27 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

ParadiseFM | Voorstel beperking kiesrecht krijgt veel kritiek

Ook moet volgens de partij worden gekeken of Curacaoënaars die in Nederland wonen, stemrecht kunnen krijgen. | Antilliaans Dagblad

In het Curaçaose parlement was gisteren veel kritiek op de behandeling van een initiatiefwet van Pueblo Soberano.

Het voorstel werd voor het eerst gedaan in 2016, maar werd gisteren opnieuw behandeld. Volgens het voorstel zouden alleen op Curaçao geboren Nederlanders, of Nederlanders die minstens vijf jaar op Curaçao wonen, mogen stemmen. Op die manier wil Pueblo Soberano het kiesrecht beperken.

Volgens partijen PAR en MAN is het voorstel discriminerend. Oppositiepartij MFK wil juist het kiesrecht verruimen. Volgens Charles Cooper van die partij zouden ook niet-Nederlanders die al lang op Curaçao wonen en belasting betalen stemrecht moeten krijgen.

Ook moet volgens de partij worden gekeken of Curacaoënaars die in Nederland wonen, stemrecht kunnen krijgen.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

7 reacties

 1. @Sumpiña, zegt: What about Obama in de USA. Mandela ,corruptie blank Wit Rusland ..

  Nergens wordt gezegd dat er geen corrupt blank wanbestuur is .
  Obama in USA kun je geen zwart bestuur noemen. Eerder een blank bestuur/ congress/ Ministerraad met een gekleurd (Obama is half wit) president.

  What about Mandela: Onder Mandela, (die bekend heeft 143 terroristische aanslagen gepleegd te hebben tijdens de waarheids comissie) rees corruptie , geweld en criminaliteitgigantisch uit de pan in Zuid Afrika, en zijn er niet minder dan 116 racistische wetten gesmeed, tegen de blanken.

  Zuid Afrika is onder Mandela en het ANC in no time van veiligste, rijkste en enige 1e wereldland van Afrika , afgezakt tot een van de crimineelste en moordlustigste derde wereld landen van Afrika.

  Zuid Afrika dat ooit stroom leverde aan buurlanden, kampt nu met dagelijkse stroomuitval en water te korten.

  Maar Mandela en ANC leden varen er wel bij, en leven nu apart als multimillionairs in zwaarbewaakte gated communities, ver van hun zwarte arme medemens, die in de grootste mogelijke armoede in gewelddadige home towns wonen…

 2. Waar maakt de PS zich druk over? Het systeem is al zo neergezet en ingericht dat de “blanke stem” al verloren is gegaan voordat hij uitgesproken is. Het enigste is dat hij formeel net zo zwaar weegt als een YDK stem. We moeten dus volgens de PS ook officieel naar een twee deling van de bevolking. Ik neem aan dat de PS ook voor stander is van een status apparte voor de blanke mede burgers? Zullen we het maar gewoon apartheid noemen? Door het te formaliseren krijg je wel een wettelijke basis voor wat al jaren gangbaar is:
  Hoeveel bestuurders van overheid en overheidsentteiten zijn blank?

 3. @ Knoek Koe, what about Obama in USA? Mandela in Zuid Afrika? Kenyatta in Kenia?ga nu niet over racistisch en discriminatie spreken, want jouw geklets over zwart leiderschap = 100% racistisch; denk eens na Loekashenko in Wit-Rusland is blank, Hitler was blank ,dus blanke presidenten zijn dictators is je niveau van redenering. een koe is een dier , dus een dier is een koe ; ik ben het overigens niet eens met enkel 5 jr ingezetene of hier geboren stemrecht, maar dat heeft niets met racisme te maken.

 4. Pueblo boberano begint weer flagrant racistische nationalistische trekjes te vertonen.

  Ze willen de stem van de Europese ingezetene uitschakelen.

  Geen volk zo racistisch als ons eigen krioyo volk. Gillen moord en brand als we maar even alternatief bejegend worden in Nederland.

  Menen hier lokaal mensen op ras en etniciteit te kunnen aanspreken.

  Ik ga weer iets oncomfortabels zeggen elke keer als er flarant racistische en discriminatoire tendensen in het commentaar of nieuws verschijnen.

  Met partijen als PS met hun racistische BLM Black power achtige wetsvoorstellen is het binnen no time een 30 di mei 69 zone, of terwijl Haiti II, waar bij elk protest 3/4 van het stadsdeel in de fik staat waar geprotesteerd wordt.

  Curaçao zou een Haiti worden als de ongeschoolde massa het voor het zeggen heeft. Die makkelijk manipuleer baar is. Geen leider zo slechtzorgend voor zijn volk als een zwarte leider. Duru, oncomfortabel kijk Afrika, /Zimbabwe, Nigeria, rijkste land met bittere armoede….kijk Haiti. Kijk onze schofterige leiders zichzelf een verhoging geven , terwijl het volk zwaar moet inlevert, én nog voor voedselpakketten zorgt.

  Maar volgens Begina zorgt hij goed voor zijn volk!!!

  Zwart leiderschap is nergens ter wereld nog succesvol gebleken, in ieder geval niet voor haar onderdanen… Als ik me vergis, mag je corrigeren…..

 5. Ik ben voor de beperking van het kiesrecht tot buiten de mondi.

  Zijn we meteen van dj Doran en Constantia af, en van Menki ‘Moe’ Rojer en proleet Amparo dos Santos.

 6. Indien Nederland van het reciprociteitsbeginsel uitgaat zou men een dergelijke wet in Nederland ook kunnen afkondigen voor hen die op Curacao geboren zijn. Het zijn dan natuurlijk de volgelingen van PS die het hardst discriminatie zullen roepen. Een dergelijke wet als nu ter discussie staat hoort bij een onafhankelijk land Curacao en niet bij het ‘overzeese rijksdeel’ Curacao.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -