvermogen, en werk zullen we sterker uit deze crisis komen. Ondanks het feit dat we ons fysiek moeten distantiëren, laten wij als nooit tevoren samen één front vormen, met als collectief doel ons land vooruit te helpen. En laten wij ervoor zorgen dat onze arbeid bijdraagt aan een waardig leven voor een ieder op ons dushi eiland Curaçao.

Een gelukkige Dag van de Arbeid.

Bron in het Papiamentu: https://www.facebook.com/EugeneRhuggenaath/videos/899671333833591/

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

27 reacties

 1. @Lamoenchi:

  “Overheidsbedrijven Aqualectra, Curoil etc. zien de bui al hangen.”

  Het is een cummulatie van wanbeleid door de jaren heen. Dit speelde al voor de COVID-19 crisis tijd. Niet te vergeten dat ook de toeristische sector en horeca ook zwaar getroffen zijn. Wanneer economische pilaren verdwijnen leidt het tot vernieuwing.

  Maar een vernieuwingsbeleid kan niet zonder toezicht in dit geval. Fondsen zijn er, zoals al bewezen is vanuit Nederland, maar als die hier en der verdwijnen is het een loze zaak.

 2. Eind deze maand, hooguit eind juni en regering van Curacao dient zelf ontslag in. Kunnen namelijk salarissen van ambtenaren niet betalen en bonden komen in opstand.
  Overheidsbedrijven Aqualectra, Curoil etc. zien de bui al hangen.
  Het mooie is dat geen enkel ander politieke partij of politicus een nieuw kabinet kan vormen. Want niemand kan de salarissen garanderen. Blijkbaar beseffen de dames en heren politici dat niet, of ze denken echt dat Nederland weer met honderden miljoenen komt aandraven.
  Alternatief is een zakenkabinet. Maar zijn er in het bedrijfsleven wel eerlijke en wijze mensen te vinden, zonder politieke banden en die dat willen doen ?
  Het moeten wel mensen zijn die stevig in hun schoenen staan en onbevreest de hoognodige maatregelen nemen. Geen van de huidige politici kunnen dat aan.
  Mensen, bereiden jullie maar voor op een veel ergere crisis dan de Corona, en een lockdown van 24/7, gehandhaafd door de mannen van de Karel Doorman.
  Zou mij niet verbazen als ons volgend kabinet bestaat uit door Nederland gestuurde ambtenaren.

 3. @Curacao revisited :

  “hoeveel van onze ‘toppers’ produceren iets?”

  Toppers gezet within quotes. Want echte toppers behalen resultaten en bezitten visie. Deze zogenaamde “toppers” zijn slechts stromannen.

  “In de politiek is een stroman, ook wel marionet genoemd, een leider die slechts de jure aan de macht is, terwijl de werkelijke macht berust bij iemand anders”

  Source : https://nl.wikipedia.org/wiki/Stroman

 4. Zolang de GOK wereld ” met Robby Dos Santos aan het hoofd ” de macht hebben op curacrim komt er nooit nada noppes van dit eiland terecht, zie al 23 jaar dit land achter uit gaan, met welke politieke partij dan ook. Het is een pot nat en ze willen allemaal uit de ruif mee jatten, maar de bodem is al in zicht sinds 1912. Met dank aan Gerrit de Raaf en mafkees Pik die toen hij twee maanden MP was in opdracht van Gerrit 3oo ambtenaren!!!! aan een baan hielp, alleen ze werken nu nog niet, en Ruggie & Co, keek erna en vond het goed.

 5. De beste manier om controle te krijgen over een volk om hen uiteindelijk volledig te controleren. Is hen telkens een beetje vrijheid af te nemen. Om hun rechten met kleine en bijna onzichtbare stapjes te reduceren. Op deze manier zal de bevolking niet zien dat hun rechten en vrijheden worden verwijderd. Tot aan een punt waar deze veranderingen niet meer ongedaan gemaakt kunnen worden. Citaat van een bekende dictator en nee ik ben geen aanhanger van hem.

 6. “Werk hebben en kunnen produceren, geeft zekerheid en ook vooruitzichten.”
  hoeveel van onze toppers produceren iets?

 7. @ericlapas “Al die flauwekul van volkslied spelen en doen alsof een wereldleider de wereld gaat toespreken”

  Eugene had waarschijnlijk sinds de kinderjaren aspiraties “to become the president one day”. Niets verkeerds daarmee, maar bij hem ging het duidelijk om de fanfare daarom heen.

  Wat hem is hem ontgaan is wat een president is : een volwassen persoon die verantwoordelijkheden weet te dragen en resultaten weet te behalen.

  En juist in deze crisis tijden laat deze gast zijn ware kleuren zien. Fanfare ala rei di tumba, terwijl het de privé sector is die de mouwen uit de handen steekt om de crisis te overkomen.

  Resultaten in de crisis tijden te behalen met een renteloze lening van 90 miljoen is ver boven zijn niveau.

 8. Beste Henry Con, allereerst een compliment voor uw Nederlands (u laat Anthony Godett blozen) en een voor het feit dat u net als ik onder eigen naam schrijft (heel verfrissend tussen de La Stiwzen en Joep Meloenen).

  Ik zie echter niet in waarom ik hier zou profiteren van crimineel gedrag van uw landgenoten. Ik hou mij keurig aan de regels en ben overal op mijn kwaliteiten aangenomen, dus nergens Vanessa Gijsbertha stijl (familie van) of Stella van Rijniaans (de kont van een crimineel likkend).

  U heeft wel gelijk dat ik, onbedoeld, van de domheid van uw landgenoten heb geprofiteerd want bij al mijn sollicitaties was het niveau van de andere kandidaten zo laag dat ik nog aangenomen zou zijn als ik met een kostuum uit de klerenkast van George Ramboloodin op gesprek was gekomen.

  Mijn excuses daarvoor, als u zich daaardoor beter voelt.

 9. Het is jammer dat wij hier geen kijkcijfers hebben, denk dat niet meer dan 20 á 30 mensen naar deze flauwekul hebben gekeken.

  Al die flauwekul van volkslied spelen en doen alsof een wereldleider de wereld gaat toespreken, is niet meer van deze tijd de gouverneur doet ook mee aan dat toneelspel. Zelfs de groten der aarde, Trump, Merkel, Macron doen gewoon normaal.

  Trump heeft het zelfs over dat hij vrouwen bij het poesje vastpakt dat spreekt ons meer aan.

  Wij zijn gewone mensen met mannen die hard in de fabriek werken en na afloop bij de snek een biertje pakken om een beetje op te wonden van de gastvrouw van de snek om vervolgens op oorlogsterkte richting huis te gaan om moeder thuis de beurt van haar leven te geven..

 10. …”Things are indeed running in the family here”….

  @Johan ik zal het lijstje een beetje aanvullen

  Suzy Camelia Römer regelt directiefunctie voor haar schoonzus bij overheid, als ik me niet vergis voogdijraad.

  Retainer fee Glenn Camelia!

  Tromp regelt directiebaantje voor nicht bij CBCS.

  Gijsbertha regelt baan voor zus Lasten bij GCB

  Emily de Jongh El hage regelt autolease deal voor familie.

  Ronchi Isa regelt markt protectie voor continental milling waardoor alle meel en veevoer producten peperduur worden…..lokaal kippevoer is inferieur van kwaliteit.

  Idem voor Antillean Soap Company, marktprotectie…

  Denk aan de vele RvC banen die door de politiek geregeld zijn….

  Denk aan de peperdure huurcontracten FMS en vele andere entiteiten…

 11. @ Trui
  U reageert niet op wat tot u gericht is. U haalt er een “eerste” Con bij met fouten die hij zou hebben gemaakt, zo ook noemt u twee andere personen. Welke is de relatie met wat ik u schrijf? Of, moet het anders zijn dat u hun daden wilt voegen bij “lui en crimineel”? Of, bij “anders” en “tegenovergesteld”? Maar als u daarbij in beschouwing zou willen nemen wat ik u schrijf, nl. dat u profiteert en uw eigen belangen nastreeft. Dan kan niet anders geconcludeerd worden dat u als goede observant de daden van de “eerste” Con en de andere twee eerder toelaat dan dat u ze afkeurt. Zwijgzaam tot nu toe, mijn reactie kriebelde u zo dat u nu wel deze daden naar voren brengt. Heeft u zich er ooit tegen verzet? Blijkbaar dus niet, ondanks dat u er kennelijk van op de hoogte bent geweest.

  Cit….”…things are running in the family.”…einde cit. Bij u waarschijnlijk dus niet, wat zal uw familie (welke?) zich opgelucht voelen.

 12. @Johan :

  “De regering doet het niet slecht in deze crisis, want ga er maar aan staan: met een lege portemonnee beleid gaan voeren.”

  Een renteloze laning ter waarde van 90 miljoen is ver van een lege portemenee. On the contrary, er is ruim genoeg om beleid te voeren.

  https://www.dvhn.nl/binnenland/Kabinet-helpt-Caribische-eilanden-met-zachte-leningen-25549681.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Feit is zoals @ericlapas aangeeft : “terwijl wij deze dagen hebben gezien dat als de regering het laat afweten juist particulieren de handen uit de mouw steken om te helpen.”

  En dat terwijl er meer dan genoeg fondsen zijn vanuit de regering om een behoorlijk beleid te voeren. Ik niets anders dan respect voor de particulaieren die de handen uit de mouw steken en uit eigen fondsen en eigen tijd doen wat de regering had behoren te doen.

  Nog een feit zoals @John Bash aangeeft : “Politiek is heersen en verdelen. Graaien is gelegenheid verschaffen, krijgen en in stand houden.”

  Triest maar waar, verantwoordelijkheden dragen is onbekend voor deze kermisgasten. Zolang het goed gaat met hun clique, they could care less about the responsiblities they’ve been elected to carry. I’ve said it once I’ll say it again : zonder toezicht is resultaat voor verschafde middelen ver gezocht.

 13. Vraag niet of een comment beledigend of oncomfortabel is, vraag of hetgeen in de comments staat waar is……

  Converseer, Confronteer, Considereer, Concentreer en tot slot: Concludeer…..

 14. Things are indeed running in the family here.

  Gijsbertha: Kenneth regelt baantje voor Vanessa.

  Wiels: Helmin regelt baantjes voor Wacko Werner en Fraudelyne.

  Asjes: Ivar regelt baantje voor Taco Tara bij Centrale Bank.

  Leito: minister Leito regelt baantjes voor man en zus.

  Overeenkomst: al deze baantjes zijn bij de overheid, op kosten van de belastingbetaler.

  Wedden dat de baan van mijnheer Henry Con er ook een is die uit publieke middelen wordt betaald?

 15. Geachte heer Con,

  Om mijn ervaringen met uw landgenoten te onderstrepen: ik ken slechts 1 heer Con.

  Die heer Con bouwde naar verluid zonder vergunning en in strijd met het plaatselijke bestemmingsplan een woning van 4 verdiepingen op Sunset Heights.

  Die heer Con bedroog naar verluid zijn echtgenote met Dominicaanse vrouwen in de snek, waarvan hij er een of twee zwanger maakte.

  Die Con, met blijkbaar 0,0 integriteit, werd wel directeur van een van de grootste overheidsstichtingen van ons eiland. Maar we zagen al bij de heer Trona, directeur Ontvanger met op zijn CV 2 jaar kleurenschool en een carriere in het runnen van hoerententen, dat integriteit geen vereiste is voor het maken van carriere op deze kut klip.

  De mededirecteur van Con bij die stichting was overigen de fameuze registeraccountant Henry Jourdain, die er echter moest vertrekken wegens het uitschrijven van cheques aan zichzelf (en onlangs veroordeeld is voor het terugbetalen van een miljoen teveel gedeclareerd aan de SVB, maar dat terzijde).

  Vergeeft u mij, heer Con, dat na mijn kennismaking met de eerste Con, ik geen enkele interesse heb in het kennismaken met u, een tweede Con?

  Want na 20 jaar Curacao weet ik 1 ding zeker: als geen andere plaats ter wereld geld hier: things are running in the family.

  Con-gratulations.

 16. @ Trui

  Ik citeer uit uw antwoord aan @ Curaçao Independiente!
  Cit….”Ik ben inmiddels 20 jaar op dit eiland en ben er nog niet 1 tegengekomen” (de “bon Yu di Kòrsou)…einde cit. Cit…”De meesten zijn lui, velen crimineel en een groot aantal zijn het beiden.”…einde cit.
  En, toch blijft u. Houdt in dat u profiteert en uw eigen belangen zwaarder wegen dan emotioneel zich gebonden voelen aan de mensen hier. Ook geldt dat u dus hebt ge-observeerd. U kunt uit eigen ervaring onderscheid maken tussen “lui en crimineel”, en “anders” of “tegenovergesteld”. Als u kritiek hebt op de een, dan voelt u zich méér aangetrokken tot het “tegenovergestelde” of ”anders”? U definieert dan “anders” vanuit “lui en crimineel” en niet andersom, hetgeen veel zegt over uw eigen waarden en uw competenties om onderscheid te kunnen maken tussen mensen.
  Cit…”Heb veel van de wereld gezien, maar een volk als hier nog nooit tegengekomen.”..einde cit. Dan laat u dit dus corresponderen met “lui en crimineel”, bent u elders nooit tegengekomen. Elders zijn mensen dan volgens uw waardering “tegenovergesteld” tot “anders”. Kennelijk heeft het “anders” te (kunnen) zijn u niet erg aangetrokken, want u bent al 20 jaar – zoals u zelf aangeeft – hier tussen de “luien en criminelen’. Waar valt u dan zelf onder? Vraag aan u! Is er op de schaal, zoals u het bepaalt van “lui en crimineel” tot “tegenovergesteld” en “anders”, verschil tussen uw profiteren en eigen belang vooropstellen en het “lui en crimineel” zijn?

 17. Curacao Independiente, ik wist niet dat jij in de Capriles kliniek Wifi had.

  Maar on topic: je hebt het over een bon YDK? Ik ben inmiddels 20 jaar op dit eiland en ben er nog niet 1 tegengekomen.

  De meesten zijn lui, velen crimineel en een groot aantal zijn het beiden.

  Heb veel van de wereld gezien, maar een volk als hier nog nooit tegengekomen.

 18. Curacao Independiente, hou je niet van den domme.
  Curacao Revisited en ik zelf wacht met open oren of beter gezegd wowo grandi op jouw verlossende antwoord.
  Of ben jij op het ogenblik bezig te vergaderen met Junny Jozef, Charlie Bolo Cooper, Menki Palilechi, Monky de Monk, Amparito barika grandi aan het overleggen op een antwoord die geen van allen hebben???
  Dios spar hende!!!!!!!!
  Gelukkig dat er maar 5% toentertijd voor independiente hebben gekozen anders was de ellende op ons dushi Corsow niet te overzien.

 19. @ Johan je hebt goed de waarheid gesproken 10 punten van mij, en ik kan in dit geval vandaag een vrije dag nemen op KKC, of er moet weer een min-mongool weer door de bekende mand vallen, zoals tuinkabouter Errol Cova regelmatig doet, heb hem trouwens al een dag niet horen schreeuwen, of heeft hij de dag van de arbeid met een dikke bult in zijn br..k bij Maduro op schoot gevierd

 20. De regering doet het niet slecht in deze crisis, want ga er maar aan staan: met een lege portemonnee beleid gaan voeren.

  Natuurlijk is het de schuld van deze en vorige regeringen dat we geen vet op de bot hebbben.

  We stonden en staan eindeloze snoepreizen toe. Schotte reisde de hele wereld rond met op onze payroll privefotoslaaf ranzige Ramsey Soemanta. Nu gaan dansleraren en een dj die nog niet eens de MAVO heeft afgemaakt samen met 6 andere onbenullen op verkeersgebied naar Hi Tech verkeersbeurzen. Om van de bezoeken, twee keer per jaar, aan het randdebielen parlement Parlatino nog niet te spreken. Ik zie ze nog staan op de airport van Panama, het wandelende strafblad Jacinta Constantia en de laffe oerlelijke kontenkruiper van Schotte, Amerigo Thode. Beiden met zoveel tassen uit de shopping malls dat ze medewerkers hadden meegenomen om ze te dragen.

  Schotte benoemde zijn hele familie, de mafia van der Dijs, in commissariaten (byside Cicely kreeg er alleen al 5!) maar Ruggenaath heeft geen opruiming gehouden. Mafiameid Stella van Rijn zit nog steeds in Forti en werd door Ruggenaath zelfs benoemd als coordinatrice van de commissie Integriteit!

  De MFK regering gooide honderden miljoenen belastinggeld weg, regering Ruggenaath deed dat in slechts iets mindere mate bij Insel Air en de Isla (waar Wacko Werner Wiels en kleuterjuf Liberia Peeters naast Terror Cova werden ontmaskerd als groote graaiers).

  Zowel de MFK als de MAN/PAR/PIN regering stonden toe dat Philip ‘Bysides’ Martis en Franklin ‘Fraud’ Sluis bleven graaien.

  MinFin Gijsbertha vertelde bij zijn aantreden dat de regering ieder dubbeltje moest omdraaien alsof het van hemzelf was. Maar het was wel Gijsbertha die als voorzitter van de RvC van UTS (de man kan nog geen telefoon van een strijkijzer onderscheiden, maar dat terzijde), tekende voor het miljoenen salaris van Paul de Geus die van UTS een zwaar verlieslijdende toko maakte.

  MinFin Gijsbertha’s eerste daad was het aanstellen van zijn dochter Vanessa als medewerkster in de hoogste salarisschaal en nam haar vervolgens mee op peperdure snoepreizen naar de US en Europa.

  Ramsay en Vanessa, wie ziet het verschil?

 21. Helmin Wiels zei ook dat we zsm onafhankelijk moesten worden. Toen hij aan de macht kwamhad hij in ene een stuk minder haast met de onafhankelijkheid.

  Onder leiders als Wiels c.s. met onafhankelijkheid zouden we hier typische Afrikaanse taferelen krijgen.

  Ministers in dure huizen rijdend in luxe auto’s…terwijl de hongerende kinderen als
  “deskamisados” achter de auto’s aanrennen in de hoop een glimp en een aalmoes van de de hoogwaardigheidsbekleder te ontvangen….

 22. Niks beter om de bericht in eigen taal te horen, maar goed een overheid kan niet alles doen. Het is wel goed dat de bevolking (lokaal als in het buitenland) zelf de hand uit de mouwen hebben gestoken zonder op politiek te wachten, om hulp aan te bieden, iets om trots op te zijn. Maar wat wel geleerd kan worden van de crisis is op afstand werken mogelijk is voor bepaalde beroepen, hierdoor is de unieke kans om Curaçaoënaars die in het buitenland wonen, ook de mogelijkheid te blijven bijdragen aan de lokale samenleving. Ik zou zeggen laten we ervoor gaan onafhankelijk waar wij als BON YDK vertoeven.

 23. “We zullen je niet laten vallen.” zegt Ruggenaath en dit terwijl wij deze dagen hebben gezien dat als de regering het laat afweten juist particulieren de handen uit de mouw steken om te helpen.

  Het geeft aan wat het probleem in dit land is, particulieren helpen onbewust de malaise in stand te houden, of het nou is door het doneren van schoolmeubilair of het uitdelen van voedselpakketten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -