ParadiseFM | Colombiaanse regering breekt onderhandelingen met ELN af na aanslag

“Ik heb besloten de vijfde onderhandelingsronde te schorsen totdat de daden van het ELN overeenstemmen met hun woorden”

Na een bomaanslag door de guerrillaorganisatie ELN op een politiebureau, stopt de Colombiaanse regering voor onbepaalde tijd de vredesbesprekingen met de linkse rebellen.

“Ik heb besloten de vijfde onderhandelingsronde te schorsen totdat de daden van het ELN overeenstemmen met hun woorden”, zei president Juan Manuel Santos gisteren na overleg met de hoofdonderhandelaar van de regering, Gustavo Bell.

De onderhandelingen waren halverwege januari al tijdelijk stopgezet nadat de ELN een aanslag op een oliepijplijn had gepleegd voordat het staakt-het-vuren was geëindigd. De hervatting van de gesprekken was gepland voor de komende dagen.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | Colombiaanse regering breekt onderhandelingen met ELN af na aanslag

  1. Het zal moeilijk worden om met ELN een akkoord te bereiken. Het ELN is niet zoals FARC een hiërarchische organisatie ELN is meer gedecentraliseerd.

    Was het niet Monk die ooit zei, als hij in Colombia was dat hij dan bij de guerrilla zou zijn? Blijkbaar heeft Monk zich vergist er zijn ook vrouwen bij de guerrilla de mannen daar hebben geen mannelijke seksslaafjes nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *