27 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 19:01

ParadiseFM | Izzy Gerstenbluth geeft voorlichting aan horecapersoneel

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft gisteren het horecapersoneel van Jan Thiel voorgelicht over de Covid-19 vaccinatie. Dat zei Baldewijn Grul van restaurant Zest op Paradise FM. In zijn...

Democracy now! | Friday, May 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | ‘Ze hebben er een potje van gemaakt’

ParadiseFM | ‘Ze hebben er een potje van gemaakt’

Volgens de oud premier is de schuld inmiddels alweer opgelopen naar 3 miljard | Extra

De laatste minister-president van de Nederlandse Antillen, Emily de Jongh-Elhage, zegt tegen Caribisch Netwerk ontevreden te zijn over de periode na 10-10-10.

Nu tien jaar later staat het land er financieel slechter voor dan toen. “Ze hebben er een potje van gemaakt”, vindt De Jongh-Elhage. Eén van de speerpunten voor de oud-premier was het kwijtschelden van de schuld van 4.2 miljard gulden. Dat is volgens haar gelukt.

Maar volgens haar is de schuld inmiddels alweer opgelopen naar meer dan 3 miljard. Daarmee zijn we volgens haar weer ‘terug bij af’.

Nadat Nederland de schuld van de eilanden had kwijtgescholden in 2010, en de begroting van Curaçao een surplus liet zien, konden de eilanden volgens haar beginnen met een schone lei:

“Onderwijs, cultuur, sport, de gezondheidszorg, alles kon je opnieuw gaan opbouwen. Een nieuw land dat een voorbeeld zou zijn voor de landen in het Caribisch deel”, vertelt de oud-premier. Helaas zijn die goede voornemens volgens haar niet uitgekomen.

Bron: ParadiseFM

6 reacties

 1. Emily kan beter ook net als Chos “satelliet dependance de Heeren” Romero, een publieke afscheidsbrief schrijven met een uitdrukkelijk “Danki, Gracias, Dankuwel, Thank you “aan het volk dat zoveel heeft gegeven en bijgedragen aan de rijkdomaanwas van de zakken van “nossa santa mater populi” Emily & Friends & Family..

  Lock her up, lock her up….

 2. @Knoek-koe:

  Een Venezolaan die vlucht uit zijn land richting prosperous Argentina ( een jaar geleden ) om daar plots weer geconfronteerd te worden met een hyper-inflatie in the making in het jaar 2020.

  Curacao heeft weer eens een zeer bijzondere propositie op de tafel liggen : een renteloze lening van miljarden om dit soort scenarios te voorkomen.

 3. “Onderwijs, cultuur, sport, de gezondheidszorg, alles kon je opnieuw gaan opbouwen. Een nieuw land dat een voorbeeld zou zijn voor de landen in het Caribisch deel”, vertelt de oud-premier. Helaas zijn die goede voornemens volgens haar niet uitgekomen.

  Gelijk heeft ze. De kansen waren er maar heelaas is het allemaal misbruikt ter eigenbelang van Gobierno & Sons B.V. ten koste van het eiland haar toekomst.

  Ze hebben bewezen niet om te kunnen gaan met verantwoordelijkheden, geen visie te bezitten en vooral geen damn te geven om het eiland haar toekomst.

  Nu zitten ze te kraaien dat er een deal is gesloten met Nederland terwijl dat niet het geval is. Het zijn en blijven een stel amateurs die zich gedragen als een stelletje yu sin mama uit de mondi.

  Geen wonder dat het richting Haiti / Venezuela gaat met het eiland, niet door Nederland maar door 10 jaar wanbeleid en eigenbelang van de lokale “gobernantes”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties