PBC | Tumult in medisch specialistenland

Maar liefst 17 collega’s zijn het niet eens met de VMSC

Tumult in specialistenland. De Vereniging van Medisch Specialisten VMSC ziet niets in het optreden van inspecteur Jan Huurman.

Maar 17 collega’s zijn het niet eens met de VMSC en roeren zich vandaag in het Antilliaans Dagblad. Paniek bij de vereniging die niet wil dat de vuile was op straat komt.

Volgende week is er een vergadering om de plooien weer glad te strijken.

Bron: Persbureau Curacao

3 Reacties op “PBC | Tumult in medisch specialistenland

  1. Paniek? Een beetje overdreven beschreven. De vraag is of deze 17 specialisten waarvan, niet iedereen lid zijn van de VMSC, behoren tot de curacaose nederlanders of de europese nederlanders. Deze tweedeling in het sehos vlgs afkomst speelt bij meerdere zaken een rol.

  2. Grote onzin. Curaçao is een ‘vissekom’. Alles is ‘openbaar’. Gezien de ‘ophef’ zal de kwestie m.b.t. de Inspectie op de agenda van de komende veragerding VMSC staan. Ook gezien er een aantal leden van de VMSC zijn die, met een aantal specialisten die géén lid zijn, proberen een ‘rookgordijn’ op te werpen. Medische Staf Sehos is ook uitgenodigd voor de vergadering. Let wel, er zijn aanzienlijke belangen te verdedigen binnen de muren van ‘de beerput Sehos’. Nogmaals de zaak Menno Misset is aan het rollen gebracht door de OK-personeel richting RvB Sehos. Dit zijn doodgewone gesecialiseerde werknemers, die werken met het belang van de patiënt en het volk voor ogen. Toen de RvB Sehos daar niets mee deed is parlementaiër McWilliam in de media getreden. Huurman zelf ook media-geil, is, naar eigen zeggen, vervolgens, in actie gekomen. Echter, Huurman verzon al naar gelang de zaak zich ontwikkelde de wijze van aanpak (geen standaard procedure; een kenmerk van kwaliteit).

  3. Ik weet nog van een specialist die verteld had dat hij op curacao
    was komen werken om rijk te worden. Nou zo rijk werd hij niet, te vroeg overleden. Het is maar goed dat er een inspectie is om de spookfacturen te controlen, hoop ik dan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *