30 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Partijen voeren campagne in Statenzaal

HomeMediaPartijen voeren campagne in Statenzaal

Irritatie over PAR-campagnespotje

WILLEMSTAD — De vergaderzaal van de Staten aan de Concordiastraat was vanochtend het strijdtoneel voor de eerste schermutselingen van de politieke campagne op weg naar de verkiezingen van 19 oktober. De FOL haalde uit naar de PAR, die zich niet onbetuigd liet. De MAN was niet te spreken over vragen van haar voormalig lid Eugene Cleopa, terwijl de MFK alle fracties verzocht om de politieke campagne buiten de vergaderzaal van het parlement te houden.

Veel aandacht tijdens de Centrale Commissie-bijeenkomst over woningbouwstichting FKP ging vanochtend uit naar een tv-spotje van de PAR, waarin vertegenwoordigers van de gele partij FKPprojecten aan de Moontje- en de Triangelweg bezochten en zich afvroegen waarom deze woningen nog niet waren opgeleverd.

PAR-Statenleden Zita Jesus-Leito, Marilyn Alcalá-Wallé en Dennis Jackson bij een niet opgeleverd FKP-project in de buurt van De Savaan. Een tv-spotje, waarin dit naar voren werd gebracht was aanleiding voor heel wat gerommel tijdens de Centrale Commissie-vergadering van vanochtend.

Volgens de vertegenwoordigers van de gele partij zijn deze woningen onder de PAR-regering gebouwd. Dit laatste was FOLleider Anthony Godett in het verkeerde keelgat geschoten. Godett wees de PAR erop dat de gele partij niet alleen in de regering zat en dat hij als gedeputeerde belast met Infrastructuur verantwoordelijk was voor FKP.
De FOL-leider verzocht de PAR om met onmiddellijke ingang de tv-spotjes stop te zetten, omdat hierin bedrog zou worden gepleegd.
De PAR-leden in de Staten waren het echter niet met Godett eens. PAR-voorzitter en Statenlid Zita Jesus-Leito benadrukte met klem dat haar partij de tv-spotjes niet zou stopzetten. Volgens haar is er in de afgelopen maanden forse kritiek op alles wat PARregeringen in de afgelopen jaren hebben gedaan. Hierbij wordt vaak vergeten dat de PAR in deze periode samen met tal van andere politieke partijen in de regering heeft gezeten. Ook de positieve dingen die onder de PAR zijn gebeurd, verdienen volgens de partijvoorzitter aandacht.Solidariteit
Maar het botste vanochtend niet alleen tussen de PAR en de FOL tijdens de Statenvergadering. Er was ook een uithaal van MAN-lid Eunice Eisden naar onafhankelijk Statenlid Eugene Cleopa.
Zonder zijn naam te noemen, liet zij zich zeer kritisch uit over vragen van Cleopa gericht aan minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke planning, MAN).

We hebben het over solidariteit. Maar drie weken terug viel deze portefeuille onder jou. En nu heb je vragen. Ik dacht dat je het al wist.” Cleopa weigert zijn Statenzetel aan de MAN terug te geven en heeft zich inmiddels aangesloten bij de politieke partij Pais. Als Statenlid van de MAN was hij belast met de portefeuille van Cooper.

Ook tussen de PAR en MFK ging het er niet echt aardig aan toe.
Na forse kritiek van Amerigo Thodé (MFK) op de PAR, kwam de vraag uit de fractie van de gele partij of hij misschien in therapie moest.
Thodé accepteerde dit niet en vroeg een persoonlijk feit aan, dat door Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) werd toegekend.
Asjes verzocht de Statenleden om zich bij het onderwerp te houden en niet te verwijzen naar wat eerdere sprekers in het debat hebben gevraagd.
Asjes gaf wel toe dat hij in het verloop op dit laatste punt niet had ingegrepen, maar verzocht de Statenleden zich wel aan de regels te houden.
Toen andere Statenleden zich niet aan deze regels wilden houden, ging hij wel over tot ingrijpen.
Dit tot grote ontevredenheid van PAR-lid Marilyn Alcalá- Wallé, die voordat zij het woord ging voeren opmerkte dat het te vaak voorkomt dat Asjes ingrijpt.

Werk doen
MFK-lid Rudney Garmes ergerde zich aan de gang van zaken in de vergadering en riep alle fracties op om geen campagne in de Statenzaal te gaan voeren.

Dit is niet de plaats. Campagne hoor je daarbuiten te voeren. Hier dienen wij het werk te doen waar het volk ons voor heeft gekozen.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties