28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 01:03

Laatste reacties

- Advertentie -

Partijen willen duidelijkheid van de PAR

Onderhandelaars krijgen presentatie Raad van Ministers

WILLEMSTAD — De PAR krijgt in de loop van vandaag een antwoord op de brief die zij woensdag naar formateur Glenn Camelia heeft gestuurd. In haar brief geeft de PAR aan dat zij met de partijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran in gesprek wil gaan over de vorming van een nieuwe regering voor Curaçao. De partijen willen nu van de gele partij horen wat die precies verwacht van de onderhandelingen.

De brief aan de PAR was vanochtend nog niet opgesteld en tussen de onderhandelende partijen waren er ook nog geen duidelijke afspraken over de precieze formulering.
Wel is duidelijk dat de partijen menen dat de PAR duidelijkheid moet verschaffen over de manier waarop zij aan de formatie wil deelnemen.
De PAR moet de keuze maken of zij een voorkeur heeft voor een transitie-/takenkabinet, waarvan de gele partij heeft aangegeven daar moeite mee te hebben, of dat zij meer voelt voor een politiek kabinet.
De partijen die nu aan de onderhandelingstafel zitten hebben overigens wel een intentieverklaring ondertekend, waarin melding wordt gemaakt van de komst van een transitiekabinet.
Ook zijn er gesprekken gaande over de taakverdeling ten aanzien van dit transitiekabinet.
PAR-voorzitter Zita Jesus- Leito is van mening dat, mochten er onduidelijkheden bestaan over haar brief, men contact met haar kan opnemen.
Zij herhaalt dan ook dat zij nog altijd bereid is om met alle partijen samen te werken in het belang van het eiland.
De brief van de PAR is overigens niet goed gevallen bij de onderhandelende partijen.
Zij menen dat deze enkele verwijten bevat, niet alleen aan het adres van formateur Camelia maar ook ten opzichte van de onderhandelende partijen, maar ook het feit dat de PAR stelt trots te zijn op haar onderhandelingsteam heeft voor gefronste wenkbrauwen gezorgd.
De partij is van mening dat haar onderhandelingsteam het goed heeft gedaan.
Maar juist hierover zijn de andere partijen niet te spreken.
De onderhandelingstactiek van de PAR, maar vooral het beperkte mandaat van het onderhandelingsteam hebben voor voor veel irritaties gezorgd.
Het feit dat de PAR in haar brief melding maakt van interesse bij de andere partijen om met haar om de tafel te zitten en dat dit voor de PAR reden is om hierop te reageren, wordt door de onderhandelende partijen als arrogant opgevat.

Presentatie
De onderhandelaars van de verschillende partijen kregen vanochtend een presentatie van het interim-kabinet over de situatie waarin het land zich nu bevindt.
Het is de bedoeling dat de aanwezigen de informatie van vandaag mee zullen nemen in de onderhandelingen van de komende periode.
Verschillende aanwezigen gaven aan dat er een zeer zorgwekkende situatie werd geschetst.
Met name de situatie op het gebied van volksgezondheid, onderwijs, infrastructuur/luchtvaart en openbare financiën viel op.
De aanwezigen zijn van mening dat de presentatie nogmaals aangeeft dat er op korte termijn stappen moeten worden ondernomen om deze situatie aan te pakken.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -