ParadiseFM | Werkloosheid de afgelopen jaren gestegen

Werkloosheid de afgelopen jaren gestegen

De werkloosheid is in de afgelopen vier jaar elk jaar toegenomen. In 2017 is door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een werkloosheidspercentage vastgesteld van 14,1 procent, in absolute getallen ruim 10 duizend personen.

De grootste stijging in werkloosheid is in de leeftijdscategorie van 25 tot 34-jarigen. De werkloosheid in deze leeftijdsgroep stijgt boven het gemiddelde uit en is 18,8 procent.

Dit blijkt uit een onlangs gegeven presentatie van gegevens uit het Arbeidskrachtenonderzoek.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Werkloosheid de afgelopen jaren gestegen

 1. @Brow, Is toch zelf de YDK die zelf illegalen in dienst neemt. Alles moet altijd goedkoper!

 2. Het gaat hier om een ruwe schatting want er is een grote groep die zich niet heeft geregistreerd als werkzoekende. Ik hoorde Tromp in zijn state of the union vertellen dat hij in twee jaar miljoenen banen voor zwarten en latino’s heeft gecreëerd.

  In praktisch alle landen van Europa daalt de werkeloosheid. Nederland haalt werknemers zelf uit Oostblok landen terwijl op Curacao jongens en meisjes zijn die Nederlands spreken.

  Een tijd terug heeft Nederland zelfs zorgpersoneel uit Oekraïne gehaald. Dat ging een tijd goed tot dat de dames door hadden dat ze achter het raam in één dag een maandsalaris kunnen verdienen.

  Natuurlijk zijn er mensen die in sprookjes geloven en die denken dat dit kabinet met oplossingen zal komen.

 3. Geen wonder dat men Tegen 80/20 is.

 4. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat de fundamentele parameters die we gebruiken om het succes van onze economie te meten, ons een scheef en misleidend beeld geeft van hoe gezond onze samenlevingen echt is. Er is ongelooflijke armoede op Curaçao dat pas duidelijk wordt als men onder de cijfers duikt en beginnen te ‘ontleden’.

 5. Tuurlijk want men werkt liever met goedkope illegale die geen drol verdienen. Geen wonder dat men voor 80/20 is. Nog effe en de hel breekt los onder de uitgebuite illegalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *