ParadiseFM | ‘Ze hebben er een potje van gemaakt’

Volgens de oud premier is de schuld inmiddels alweer opgelopen naar 3 miljard | Extra

De laatste minister-president van de Nederlandse Antillen, Emily de Jongh-Elhage, zegt tegen Caribisch Netwerk ontevreden te zijn over de periode na 10-10-10.

Nu tien jaar later staat het land er financieel slechter voor dan toen. “Ze hebben er een potje van gemaakt”, vindt De Jongh-Elhage. Eén van de speerpunten voor de oud-premier was het kwijtschelden van de schuld van 4.2 miljard gulden. Dat is volgens haar gelukt.

Maar volgens haar is de schuld inmiddels alweer opgelopen naar meer dan 3 miljard. Daarmee zijn we volgens haar weer ‘terug bij af’.

Nadat Nederland de schuld van de eilanden had kwijtgescholden in 2010, en de begroting van Curaçao een surplus liet zien, konden de eilanden volgens haar beginnen met een schone lei:

“Onderwijs, cultuur, sport, de gezondheidszorg, alles kon je opnieuw gaan opbouwen. Een nieuw land dat een voorbeeld zou zijn voor de landen in het Caribisch deel”, vertelt de oud-premier. Helaas zijn die goede voornemens volgens haar niet uitgekomen.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “ParadiseFM | ‘Ze hebben er een potje van gemaakt’

 1. In ieder geval is NL slecht omgegaan met Curacao volgens de vm operatiezuster die haar dochter Chanel als vrijwilliger een job heeft bezorgd!!!
  Hoe dom krijg je dit soort figuren in Staten en zelfs tijdelijk minister.

  https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/22429-steun-staten-voor-oho

 2. Emily kan beter ook net als Chos “satelliet dependance de Heeren” Romero, een publieke afscheidsbrief schrijven met een uitdrukkelijk “Danki, Gracias, Dankuwel, Thank you “aan het volk dat zoveel heeft gegeven en bijgedragen aan de rijkdomaanwas van de zakken van “nossa santa mater populi” Emily & Friends & Family..

  Lock her up, lock her up….

 3. Emily, wij hebben er ‘n potje van gemaakt komt reeeler over.

 4. @Knoek-koe:

  Een Venezolaan die vlucht uit zijn land richting prosperous Argentina ( een jaar geleden ) om daar plots weer geconfronteerd te worden met een hyper-inflatie in the making in het jaar 2020.

  Curacao heeft weer eens een zeer bijzondere propositie op de tafel liggen : een renteloze lening van miljarden om dit soort scenarios te voorkomen.

 5. @Boliver: 10 punten

 6. “Onderwijs, cultuur, sport, de gezondheidszorg, alles kon je opnieuw gaan opbouwen. Een nieuw land dat een voorbeeld zou zijn voor de landen in het Caribisch deel”, vertelt de oud-premier. Helaas zijn die goede voornemens volgens haar niet uitgekomen.

  Gelijk heeft ze. De kansen waren er maar heelaas is het allemaal misbruikt ter eigenbelang van Gobierno & Sons B.V. ten koste van het eiland haar toekomst.

  Ze hebben bewezen niet om te kunnen gaan met verantwoordelijkheden, geen visie te bezitten en vooral geen damn te geven om het eiland haar toekomst.

  Nu zitten ze te kraaien dat er een deal is gesloten met Nederland terwijl dat niet het geval is. Het zijn en blijven een stel amateurs die zich gedragen als een stelletje yu sin mama uit de mondi.

  Geen wonder dat het richting Haiti / Venezuela gaat met het eiland, niet door Nederland maar door 10 jaar wanbeleid en eigenbelang van de lokale “gobernantes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *