28 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 19:57

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | “Wegblijven toeristen mogelijk genadeklap voor meerdere restaurants”

HomeMediaParadiseFM | “Wegblijven toeristen mogelijk genadeklap voor meerdere restaurants”

De restaurantvereniging doet een beroep op de regering voor extra geld en / of wat verlichting van de restaurantregels | persbureau Curacao

Een aantal restaurants op Curacao zal de komende weken zijn deuren definitief moeten sluiten.

Dat verwacht Egon Sybrandy van restaurantvereniging CRA, nu Nederlandse toeristen massaal wegblijven door het code oranje advies. Bovenop de avondklok, drooglegging en het verbod om eters in binnenruimtes te ontvangen, is het wegblijven van toeristen voor veel restaurants de genadeklap.

De restaurantvereniging doet een beroep op de regering voor extra geld en / of wat verlichting van de restaurantregels, anders redden meerdere restaurants het mogelijk niet.

Bron: ParadiseFM

16 reacties

 1. @ Rey Miguel | 9 december 2020 om 20:39 |

  Rey, ik ben zo es je stellingen aan het lezen en vraag me oprecht af, ben je nu bewust aan het trollen of is dit allemaal serieus? Als het serieus bedoeld is, waar haal je al deze “wijsheid” dan vandaan? Op school? Het buurthuis? Politieke partij? Als je wilt weten hoe deze samenleving juridisch in elkaar steekt, adviseer ik je bijv. de Staatsregeling eens door te nemen. Vorm je eigen mening, praat geen onzin na. Voor wetgeving zie https://gobiernu.cw/nl/themas/wet-regelgeving/
  Begrotingen etc, zie http://www.parlamento.cw (dokumentanan). Daarin staat precies aangegeven hoe de afgelopen jaar miljarden zijn besteed door onze eigen regeringen. Daar is geen enkele Nederlandse inmenging bij geweest. Nederland mag dan misschien het belerende vingertje hebben opgestoken middels negatieve adviezen van de CFT, Curacao heeft daar nooit iets mee gedaan.

 2. ….”En laat de restaurants geen 8 gulden voor een biertje vragen”….

  Jarenlang hebben restaurants en beachbars de beest uitgehangen en goed verdiend. Men had het er voor over!
  Voor een toetje betaal je 25 gulden : miezerig bolletje ijs, met kaneel en een mintblaadje erop!
  Ik zou zeggen: zuig die pruim nu!

 3. Er zijn geen feestjes nu zodat we van die dure VIP plekken niet hoeven kunnen betalen en geen vuurwerk.
  Laten we dus dat geld gebruiken om uit eten te gaan.. En laat de restaurants geen 8 gulden voor een biertje vragen

 4. @ John Bash,

  Bij kleine aantallen wordt de foutmarge groter, pas bij grote aantallen kun je gemiddeldes gaan toepassen wanneer je een verwachting uit wilt spreken.

  En tegen al diegenen die van mening zijn dat er gerommeld is met de cijfers, dat Nederland hier achter zit etc, zou ik willen zeggen: ‘Ga nou eens gewoon rustig achterover zitten en ga eens logisch redeneren’.
  Dan zou je er namelijk achter kunnen komen dat de cijfers wel degelijk kloppen, niets gemanipuleerd, niets verzonnen, gewoon pure logica.

  We weten hoe het coronavirus van mens op mens kan worden overgebracht, dat hoef ik niemand meer uit te leggen neem ik aan.
  De manieren om die overdracht te beperken is door afstand te houden, je handen te wassen, te desinfecteren en een mondkapje te dragen.
  Hou je je niet aan die maatregelen en kom je te dichtbij iemand die besmet is met het virus dan loop je dus het risico corona op te lopen. Hou je je wel aan die maatregelen dan is de kans niet nul %. maar een heel stuk kleiner dan wanneer je je niet aan de maatregelen houdt.

  We hebben allemaal (neem ik aan) de afgelopen tijd kunnen zien hoe weinig mensen zich aan de maatregelen hield. Men stond nog steeds boven op elkaar, ging nog steeds naar feestjes (al dan niet in de familie), hield bij het werk geen afstand (bv bij Aqualectra) en zorgde niet voor de hygiëne, ging naar baseball wedstrijden (boven op elkaar gepakt net buiten het hek), ging gewoon naar de snek op vrijdagavond met tientallen tegelijk (soms meer dan 100) en ja, dan hoeft er maar 1 tussen te zitten die besmet is en die persoon geeft het op die ene avond aan velen door. Die personen raken dan besmet en gaan op hun beurt het virus weer doorgeven aan hun familie thuis, de collega’s op werk etc etc. Ook dat is doodgewone logica, hoef je geen hogere school voor te hebben gehad.
  En dit scenario herhaalde zich keer op keer. Mensen die wisten dat ze besmet waren weigerden om thuis te blijven, gingen nog steeds naar hun werk, brachten nog steeds de kinderen naar school, gingen nog steeds naar de supermarkt en ook thuis gingen ze niet in quarantaine.

  Is het dan zo vreemd dat het aantal besmettingen zo snel en zo hard toeneemt ? Voor mij niet, dit is gewoon een kwestie van logisch nadenken en hoe meer besmettingen er komen hoe meer mensen zij weer aan kunnen besmetten.
  Wanneer houdt het op ?
  Wanneer dit soort personen mensen gaan tegenkomen die zich WEL aan de maatregelen houden (of zij zelf het licht zien en zich er aan gaan houden) of wanneer een groot deel van de bevolking is gevaccineerd. Dan mag die persoon wel besmet zijn, maar hij kan dan geen ander meer besmetten en op die manier beperken we ook het aantal besmettingen.
  Wat natuurlijk meehelpt is de afschrikkende werking van een besmetting. Zodra er iemand uit de naaste omgeving besmet raakt dan zorgt dit toch voor een reactie bij de collega’s.
  Vandaag waren er weer 79 positieve gevallen, dus de dip van gisteren zet niet door.

  En met dit soort cijfers hoef je van Nederland niet te verwachten dat zij Curacao op geel laten. Dat zou totaal onverkoopbaar zijn in Nederland bij de bevolking aldaar. Het was al lastig, men heeft het zolang als mogelijk door laten gaan, maar toen het hier ineens hard ging was het niet meer dan logisch dat Nederland ons op oranje zette.
  Zou dat hier de mentaliteit veranderen ?
  Niet echt, want vandaag was het overal weer business as usual, geen afstand, weinig mondkapjes, boven op elkaar staan, we leren het kennelijk nooit.

 5. @Rey Miguel
  Zegt: Niet een van de 6 eilanden mag van Nederland zelf zijn bestedingen en administratie doen.

  Je praat echt onzin. Ten eerste zijn de BES eilanden een bijzondere gemeente van Nederland en hebben nog steeds een eigen eilandelijk bestuur. Zij hebben hun eigen begroting, eigen beleid, kunnen projecten entameren en financieren, etc. net als elke andere gemeente in Nederland. Uiteraard moet de begroting de financiering of uitvoering van beleid wel toelaten. Vrij normaal lijkt mij. Privé moet jouw huishoudboekje toch ook op orde zijn voordat je maar raak geld uitgeeft?

  De overige 3 eilanden hebben een autonome status en kunnen hun eigen beleid en financiering bepalen. Curaçao en St. Maarten zijn in 2010 schuldenvrij met een schone lei gestart. Wat is daar 10 jaar later van terecht gekomen? Een bodemloze put. Een lege kas met enorme schulden en verborgen armoede die nu door de Corona crisis zichtbaar is komen boven drijven. Pero nos mes por.

  Zoals wij allemaal weten zijn de begrotingen (en dus hun administratie) van bijna alle 6 eilanden never nooit op orde en zijn zij never nooit op orde geweest. Het is daarom maar goed dat NL met tussenkomst van het Cft in ieder geval probeert een vinger aan de pols te houden, want anders blijft het water naar zee dragen.

  Curaçao is failliet, maar dat blijken de meeste mensen (ja zelfs sommige statenleden) totaal niet door te hebben. Tristu.

 6. Autonomie wil iets meer zeggen dan dat je een eigen regering mag benoemen. Niet een van de 6 eilanden mag van Nederland zelf zijn bestedingen en administratie doen. Steeds staat het vermanende vingertje van den haag te zwaaien en wordt er met sancties gedreigd.
  Zolang een eiland onderdeel is van hetzelfde koninkrijk als Nederland is er geen sprake van zelfstandigheid of autonomie.

 7. @Rey Miguel
  Zegt: “Krijg ook de indruk dat alle bedrijfjes die in de afgelopen 11 maanden het door de corona crisis niet meer konden bolwerken en onvoldoende steun kregen, nu vergeten worden.”
  Was er geld in kas om bedrijven te ondersteunen? De NOW regeling kon alleen tot stand komen en gefinancierd worden met geld uit Nederland. Dus zonder dat geld was er nul ondersteuning geweest.
  Wie bedoel jij eigenlijk met buitenlandse eigenaren? Europese Nederlandse ondernemers misschien? Heb jij dan niet de Nederlandse nationaliteit?

  Wie had wat volgens jou iets effectiefs moeten doen om de eenzijdige en praktisch enkel van toerisme afhankelijke economie te veranderen? Curaçao is volgens mij toch sinds 10-10-2000, nos mes por, autonoom? Kortom binnenlandse aangelegenheid en verantwoordelijkheid lijkt mij.

  Just saying.

 8. Het negatieve reisadvies hing al een tijd als het zwaard van Damocles boven Cueacao. Voor 15/1 gaan we niet naar code geel. Een utopie. Dat is gisteren al uitgebreid tijdens het coronadebat aan de orde geweest.
  Minder testen dus minder besmettingen. Probleem is dat men van een paar honderd mensen nog steeds niets heeft getraced. Het reproductiegetal – Ro – is gestegen en te hoog.
  Gerstenbluth: “zolang die niet naar beneden gaat blijft het aantal besmettingen stijgen. Dus geen feestjes ook niet thuis, geen grote groepen of menigte bij elkaar. Dit is een serieuze zaak, aldus G.
  Met het laatste ben ik het zeker eens.
  En juist omdat men ongeaht wie dit niet serieus heeft genomen zitten we op oranje.

 9. Als je kijkt naar het percentage dan daalt de besmettingsgraad wel.
  Eerst 20% en nu al 2 dagen 15.7%. Nog een paar dagen en we komen weer in aanmerking voor code geel.

 10. Er wordt gewoon gevogeld met cijfers.
  Wat is nu zo moeilijk te begrijpen. Als je +408 test en je krijgt 72, je test er 179 en je krijgt 38 besmettingen. Je test er 800 en je krijgt +150.
  Minder testen lage cijfers.
  Het is gewoon absurd de informatie die deze overheid doorgeeft. Maak een routekaart dan weet de bevolking waar de meeste besmettingen zijn, of houdt deze ‘overheid’ de mensen bewust achterlijk. Er is geen enkele daling in het aantal cases te bespeuren. Er wordt simpelweg minder getest.

  Misschien is er voor Sybrandy weer een baantje vrij bij de radio?

 11. Krijg ook de indruk dat alle bedrijfjes die in de afgelopen 11 maanden het door de corona crisis niet meer konden bolwerken en onvoldoende steun kregen, nu vergeten worden. Maar nu de grotere, of meer omzet draaiende, of buitenlandse eigenaar hebbende bedrijven problemen krijgen, wordt er publicitair gekermd.

  Inderdaad zijn er veel sectoren die te afhankelijk zijn van het toerisme, maar het is vanuit Nederland makkelijk lullen. Al die jaren is er niets effectief gedaan. Ja, met geld schuiven, en dan zogenaamd heel verbaasd de cft opdracht geven de eiland regering af te schieten. En allemaal over de hoofden van de eilandbewoners.

  Van Den Haag hoef je niets te verwachten, en dat geld ook voor alle organen, commissies en ongeleide projectielen die zij gelanceerd heeft, en net zo min van de zogenaamde eilandregeringen.

 12. I have a dream
  De volgende keer dat ik op vakantie kom naar Curaçao word ik opgewacht door de mensen van de paspoortcontrole (die mensen in dat bruine uniform). Ik ben gewend om door deze mensen afgeblaft te worden.
  Nu zijn ze vriendelijk en bedanken me dat ik iedere dag naar een restaurant ga en voor hun stranden betaal.
  Ik zeg ze dat het niet nodig is om me te bedanken, maar ze zeggen dat het echt moet zodat zij een normaal leven kunnen leiden.
  Als ik wakker word besef ik me dat de mensen van Curaçao over het algemeen alleen maar een hekel aan mij hebben omdat ik een Makamba ben en ze alleen maar discrimineer…..iets wat juist niet het geval is.
  Trieste situatie daar…
  Als men zou beseffen dat de toeristen juist hun leven aantrekkelijker kunnen maken zouden ze misschien ook wat aardiger zijn.
  Dat besef zou nu zeker in deze tijd van Corona sterker moeten worden. Het Curaçaose volk kan echt niet voor zichzelf zorgen. Geeft te veel gedoe door al het eigen-belang. Laag opgeleid en alles naar eigen broekzak.

 13. Het is zoals gewoonlijk hier op curacrim met regerings actie’s, het paard achter de wagen spanen, maar ja dat wisten we al, of niet dan trek kasten gokker Monky , Amparo Dos Santos en regering op stokers cq 15K pm verdienende luizen in de pels, volks vertegenwoordigers met niks nada noppes doen ze voor het volk. ER zijn ook weer een paar vuurwerk voetzoeker partijen bij die het bij de volgende verkiezingen ook gaan proberen, geef ze weinig tot geen kans in deze covid 19 tijd.

 14. Wat moet ik hierop nog zeggen?

  Voor velen is de genadeklap allang geweest, geen enkele aandacht voor hun indertijd.

  Nu dat de makamba’s wellicht niet in groten getale zullen komen, ineens de vraag naar empathie?

  Zoals de dames van NOW-regeling vaker verkondigden: “als u niet tegen een klapje kunt heb je wellicht geen recht van bestaan”!

 15. “De restaurantvereniging doet een beroep op de regering voor extra geld”

  Good luck with that. Prio is als volgt :

  1. Zakken vullen van Gobernantes en Public Services CEO’s
  2. Investeren in fut-projecten die de zakken van Gobernantes meer vullen
  3. Het aanwijzen van family & friends om de zakken nog meer te vullen

  In ontwikkelde landen steunen de respective regeringen de economie tijdens deze crisistijd. Op Korsow, Dushi Korsow steunt de regering zelfverrijking ten koste van het volk en economie.

 16. De Regering in Nederland wacht telkens netjes op de effecten van genomen maatregelen. Terecht en verstandig. Maar als wij in dit deel van het Koninkrijk extra maatregelen nemen wordt er NIET gewacht op de effecten. Waarom niet? Die effecten meten wij deze week en dat betekent dat men in Den Haag in het komend weekend kan reageren door bijvoorbeeld een PCR test hier verplicht te stellen of de code te veranderen. Het nemen van het code Oranje besluit van eergister is dan ook prematuur en niet professioneel te noemen. Van ‘Gelijke monnikken, gelijke kappen’ is helaas geen sprake. Overigens wijzen de cijfers van de laatste 3 dagen uit dat er sprake is van een geringe daling van het aantal positive cases (en niet stijging), maar dat terzijde . Ook is ons aantal doden significant lager dan zowel Aruba, St Maarten als Nederland, maar dat is kennelijk opeens niet meer belangrijk? Vreemd en voor mij niet begrijpelijk. Het lijkt wel paniekvoetbal. Het gelijk van de Chata en andere instanties. Hopelijk komt onze Regering met een duidelike reactie, indien er idd sprake blijkt te zijn van een daling van het aantal cases. Na komend weekend, maar dat begreep u al.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties